Iran spreman da sarađuje sa islamskim svijetom u nuklearnom razvoju

Iran - nuklearno oruzje
13 komentara

23. oktobra, tokom posjete stranih gostiju istraživačkom reaktoru Šahid Fahrizade u Teheranu, povodom Nedjelje islamskog jedinstva, portparol Iranske organizacije za atomsku energiju (AEOI) Behruz Kamalvandi izrazio je spremnost Irana da sarađuje sa islamskim zemljama u oblasti nuklearne industrije.

“Spremni smo da sarađujemo sa islamskim svijetom u razvoju nuklearne tehnologije u skladu sa boljitkom ljudi i islamskog društva, kako bismo otvorili put novoj islamskoj civilizaciji”, rekao je portparol u izjavi povodom rođendana ključne vjerske ličnosti islama, proroka Muhameda.

Pozivajući se na unilateralizam sila “nasilnika”, Kamalvandi je primijetio da su tekuća sredstva muslimanskog svijeta rezultat stalnih napora naučnika.

Kamalvandi je dodao: „Ovdje smo uložili sve napore da dosegnemo granice nuklearne nauke i tehnologije, i uprkos svom neprijateljstvu na međunarodnoj areni, napravili smo veliki napredak u nuklearnoj industriji“.

U međuvremenu, Sjedinjene Države i njihovi partneri širom svijeta vjeruju da bi pregovori o oživljavanju Zajedničkog sveobuhvatnog plana akcije (JCPOA), takođe poznatog kao iranski nuklearni sporazum, trebalo odmah da se nastave, rekao je portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs.

JCPOA, koji je predviđao da Iran ograniči svoj nuklearni program u zamjenu za ukidanje sankcija, pauziran je otkako je Trampova administracija povukla SAD 2018. godine. Nakon što se povukla iz sporazuma, tadašnja Bijela kuća je obnovila sankcije Iranu.

iranislamske zemljeJCPOANuklearno oružje
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Logičan potez Irana znaju znanje i nude ga

ledeno doba
2 godine prije

kojim to islamskim svijetom?
onim koji je sav pood kabalinom, cionističkm kontrolom

Ante
2 godine prije

Mogu zajedno jedino da proizvode Kaptogane ako i to.

ledeno doba
2 godine prije

slika govori sve za koga rade iranski vlastodršci

ttps://www.glasistre.hr//svijet/khamenei-poziva-na-preispitivanje-sporazuma-o-normalizaciji-odnosa-s-izraelom-753818

burt
2 godine prije

Obama i Trump su četiri puta otkazivali napade na ciljeve u Iranu ali sada nema toga koji će zaustaviti napad, Izrael ne može uništiti Iransku protuavionsku obranu i nuklearna postrojenja bez SAD-a a najvažniji trenutak da se priprema napada će biti da kad se Peta flota izvuče na otvoreno more i postavi u položaj sa kojeg može ispaljivati tomahawke

Slonica
2 godine prije

Jel greška u redakciji ali vidljiv komentar s narančastim “čekanjem za odobrenje “djeluje kao da nitko ne radi.
A i isti članak 2 dana na naslovnoj strani djeluje jednako.
Čisto opaska, hvala na razumijevanju

Sixdensity Traveler
2 godine prije

Iran posjeduje atomsko naoružanje,i zna suprotna strana to.Tako de je ova priča farsa u kojoj dobrovoljno igraju obe strane 😋😋😋😋

Weteran
2 godine prije

Teheran ne sme posedovati nuklearno naoružanje!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI