Inozemni radnici u Hong Kongu ljuti i uznemireni zbog prisilnih testiranja i cijepljenja

Hong Kong - zrakoplov
15 komentara

Hongkonški strani radnici optužili su lokalne vlasti da su se nepravedno ponašale jer su nalagale da oni moraju proći Covid-19 testove i da se obavezno moraju cijepiti ako žele dobiti produljenje ugovora, nakon što je otkrivena južnoafrička varijanta.

“Iz perspektive protu-epidemije, strani domaći radnici predstavljaju visoko rizičnu skupinu”, rekao je Law Chi-kwong, hongkonški tajnik za rad i skrb, dok su mjere najavljene u petak. Prema dužnosniku, migranti “često imaju okupljanja s prijateljima tijekom slobodnih dana”, što povećava rizik od prijenosa. Prema naredbi, oko 370.000 domaćih stranih radnika u gradu mora biti testirano na Covid-19 prije 9. svibnja. Oni također neće moći dobiti vize bez cjepiva protiv koronavirusa, kada je riječ o obnavljanju njihovih ugovora.

Potez dolazi nakon što je u četvrtak potvrđeno da 39-godišnji migrant nosi takozvanu južnoafričku varijantu Covida. Žena, koja nije imala novije povijesti putovanja, bila je prvi zabilježeni slučaj mutiranog soja koji se prenosi lokalno. Otkriće je potaknulo karantenu stotina stanovnika u njezinu stambenom bloku.

Hongkonška ministrica zdravstva, profesorica Sophia Chan Siu-chee, obranila je obavezno testiranje i cijepljenje istaknuvši kako “inačice koronavirusa imaju veću prenosivost, a izvori infekcija tih slučajeva nisu poznati.” Međutim, gradski strani radnici na stvari gledaju drugačije. Oni su izjavili da su migranti već “jako patili” tijekom Covida-19 te su najnovija događanja proglasili “stigmatizirajućima i diskriminirajućima”.

“Jedna osoba zaražena varijantom Covid-19 ne znači da su svi zaraženi i da će je proširiti”, istaknula je za hongkonške novine Free Press. Eni Lestari, inzistirala je na tome da vlada Hong Konga “nepravedno krivi” strane radnike za širenje virusa. Vlasti “raspiruju negativan osjećaj prema radnicima strancima. To se mora zaustaviti i ispraviti“, rekla je.

Mediji nisu javili kojom vrstom testa ih testiraju tj. gdje im guraju štapiće. Gore ili dole?

COVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Kao u onim starim western filmovima kad bi razbojnici upali i povikali: “ili život, ili pare” – na isti način se danas ponašaju ovi moderni kriminalci u visokoj politici 😀

Max
2 godine prije

Naravno da jest diskriminacija i na Istoku i na Zapadu..

Žvuž
2 godine prije

Oni koji u Kini (odnosno oligarhiji koja vodi Kinu pod oksimoronskim imenom KP Kine) vide išta pozitivno su naivniji od francuske sobarice. Odvratno društvo u kojem ti djecu praktički odgaja isključivo država, kod roditelja samo prespavaju. Ne poznaju koncept dječje igre u slobodno vrijeme. Ovo nije pretjerivanje, već samo jedna od užasavajućih činjenica ultra totalitarnog društva. Ne znam tko pri zdravoj svijesti ide tamo graditi karijeru, osim eventualno stranih diplomata.

2 godine prije

“… nakon što je otkrivena južnoafrička varijanta….”

U ovu budalastinu samo jos shumadinac i “talibani” moze povjerovati…

Preporucujem svima da pogledaju ovaj film.
Odlican i preveden:
https://rumble.com/vgboix-the-pushback-oracle-films-the-day-the-world-stood-together-hrvatski-prijevo.html

2 godine prije zadnji put uredio Žx
провокатор
2 godine prije

nek malp prosvjeduju i to bez maski u zatvorenom da što prije pocrkavaju skupa sa svima bivšima britaskim kolonijama pa nek im elizabeta druga podari malo astra zeneke i to one trobostične serije proizvedene u indiji zamiksanoj u italiji pakiranoj u nizozemskoj i nažalost financiranoj eu novcem pa moraju skrivat kad prodaju drugima skupjle i preko reda ,čudi me da su šveđani u tome talu koji je već ostavio stotine tisuća žtrava, glume da su neko i nešto a jedino im valja kopiranje socijelističkih zakona i onih 6 sa benzinske pumpe

Alen
2 godine prije

Iskreno koga boli K za inozemne radnike u hongkongu , više boli kako smo se mi ovde po balkanu izblokirali..

milorad
2 godine prije

i opet migranti i njihova prava … ja nemam nikakva prava, sva su mi oduzeta i dodjeljena migrantima … sutra idem u soroševe nevladine udruge civilnog društva da se prijavim kao MIGRANT, ili LGBTovac, ili još bolje kao MIGRANT+LGBTovac, možda mi vrate moja prava i još mi daju mjesto u saboru + sve privilegije …

Kill Bill
2 godine prije

Kad stize sjeverno-antarkticka varijanta?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI