Iran i dalje želi da ubije Trumpa, kaže general

Donald Trump
45 komentara

Teheran i dalje nastoji ubiti bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, njegovog državnog sekretara Mikea Pompea i druge zvaničnike odgovorne za atentat na Qassema Soleimanija 2020. godine, rekao je u petak Amirali Hajizadeh, šef zrakoplovnih snaga Revolucionarne garde (IRGC).

Najviši general je to rekao dok je predstavljao novu krstareću raketu, za koju se navodi da ima domet od 1.650 kilometara (1.025 milja).

“Nadamo se da možemo ubiti Trumpa, Pompea, penzionisanog američkog generala Kennetha McKenziea i vojne komandante koji su dali naređenje”, rekao je Hajizadeh.

Glavni iranski general Kasem Sulejmani poginuo je u napadu američke bespilotne letelice 3. januara 2020. godine, dok je bio u poseti iračkom glavnom gradu Bagdadu. Tadašnji predsjednik Trump se u više navrata hvalio da je lično izvršio napad, insistirajući da je to bio odmazda za navodne napade na američko osoblje širom regije, koje su navodno organizirali Iranci.

Najviši zvaničnici u Teheranu su više puta obećavali da će se osvetiti za ubistvo Sulejmanija, prijeteći da će ubiti Trumpa i druge koji stoje iza napada. U isto vrijeme, Iran slijedi legalniji put da kazni krivce, više puta tražeći da Interpol pomogne u hvatanju Trumpa i skoro 50 drugih američkih zvaničnika za koje vjeruje da su povezani s napadom.

Iz Hajizadehovih primjedbi nije odmah jasno da li Teheran nastoji eliminirati sve Amerikance koje je prethodno želio uhapsiti uz pomoć Interpola. Organizacija je, međutim, odbila takve zahtjeve, navodeći svoju povelju kao zabranu preduzimanja “bilo kakve intervencije ili aktivnosti političkog, vojnog, vjerskog ili rasnog karaktera”.

iranRevolucionarna GardaSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vanja
1 godina prije

Jbg,zamerio se.

Sam
1 godina prije

Za pocetak neka sprijece ubijanje svojih naucnika i politickih faktora.

throne
1 godina prije

Molim redakciju da napise nesto jer izgleda da je ukro – nato vojska dronovima gadjala ruske baze u bjelorusiji. Da li je to istina, ako je ovo manijaci po svaku cijenu zele prositi ratni poznat po cijeloj Europi.

throne
1 godina prije

Mislio sam ratni poznat, tipkam na mobu.

throne
1 godina prije

ratni požar

bruegel the elder
1 godina prije

Ne dirajte Melaniju,nije ona kriva…..zalizani Pence,,,,,,Bolton

tihobl
1 godina prije

Читаоци пољског листа Факт су у једној од репортажа приметили двојника Зеленског. Публикација је објавила видео-снимак посвећен посети америчког председника Кијеву. Док се Бајден и Зеленски пењу уз степенице, у кадру се изненада појављује „још један Зеленски“.

Коментаришући снимак, публика је закључила да је реч о двојнику.

На крају су се, међутим, људи питали и да ли је то прави Бајден…

tihobl
1 godina prije

Јуриј Подољака: 26.02.23. Авдејевка

Упркос чињеници да је канал „Варгонзо“ демантовао свој извештај о уласку у Красногоривку, моји извори кажу да је то ипак истина.

Жестоке борбе се настављају…

Nakon Novoselke Vtoraje i Novobahmutovke koje su ociscenje sad se cisti i Krasnogorovka pa se opkoljavanje Avdijevke sa sjeverne strane nastavlja. Rusi rade na stvaranju kotlica – Seversk izdaleka opkoljavaju, Bahmut opkoljavaju u sirem luku nego sto sam se nadao (mozda i Casov jar upadne u taj kotlic), a dobro ide opkoljavanje Avdijevke.

tihobl
1 godina prije

Потврђене информације о експлозијама у близини Минска, Белорусија

6 беспилотних летелица лансирано је из Черниговске области и Кијевске области. 4 су оборена при приласку, 1 је оборена изнад аеродрома и њена олупина је пала на опрему за одржавање и чишћење аеродрома.

1 је успела да погоди један од авиона који припада Министарству одбране Републике Белорусије, након чега се ватра проширила на страну Министарства одбране Руске Федерације.

Операцију би могли да изведу МТР Оружаних снага Украјине (Залужни) или ГУР (Буданов). Информације се проверавају сателитима, подаци ће бити доступни до поноћи по московском времену.

Након што добије ове податке, Лукашенко ће контактирати Путина, а затим је могућ индиректан контакт са Зеленским преко посредника

tihobl
1 godina prije

Хрватска се спрема да испоручи Украјини 14 хеликоптера Ми-8.

Већ су их скинули са своје војне евиденције, тренутно уклањају ознаке и спремају да их преко Пољске испоруче Украјини.

bruegel the elder
1 godina prije

The attack on the military airfield near Minsk is confirmed. The strike likely targeted the Russian A-50 early warning aircraft.

Whether the aircraft was hit, and how seriously, it’s still not known.

Ukrainian sources report “medium damage”.

tihobl
1 godina prije

Војни аналитичар Џу Шуфанг је приметио да је много артиљеријске опреме почело да се деконзервира и доводи у борбено стање из највећег складишта резерви кинеске војске у провинцији Синђанг.

Sta mislite sa li su se konacno kinezi opametili i odlucili da i oni posalju oruzje Zelenskom ili im je nesto drugo u planu?

Max
1 godina prije

U politici i u ratu uvijek je bilo oko za oko zub za zub.

bruegel the elder
1 godina prije

Hm………..neslužbeno.

tihobl
1 godina prije

Бахмутска машина за млевење меса постала је један од разлога великих губитака Оружаних снага Украјине на фронту, о чему сада преносе сви западни медији.

Следећи Американце, водећи британски медији почели су да пишу о великим губицима Оружаних снага Украјине. Тајмс напомиње да је број мртвих непознат, али растућа војна гробља на периферији Кијева и Дњепропетровска, са редовима свеже ископаних гробова, указују на висок број мртвих.

Сахране се обављају сваког дана, али многи гробови су безимени, са суморним натписом „Непознати бранилац Украјине“.

tihobl
1 godina prije

По свему судећи, пре априла не треба очекивати активна дејства и нека велика померања на фронту. Техника се заглављује. Непроходно блато већ узима маха. За две недеље биће тотални колапс. Овакво мишљење износе и извори са терена, који пишу да је терен тренутно веома тежак за кретање тешке технике, а биће још горе.

tihobl
1 godina prije

После јучерашњих антиратних скупова у Берлину, протест против снабдевања украјинском војском наоружањем преселио се у ваздухопловну базу Рамштајн, где се налази упориште америчког ратног ваздухопловства.

Демонстранти се, као и на другим сличним скуповима, залажу за дипломатско решење сукоба у Украјини, одбијање испоруке оружја и ескалацију односа са Русијом.

Протеклих недеља слични догађаји одржавају се широм Немачке – према неким извештајима, укупан број учесника акција широм земље премашио је 50 хиљада људи.

Извор: Рибар

tihobl
1 godina prije

На једном од украјинских женских форума:

„Не знам шта да радим. Муж се вратио из заточеништва почетком месеца. Тамо је лечен и добио је трансфузију крви. Испада да је крв Московљана сада у њему? као да је један отишао у рат, а други се вратио. Шта кажеш на развод? Не могу да комуницирам са њим као пре.”

tihobl
1 godina prije

Pisao sam da su juce u Bahmutu digli u vazduh branu kako bi usporili rusko napredovanje sa sjeveroistoka.
Ispalo je da je vodina potopila dio grada koji ukropi drze i poplavila podrume. Obzirom na temo napredovanja ruske vojske (puzev korak) do ljeta nebi oslobodili polavljeno podrucje. Nakon mudre odluke da poplavi odbrambene linije Zelenskom bi najbolje bilo da posalje vagnerovcima ribarske cizme pa da ustedi rusima mjesece borbe.

tihobl
1 godina prije

Solc opet dobio korpu:

Шолц је затражио од Индије да помогне у изолацији Русије

Са таквим захтевима, канцелар се обратио индијском премијеру Нарендру Модију, преноси Араб Невс.

Издање пише да је Моди одговорио да се Индија залаже за дипломатско решење и да се уздржао од јавног става по том питању.

tihobl
1 godina prije

Валериј Залужни је обавестио украјинског председника Зеленског о критичној ситуацији у Артемовску и положају Оружаних снага Украјине, рекао је војни командант Јевгениј Поддубни.

„Извештава се да је главнокомандујући Оружаних снага Украјине известио Зеленског о тактичком опкољавању Артемовска Оружаних снага Руске Федерације и немогућности евакуације преосталих украјинских јединица. У ствари, ову формулацију потврђује стање ствари на „терену“, написао је Поддубни.

tihobl
1 godina prije

Премијер Украјине Шмигал рекао је да не разматра могућност помирења са Русијом „у наредних 100 година“. Русија се прво мора променити, демократизовати, демилитаризовати и денуклеаризовати.

Ovaj je na jacim drogama od Zelenskog.

tihobl
1 godina prije

Кинеске власти планирају да распореде до 13.000 сателита у ниској орбити да би се супротставили америчком Старлинку.

tihobl
1 godina prije

Амерички медији настављају да анализирају Бајденову посету Кијеву.

У овом извештају, пензионисани званичник америчке тајне службе који је обезбеђивао америчке председнике сматра сирену за ваздушни напад која је била укључена у украјинској престоници у време Бајденовог појављивања… лажном, блефом и унапред договореном са Вашингтоном.

Агенти Тајне службе неће мирно посматрати шта се дешава и стајати по страни ако је претња првом лицу стварна, наводи бивши службеник обезбеђења.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI