fbpx

Iran pokreće inicijativu da se biolaboratoriji Pentagona protjeraju iz Azije

ABHO

Od izbijanja globalne pandemije koronavirusa Covid-19 se toliko toga napisalo o mogućem porijeklu virusa koji je uzrokovao najveću krizu u svijetu od Drugog svjetskog rata, ali većina opbjavljenih materijala imao malo veze s istinom. Neke hipoteze, pak, nisu a priori za odbaciti, kao upit Pekinga da SAD pojasne izjavu Roberta Redfielda, direktora američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), koji je na saslušanju u Kongresu izjavio da su u Sjedinjenim Državama „neki umrli od gripe zapravo bili zaraženi koronavirusom“.

Izjava Redfielda dramatično mijenja povijest pandemije i sugerira na moguću odgovornost Pentagona i njegovih agencija za tajne programe kao što su DARPA ili DTRA, službene Agencije za borbu protiv oružja za masovno uništenje; kemijskog, biološkog, radiološkog, nuklearnog i visoko eksplozivnih sredstava. Prema strateškom planu agencije za fiskalne godine od 2018. do 2022., misija DTRA “omogućuje Pentagonu i  američkoj vladi pripremu i borbu protiv oružja za masovno uništenje i improvizirane prijetnje i osiguravanje nuklearnog odvraćanja”. Sjedište agencije je u Fort Belvoiru, savezna država Virginia.

Ova je agencija postala poznata po misteriji koja je obavila biološki laboratorij „Lugar“, smješten u blizini glavnog grada Gruzije, Tbilisija. Možda će se neki čitatelji sjetiti da smo ovoj temi posvetili dosta prostora, ali do danas nema jasnih odgovora od američke uprave iz centra „Lugar“.

Agencija DTRA prenijela je velik dio posla u okviru vojnog programa na privatne kompanije, za koje Kongres ne snosi nikakvu odgovornost, a koje mogu slobodnije djelovati i izbjegavati zakone.

Američkom civilnom osoblju koje obavlja posao u centru „Lugar“ je čak dodijeljen diplomatski imunitet, premda oni nisu diplomati. Dakle, privatne kompanije mogu obavljati posao, pod diplomatskim pokrićem, za američku vladu, a da nisu pod izravnom kontrolom države domaćina, u ovom slučaju Republike Gruzije. CIA tu praksu često koristi kako bi osigurala zaštitu svojih agenata.

Ove privatne tvrtke obavljaju rad za Pentagonove biolaboratorije koje DTRA ima u Afganistanu, Armeniji, Gruziji, Ugandi, Tanzaniji, Iraku, Afganistanu i Vijetnamu. Razni centri provode istraživanje, razvoj, testiranje i evaluaciju koristeći visoko otrovne kemikalije i visoko patogene biološke agense za široki raspon američkih državnih agencija. Agencija DTRA je ukupno dobila od saveznih ugovora oko dvije milijarde dolara i rangirana je na 23. mjestu liste top 100 američkih državnih izvođača.

Tri privatne američke tvrtke rade u američkom bio laboratoriju u Tbilisiju. To su CH2M Hill, Battelle i Metabiota. Osim Pentagona, ti privatni dobavljači provode biološka istraživanja za CIA-u i razne druge vladine agencije.

CH2M Hill je dobio je 341,5 milijuna dolara od agencije DTRA u okviru programa Pentagona za biolaboratorije u Gruziji, Ugandi, Tanzaniji, Iraku, Afganistanu, jugoistočnoj Aziji, a polovina ove sume, oko 161,1 milijuna dolara, dodijeljena je centru „Lugar“ u  okviru ugovora s gruzijskom vladom.

Prema CH2M Hillu, američka kompanija osigurala je biološke agense i u centru „Lugar“ zaposlila bivše znanstvenike iz sektora biofarmacije. Riječ je o znanstvenicima koji rade za drugu američku kompaniju uključenu u vojni program u Gruziji, Battelle Memorial Institute.

Battelle je kao podizvođač u „Lugaru“ težak 59 milijuna dolara i ima veliko iskustvo u istraživanju bioagensa, jer je tvrtka već radila na američkom programu biološkog oružja prema 11 prethodnih ugovora s američkom vojskom, od 1952. do 1966.

Teheran traži da biolaboratoriji Pentagona napuste Aziju

Zbog epidemije Covid-19 i na temelju ovih i drugih podataka dostupnih iz otvorenih izvora Islamska Republika Iran je uputila zahtjev da svi biolaboratoriji Pentagona i njegovi podizvođaču napuste Aziju.

Za sada je skupina iranskih medicinskih stručnjaka i znanstvenika napisala pismo regionalnim liderima pozivajući ih da poduzmu hitne i nužne mjere za uništavanje svih američkih bioloških laboratorija, nakon izvještaja i nagađanja da je globalna pandemija koronavirusa proizvedena u tim laboratorijima i proširena u okviru biološkog rata.

Za Iran su previše ranije dokazani slučajevi zloupotrebe rada u ovim laboratorijima, da ne žele ni razmišljati o tome je li Covid-19 izravno povezan s američkom vojskom ili ne.

Jesu li u pravu? Čak i ako u ovom konkretnom slučaju griješe, karta biolaboratorija u kojima su sve aktivnosti tajne, kao one u centru „Lugar“, govori da je takvih centara previše da bi se bavili „brigom za lokalno stanovništvo, što se uvijek navodi kao glavni cilj njihovog postojanja.

101 iranski stručnjak, specijaliziran na polju zaraznih i plućnih bolesti, astme i alergije, potpisao je pismo koje je upućeno liderima Gruzije, Iraka, Kirgistana, Kazahstana, Pakistana i Afganistana, pozivajući ih da poduzmu hitne akcije u jeku ubrzanog širenja virusa Covid-19, nakon izvješća o njegovom laboratorijsko porijeklu i namjernoj manipulaciji.

U pismu se navodi kako postoje brojni dokazi koji podupiru pretpostavke da je novi koronavirus dio američkog napada na rivalske zemlje.

Stručnjaci podsjećaju i na nedavnu izjavu glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova Kine koji je kazao da je američka vojska mogla donijeti novi koronavirus u Kinu i da on nije potekao iz kineskog grada Wuhana, kako se obično smatra.

Također, u pismu se navodi da Washington ima dugu povijest upotrebe biološkog oružja, kao i nepotpisivanja ili povlačenja iz međunarodnih ugovora koji ta oružja zabranjuju.

Početkom ovog mjeseca je bivši američki antiteroristički stručnjak i časnik Središnje obavještajne agencije (CIA) rekao da koronavirus nije nastao prirodno kroz mutaciju, nego da je proizveden u laboratoriji, moguće kao agens biološkog rata.

Materijali o kontroverznom biološkom laboratoriju „Lugar“ u Gruziji:

U američkom biolaboratoriju Lugar u Gruziji od “nepoznatih uzroka smrti” umrlo 73 ljudi

Biološki laboratorij Pentagona u Gruziji radi pod “diplomatskim imunitetom”

DARPA i Raytheon na zabranjenom genetskom inženjeringu rade u „obrambene svrhe“

DTRA / New Press / PressTV

Poznati biolaboratoriji koje je agencija DTRA prijavila 2018. godine

FOTO: Poznati biolaboratoriji koje je agencija DTRA prijavila 2018. godine

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
47 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

Zanimljivo, Mers je izbio u Jordanu, ne u Saudijskoj Barbariji, kako se prvo tvrdilo…….

Davor drugi
Gost
Davor drugi
11 mjeseci prije

Cijenjeno uredništvo,
toliko toga o korona virusu je na ovom portalu ispisano sa svim njegovim posljedicama po stanovništvo, točnom ili mogućem broju umrlih, inficiranih, izliječenih na svim kontinentima, nema s kojeg aspekta nije o tom pisano, pisano je o stvarnom stanju, hipotetskom, futurističkom, zavjereničkom, itd. itd. Pisano je o borbi protiv bolesti, akcijama, mjerama, organizaciji, propustu, nastanku, karantenama itd. svih država i kontinenata gdje se isti pojavio. Ako je suditi po objektivnosti izvješćivanja vašeg portala, čini se da je Iran jedino mjesto na svijetu gdje virus nije došao i gdje je moguć bijeg iz cijelog svijeta onih koji imaju strah i paniku od virusa. Jedino bi to bilo pomenuto, ali u kontekstu sankcija koje su nepravedno i nelegitimno uvedene Iranu od strane USA. Meni osobno koliko je poznato, da je zamjenik ministra zdravstva Iradsch Harirschi tijekom konferencije za novinare pokazivao vidljive znake bolesti, da bi mu na kraju bila i potvrđena dijagnoza korone virusa, čak je i on sam, naravno s dopuštenjem režima, dao video sa liječenja. Ali u vašem portalu ni riječi o tome, kolike su posljedice, kakve su poduzete mjere, izvješćivanje stanovništva, broj inficiranih, umrlih, izliječenih itd. Sa startom korone i uspješnom borbom Kine, krenuli ste masovno u diskreditaciju zapada u smislu kako će biti tamo uvedene karantene, zabrane kretanja, okupljanja, javna zbivanja itd. kada je na sve to truli zapad navikao. Da, zapad je na sve to navikao to su njegove vrijednosti, ali evo pokazalo se kako jako dobro i disciplinirano, bez prisile surađuje sa vladama i njihovim odredbama, kako izvrsno funkcioniraju kućne karantene, zabrana kretanja, masovna okupljanja, sportska natjecanja, itd. Zakoni su doneseni i 99,99% od strane stanovništva prihvaćeni i ispoštovani. U izvješćivanju stanovništva skoro se svaki sat aktualizira stanje na terenu sa svim brojevima novih pojava, kao i umrlim i izliječenim. Potpuno mi je jasna situacija Irana i problema u kojima se nalazi, ali tijekom bilo kakve epidemije, pandemije, prirodnih i drugih katastrofa i sl. u kojima su ugroženi životi cijele populacije, skrivati, umanjivati, namjerno prešućivati istinu znači, smišljeno i ciljano u ime neke svrhe bez imalo obzira na žrtve, produbljivati i proširivati grobnicu. Odvratno i degutantno, dno dna. Ogromna mrlja u vašem radu u ovim teškim danima korona infekcije.
Bez ikakve zle namjere,
pozdrav

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Ne diraj im u Iran , šta ti je !

Canadian dream
Gost
Canadian dream
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Clan kabineta potpredsednika SAD M.Pensa ima korona virus.Covek iz Bele kuce!!!
Nedelju dana ranije sef iste govori kako ce pronaci lek!?

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

ko o cemu-Alen o Iranu..mora da te strefilo nesto?! Pa nije Iran dugo, dugo nikog napadao nit isao u nove najazde i osvajanja; tu je hiljdama godina, a ne kao ostali.. (zaboravi Sadama-to su ameridi i njihovi sefovi inscenirali kao i svugdje..) Obicno se Iran kroz ‘istoriju samo branio a pogotovo od najazde Arapa. Čak i onaj rat sa antickim Grcima je bio odgovor, sto su Grekovci volili dirat mecku u *icku…

Odisea
Gost
Odisea
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Bar nisu genocidni kao tvoja vejabijska KSA, čuvara Kabe.Kurejši jednom Kureši uvikjek

Crodaemon
Gost
Crodaemon
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Logicno nema znak jednakosti s objektivno 😉

Circus
Gost
Circus
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

U perziji nema corona virusa samo obična sezonska gripa i nešo malo saobraćajnih nesreća oko bio laboratorija.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije
Reply to  Circus

“Balisti” Jeste se ispucali? A gdje je na kraju komentara Allahu Akbar!!! Tekbiiir!!! I neka Allah da dug život i oštru sablju Erdogan-paši

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije

Laki vrijeme ti je da se malo izbičuješ , vidim pališ se na mučeništvo .

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Alene, ti si dobro izbičevan, rane ne možeš zalečiti . Eno stigla Korona i kod tvog Erdogada , kako ćeš to preboleti ? Navikao sam na tvoje pametovanje, hajde nešto novo , nedostaje mi zabava .

Circus
Gost
Circus
11 mjeseci prije

Tekbiiir!!!
Imaš u svakoj pivnici!

Kažun
Gost
Kažun
11 mjeseci prije
Reply to  Circus

@guest_387617
Circus,pravilno se kaže: TAKE BEER i jedna djevica 72 god.

Juxel
Gost
Juxel
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Iranski predsjednik Hasan Rouhani pohvalio je iranski odgovor na pandemiju koronavirusa, naglašavajući da je Teheran postupio kvalitetnije u poređenju s nekim zapadim zemljama, koje su slično pogođene zarazom koja se brzo širi.

Predsjednik je rekao da je nakon izbijanja epidemije, Iran povećao kapacitet proizvodnje sanitarnih i medicinskih proizvoda za javnost i i medicinsko osoblje, a da je dio potreba zadovoljen kroz uvoz.

On je kazao da se Iran neće suočiti s nedostatkom medicinskih zaliha ili bolničkih kreveta, te da će javni i privatni medicinski sektori, ako i Oružane snage i dalje biti na raspolaganju građanima,

Rouhani je izrazio zadovoljstvo vijestima da su gradovi Kom i sjeverna pokrajina Gilan, koji su nakon izbijanja epidemije bili najviše pogođeni, prošli najkritičnije trenutke i vrhunac epidemije.

Iranski predsjednik zahvalio se religijskim autoritetima na saradnji nakon što su vlasti bile primorane otkazati džuma-namaze i velike religijske centre.

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Davore, tvoj komentar ima za cilj diskreditaciju portala “Logično”. Apsolutno nisi u pravu. “Logično” je jedan od retkih portala na kojem možemo saznati istinu i ono što drugi portali neće objaviti. “Logično” je doprineo raskrinkavanju mnogih laži zapada . Nema “Logično” nikakav interes da štiti Iran . Od koga i od čega da ga štiti ? Zašto bi ga štitio ? Naprimer, ja uopšte ne simpatišem Iran zbog islamskog – verskog fanatizma i njegove uloge u ratu u Bosni – slanjem mudžahedina. Medjutim, kada je u pitanju suprotstavljanje zapadnim zločincima , na čelu sa Amerikancima, Englezima i ostalim, onda sam apsolutno na njegovoj strani, kao i na strani svakoga ko se suprotstavlja tom zlu . Kina, Venecuela, Rusija, Kuba, … to su zemlje koje zaslužuju samo pohvale , jer se suprotstavljaju najvećem zlu na planeti.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
11 mjeseci prije
Reply to  eks

Eks,
ako još jednom pročitaš komentar, vidjet ćeš da je tema isključivo i samo korona. Nema Rusije, nema Venecuele, nema Kube… Nema “ovih”, protiv “onih”… Samo korona. U svezi s tim, posljednja rečenica je bila, da je velika mrlja na uredništvu portala, ali na obradu teme “korona”, a nikako na cijeli portal Logično kao sto si ti to shvatio. Potrudio sam se da malo pojasnim, ako si shvatio dobro, a ako nisi, žao mi je. Ali u svakom slučaju, idemo dalje…

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Davore, napisao si : “Ako je suditi po objektivnosti ovog portala … ” itd. . To govori ono na čemu sam ja tebi replicirao. I dalje tvrdim: Logično je portal istine, ma koliko se to nekome ne dopada, a posebno rusofobima i amerofilima .

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  eks

Svako ima svoju istinu , naučićeš to kad odrasteš , sad još kur.cem misliš a ne mozgom , eks

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Alene, svi znamo tvoju istinu i tvoju filozofiju. Ja sam mnogo stariji, obrazovaniji , iskusniji i mudriji od tebe . Ja i ne krijem da mi se može pripisati ono “fil” kada je reč o svakome ko se suprotstavlja CIA-NATO mafiji i imperiji zla. Možeš me smatrati Kinofilom, Venecuelafilom, Rusofilom, Kubanofilom, Korejafilom, … Ali ono što nisam – nisam šovinista , za razliku od nekih komentatora, kojima je pala maska (poput Vozda ) .

Davor drugi
Gost
Davor drugi
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Nije skuzavanje ni u kom slučaju, samo pokušavam pojasniti stvar.

Protiv Gobbelsovih metoda laznog informiranja
Gost
Protiv Gobbelsovih metoda laznog informiranja
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Sve sto navodis Davore tocno je. Logicno je navijacki portal a tko argumentira protiv obmane odmah bude cenzuriran. S druge strane, ako netko napada onoga tko iznosi argumente suprotne navijackim analizama i vrijedjanju predsjednika Sjedinjenih Drzava to portal ne vidi, ne cuje, stovise tolerira. U duhu tolerancije “logicnog” Laki Topalovic vrijedja svakoga tko ne razmislja njegovom glavom. Ohrabreni njegovim besmislicima neki drugi takodjer nastavaljaju malicioznu praksu navijackog urednistva.
Netko je tocno napisao, portal “Logicno” nije objektivan.

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije

Zašto dolaziš na portal ? Zašto ne ideš na portal N1 , to je idealan portal za amerofile, rusofobe, NATOfile …

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije

Voice of teheran !

Davor drugi
Gost
Davor drugi
11 mjeseci prije

Protiv Gobbelsovih metoda laznog informiranja,
ukoliko danas tražiš od nekih vijesti neku 100% objektivnost, uzalud gubiš vrijeme. To ne postoji, a pitanje je da li je ikada i postojalo. Ništa nije novo i činjenica jest da se mediji također i uvijek svrstavaju na nečiju stranu, i u tom svrstavanju naravno da oblikuju i formiraju vijesti onako kako to odgovara u datom momentu ili situaciji, a ne uzimajući obvezno istinu ili objektivnost kao podlogu. Što se tiče portala Logično, moja osobna ocjena jest da nije loš, da ima interesantnih kolumni i analiza, a naravno uz malo protkanog navijačkog duha. U svakom slučaju dobro je uvijek čuti malo i druge opcije, drugačija razmišljanja, a i dečki iz Logičnog se ipak malo potrude da nas informiraju, a zaključke iz svega donositi osobno i u skladu s našim viđenjem i prosudbom.

Protiv Gobbelsovih metoda laznog informiranja
Gost
Protiv Gobbelsovih metoda laznog informiranja
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Nisam naveo 100 objektivnost vec 100% subjektivnost jer drze samo svoju stranu, a argumentiranu kritiku ne poznaju. Ovdje se sve svodi na omalovazavanje ako netko iznosi potpunije stajaliste od mainstream medija.
Kritika utrosena na predsjednika Trumpa daje zakljuciti da Logicno smatra predsjednicke ovlasti prije te sad tijekom krize u potpuno drukcijem kontekstu od realnog. Tamo gdje “Logicno” iskljucivoscu ne drzi vodu drzi se agresivna, ulicarska retorika ponizavanja i usutkivanja. Svijet koji “Logicno” percipira i tumaci dvodimenzionalan je: los i zao. U nekim trenucima portal nudi stofa nevladinim udrugama, u nekima oligarskoj tajkunizaciji ali bas nikad razmjeni informacija i ideja sto bi bila dobra platforma za objektivnost, naime jednostavnu i argumenirano kriticku objektivnost nasuprot iskljucivosti.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
11 mjeseci prije

Dobro, ali ne trebaš sve to tako strogo shvaćati, posebno ne komentare uvredljive sadržine, na njih ne troši vremena ni odgovora. Što si tiče portala i tekstova, napišeš komentar u čemu se (ne)slažeš, mi to pročitamo, damo još koji komentar na to, plus ili minus, i to je to. Da li će logično kao portal to uvažiti ili ne, ovisi o njima i njihovoj uređivačkoj politici.

Mlata
Gost
Mlata
11 mjeseci prije

Kakve to veze ima gde je bio – laboratorija i gde će biti isteraju li ih?

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Od tadikistana do mediterana sve je naše !

Kaj ti
Gost
Kaj ti
11 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Nema veze z vezom.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
11 mjeseci prije
Laboratoriji NATO
Gost
Laboratoriji NATO
11 mjeseci prije

… ovo nisu biolaboratoriji Pentagona nega NATO saveza …

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

Netočno. Ovo je privatna kompanija koja radi samo za Pentagon

vjeko marušić
Gost
vjeko marušić
11 mjeseci prije

Puno se “pale vatre” oko toga kako je u tijeku neviđena strašna epidemija i da je policijski sat i zatvaranje u karantenu mjera za rješenje problema. Službene statistike oko malo koga zanimaju dok traju igre bez granica.
Jeste li primjetili kako je drama jedino u Italiji (zemlji vječnog političkog kaosa i mutnih igara) i donekle Francuskoj, čija vlast ima velikih problema sa Žutim prslucima i prosvjedima na sve strane?
Ljudi okolo nosaju maske na licu ko kirurzi da se sačuvaju od infekcije iako je svjetska zdravstvena organizacija jasno dala do znanja da ih to NEĆE zaštitit od infekcije.
Talijani su u karantenu stavili cijelu državu a to im izgleda ne pomaže. Francuzi uvode režim koji nije bio na snazi od Njemačke invazije 1940. i posebne dozvole za kretanje. Jel neprijatelj virus ili invazija iz svemira? Ili možda raja kojoj je odavno pun kufer.
1960-naovamo – Rat protiv raka
1980-naovamo – Rat protiv droge
2001-naovamo – Rat protiv terorizma
2016-naovamo – Rat protiv fake newsa
2020 – Rat protiv koronavirusa
Dokle braćo sa svim tim ratovima? Stalno neki ratovi. Mi ovdje na balkanu jako dobro znamo da je rat super stvar za mutne igre i neviđene lopovluke i da je to najbolje vrijeme da se progura ono što u miru ne bi prošlo. De popustite malo…

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije

Vjeko
Bez zamjerki komentaru. Ali moj je savjet svima da se ne pačaju u medicinske savjete tipa maska: da ili ne.
Došao kineski dr u Italiju i smjesta postavio pitanje: jel’ se šalite? Gdje su vam maske?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
11 mjeseci prije
Reply to  Lucija

@Luce :
Brnjice kao kompromisno i veselije riješenje- Dr.Oetker ?
Inga i trovanje od pudinga ?
NE ISKAČI IZ TRAMVAJA VOŽNJI (”ZET” I SVEKRVA) !

aiefbviawifvrawbfvAWUEFawefwe
Gost
aiefbviawifvrawbfvAWUEFawefwe
11 mjeseci prije

Pa što se ne udruže rusi, kinezi i SVI ostali koji znaju tko je zlo na planetu, pa ne mogu kad zlo upravlja planetom, tko misli da nije tako onda nek se zapita kako to da sad svi prićaju samo o programu koji im je trenutno u glavi instaliran od tih zlih. Nosferatua sam skužio kad je za vrijeme tornjeva drećao isto ko i kabala mediji. I da ukinu laboratorije opet će nas zaprašivati iz zrakoplova. Iran traži ovu incijativu jer zna da se spremaju na biološki rat genetskim bioagensima dizajniranim da napada određenu popopulaciju. Što Nosferatu ne zbomba onaj u Gruziji što pravi ruski bioagens, ne smije, nije mu to u opusu posla kojim mantra mozgovima onih koji vjeruju u tu zexkraten glumu za naivne.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
11 mjeseci prije

Dali tebi treba da se Nosferatu objesi da bi ti dokazao da nije hexa?

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije

Boli Irana ona stvar za sve ostale njihovo je od tadikistana do mediterana , to njih zanima.. Ovo samo je okret pile naopako sve u svrhu čišćenja terena od tadikistana do mediterana.. Kakav iran kakvi bakrači , misliš da se bore za mir u svijetu ?

Circus
Gost
Circus
11 mjeseci prije

U gruziji rade otrove, zato im je nekoliko “istraživača” naprasno otišlo na onaj svijet. Budale.

Kažun
Gost
Kažun
11 mjeseci prije
Reply to  Circus

O tome je izvještavala Dilyana Gaytandzhieva,
bila je s kamermanom ispred toga centra.
Čudno da je još živa.

Alex
Gost
Alex
11 mjeseci prije

Ako su Ameri otvorili Pandorinu škatulu,onda je corona koji njih upravo sređuje,mutirani virus i za njega nemaju cjepiva.

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR
11 mjeseci prije

Sarmat na pentagon neka leti sve u 3 p.m

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije
Reply to  ANTINWO.HR

Ali s konvencionalnim punjenjem ne nuks. Ipak….. Sta znaju oni narkomani ispranog mozga jadni bulje u ragbi NBA i Hollywood

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije

Pa ako mogu dobiti i imaju diplomatske pasoše…može ih se i isprašiti iz zemlje.
Zašto bi bilo tko tolerirao takav laboratorij u svojoj blizini?
Ovaj prijedlog je trebalo davno dati. Bilo koja država.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
11 mjeseci prije
Reply to  Lucija

@Luce :
Moje pleme je dalo prijedlog !

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
11 mjeseci prije
Reply to  Umpah Pah

DOLI VIRUS !
ŽIVILA BAKTERIJA!

Max
Member
Max
11 mjeseci prije

U pravu su bez dvojbe.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik