Iran pokreće inicijativu da se biolaboratoriji Pentagona protjeraju iz Azije

ABHO
47 komentara

Od izbijanja globalne pandemije koronavirusa Covid-19 se toliko toga napisalo o mogućem porijeklu virusa koji je uzrokovao najveću krizu u svijetu od Drugog svjetskog rata, ali većina opbjavljenih materijala imao malo veze s istinom. Neke hipoteze, pak, nisu a priori za odbaciti, kao upit Pekinga da SAD pojasne izjavu Roberta Redfielda, direktora američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), koji je na saslušanju u Kongresu izjavio da su u Sjedinjenim Državama „neki umrli od gripe zapravo bili zaraženi koronavirusom“.

Izjava Redfielda dramatično mijenja povijest pandemije i sugerira na moguću odgovornost Pentagona i njegovih agencija za tajne programe kao što su DARPA ili DTRA, službene Agencije za borbu protiv oružja za masovno uništenje; kemijskog, biološkog, radiološkog, nuklearnog i visoko eksplozivnih sredstava. Prema strateškom planu agencije za fiskalne godine od 2018. do 2022., misija DTRA “omogućuje Pentagonu i  američkoj vladi pripremu i borbu protiv oružja za masovno uništenje i improvizirane prijetnje i osiguravanje nuklearnog odvraćanja”. Sjedište agencije je u Fort Belvoiru, savezna država Virginia.

Ova je agencija postala poznata po misteriji koja je obavila biološki laboratorij „Lugar“, smješten u blizini glavnog grada Gruzije, Tbilisija. Možda će se neki čitatelji sjetiti da smo ovoj temi posvetili dosta prostora, ali do danas nema jasnih odgovora od američke uprave iz centra „Lugar“.

Agencija DTRA prenijela je velik dio posla u okviru vojnog programa na privatne kompanije, za koje Kongres ne snosi nikakvu odgovornost, a koje mogu slobodnije djelovati i izbjegavati zakone.

Američkom civilnom osoblju koje obavlja posao u centru „Lugar“ je čak dodijeljen diplomatski imunitet, premda oni nisu diplomati. Dakle, privatne kompanije mogu obavljati posao, pod diplomatskim pokrićem, za američku vladu, a da nisu pod izravnom kontrolom države domaćina, u ovom slučaju Republike Gruzije. CIA tu praksu često koristi kako bi osigurala zaštitu svojih agenata.

Ove privatne tvrtke obavljaju rad za Pentagonove biolaboratorije koje DTRA ima u Afganistanu, Armeniji, Gruziji, Ugandi, Tanzaniji, Iraku, Afganistanu i Vijetnamu. Razni centri provode istraživanje, razvoj, testiranje i evaluaciju koristeći visoko otrovne kemikalije i visoko patogene biološke agense za široki raspon američkih državnih agencija. Agencija DTRA je ukupno dobila od saveznih ugovora oko dvije milijarde dolara i rangirana je na 23. mjestu liste top 100 američkih državnih izvođača.

Tri privatne američke tvrtke rade u američkom bio laboratoriju u Tbilisiju. To su CH2M Hill, Battelle i Metabiota. Osim Pentagona, ti privatni dobavljači provode biološka istraživanja za CIA-u i razne druge vladine agencije.

CH2M Hill je dobio je 341,5 milijuna dolara od agencije DTRA u okviru programa Pentagona za biolaboratorije u Gruziji, Ugandi, Tanzaniji, Iraku, Afganistanu, jugoistočnoj Aziji, a polovina ove sume, oko 161,1 milijuna dolara, dodijeljena je centru „Lugar“ u  okviru ugovora s gruzijskom vladom.

Prema CH2M Hillu, američka kompanija osigurala je biološke agense i u centru „Lugar“ zaposlila bivše znanstvenike iz sektora biofarmacije. Riječ je o znanstvenicima koji rade za drugu američku kompaniju uključenu u vojni program u Gruziji, Battelle Memorial Institute.

Battelle je kao podizvođač u „Lugaru“ težak 59 milijuna dolara i ima veliko iskustvo u istraživanju bioagensa, jer je tvrtka već radila na američkom programu biološkog oružja prema 11 prethodnih ugovora s američkom vojskom, od 1952. do 1966.

Teheran traži da biolaboratoriji Pentagona napuste Aziju

Zbog epidemije Covid-19 i na temelju ovih i drugih podataka dostupnih iz otvorenih izvora Islamska Republika Iran je uputila zahtjev da svi biolaboratoriji Pentagona i njegovi podizvođaču napuste Aziju.

Za sada je skupina iranskih medicinskih stručnjaka i znanstvenika napisala pismo regionalnim liderima pozivajući ih da poduzmu hitne i nužne mjere za uništavanje svih američkih bioloških laboratorija, nakon izvještaja i nagađanja da je globalna pandemija koronavirusa proizvedena u tim laboratorijima i proširena u okviru biološkog rata.

Za Iran su previše ranije dokazani slučajevi zloupotrebe rada u ovim laboratorijima, da ne žele ni razmišljati o tome je li Covid-19 izravno povezan s američkom vojskom ili ne.

Jesu li u pravu? Čak i ako u ovom konkretnom slučaju griješe, karta biolaboratorija u kojima su sve aktivnosti tajne, kao one u centru „Lugar“, govori da je takvih centara previše da bi se bavili „brigom za lokalno stanovništvo, što se uvijek navodi kao glavni cilj njihovog postojanja.

101 iranski stručnjak, specijaliziran na polju zaraznih i plućnih bolesti, astme i alergije, potpisao je pismo koje je upućeno liderima Gruzije, Iraka, Kirgistana, Kazahstana, Pakistana i Afganistana, pozivajući ih da poduzmu hitne akcije u jeku ubrzanog širenja virusa Covid-19, nakon izvješća o njegovom laboratorijsko porijeklu i namjernoj manipulaciji.

U pismu se navodi kako postoje brojni dokazi koji podupiru pretpostavke da je novi koronavirus dio američkog napada na rivalske zemlje.

Stručnjaci podsjećaju i na nedavnu izjavu glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova Kine koji je kazao da je američka vojska mogla donijeti novi koronavirus u Kinu i da on nije potekao iz kineskog grada Wuhana, kako se obično smatra.

Također, u pismu se navodi da Washington ima dugu povijest upotrebe biološkog oružja, kao i nepotpisivanja ili povlačenja iz međunarodnih ugovora koji ta oružja zabranjuju.

Početkom ovog mjeseca je bivši američki antiteroristički stručnjak i časnik Središnje obavještajne agencije (CIA) rekao da koronavirus nije nastao prirodno kroz mutaciju, nego da je proizveden u laboratoriji, moguće kao agens biološkog rata.

Materijali o kontroverznom biološkom laboratoriju „Lugar“ u Gruziji:

U američkom biolaboratoriju Lugar u Gruziji od “nepoznatih uzroka smrti” umrlo 73 ljudi

Biološki laboratorij Pentagona u Gruziji radi pod “diplomatskim imunitetom”

DARPA i Raytheon na zabranjenom genetskom inženjeringu rade u „obrambene svrhe“

DTRA / New Press / PressTV

Poznati biolaboratoriji koje je agencija DTRA prijavila 2018. godine
FOTO: Poznati biolaboratoriji koje je agencija DTRA prijavila 2018. godine
Biološki ratDTRAPentagon
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
4 godine prije

Zanimljivo, Mers je izbio u Jordanu, ne u Saudijskoj Barbariji, kako se prvo tvrdilo…….

Davor drugi
4 godine prije

Cijenjeno uredništvo, toliko toga o korona virusu je na ovom portalu ispisano sa svim njegovim posljedicama po stanovništvo, točnom ili mogućem broju umrlih, inficiranih, izliječenih na svim kontinentima, nema s kojeg aspekta nije o tom pisano, pisano je o stvarnom stanju, hipotetskom, futurističkom, zavjereničkom, itd. itd. Pisano je o borbi protiv bolesti, akcijama, mjerama, organizaciji, propustu, nastanku, karantenama itd. svih država i kontinenata gdje se isti pojavio. Ako je suditi po objektivnosti izvješćivanja vašeg portala, čini se da je Iran jedino mjesto na svijetu gdje virus nije došao i gdje je moguć bijeg iz cijelog svijeta onih koji imaju strah i paniku od virusa. Jedino bi to bilo pomenuto, ali u kontekstu sankcija koje su nepravedno i nelegitimno uvedene Iranu od strane USA. Meni osobno koliko je poznato, da je zamjenik ministra zdravstva Iradsch Harirschi tijekom konferencije za novinare pokazivao vidljive znake bolesti, da bi mu na kraju bila i… Čitaj više »

Mlata
4 godine prije

Kakve to veze ima gde je bio – laboratorija i gde će biti isteraju li ih?

Rolling Bluesman
4 godine prije
Laboratoriji NATO
4 godine prije

… ovo nisu biolaboratoriji Pentagona nega NATO saveza …

vjeko marušić
4 godine prije

Puno se “pale vatre” oko toga kako je u tijeku neviđena strašna epidemija i da je policijski sat i zatvaranje u karantenu mjera za rješenje problema. Službene statistike oko malo koga zanimaju dok traju igre bez granica. Jeste li primjetili kako je drama jedino u Italiji (zemlji vječnog političkog kaosa i mutnih igara) i donekle Francuskoj, čija vlast ima velikih problema sa Žutim prslucima i prosvjedima na sve strane? Ljudi okolo nosaju maske na licu ko kirurzi da se sačuvaju od infekcije iako je svjetska zdravstvena organizacija jasno dala do znanja da ih to NEĆE zaštitit od infekcije. Talijani su u karantenu stavili cijelu državu a to im izgleda ne pomaže. Francuzi uvode režim koji nije bio na snazi od Njemačke invazije 1940. i posebne dozvole za kretanje. Jel neprijatelj virus ili invazija iz svemira? Ili možda raja kojoj je odavno pun kufer. 1960-naovamo – Rat protiv raka 1980-naovamo –… Čitaj više »

aiefbviawifvrawbfvAWUEFawefwe
4 godine prije

Pa što se ne udruže rusi, kinezi i SVI ostali koji znaju tko je zlo na planetu, pa ne mogu kad zlo upravlja planetom, tko misli da nije tako onda nek se zapita kako to da sad svi prićaju samo o programu koji im je trenutno u glavi instaliran od tih zlih. Nosferatua sam skužio kad je za vrijeme tornjeva drećao isto ko i kabala mediji. I da ukinu laboratorije opet će nas zaprašivati iz zrakoplova. Iran traži ovu incijativu jer zna da se spremaju na biološki rat genetskim bioagensima dizajniranim da napada određenu popopulaciju. Što Nosferatu ne zbomba onaj u Gruziji što pravi ruski bioagens, ne smije, nije mu to u opusu posla kojim mantra mozgovima onih koji vjeruju u tu zexkraten glumu za naivne.

Alex
4 godine prije

Ako su Ameri otvorili Pandorinu škatulu,onda je corona koji njih upravo sređuje,mutirani virus i za njega nemaju cjepiva.

ANTINWO.HR
4 godine prije

Sarmat na pentagon neka leti sve u 3 p.m

Lucija
4 godine prije

Pa ako mogu dobiti i imaju diplomatske pasoše…može ih se i isprašiti iz zemlje.
Zašto bi bilo tko tolerirao takav laboratorij u svojoj blizini?
Ovaj prijedlog je trebalo davno dati. Bilo koja država.

Max
4 godine prije

U pravu su bez dvojbe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI