Iranski veleposlanik potvrdio da će Iran i Rusija nastavljati održavati vojnu suradnju usprkos američkim sankcijama

Iran, Rusija i SAD
3 komentara

Iran i Rusija održavat će bilateralnu vojnu suradnju, rekao je u intervjuu za Sputnjik veleposlanik Islamske Republike u Moskvi, Kazem Jalali, dodajući kako američke sankcije neće utjecati na vojne sposobnosti njegove zemlje niti na njezino znanstveno istraživanje.

“Takvo ponašanje Sjedinjenih Država nastavit će se i u budućnosti, a razlog je taj što SAD više ne uživa dominaciju kavu su imale u prošlosti. Žele reći da su i dalje svjetska sila broj jedan, no to zapravo nije slučaj, jer postoji nekoliko zemalja koje su sustigle i pretekle Sjedinjene Države”, izjavio je Jalali raspravljajući o najnovijim američkim sankcijama protiv njegove zemlje.

U nastojanju izvršavanja “maksimalnog pritiska” na Iran, administracija odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa pojačano je koristila sankcije protiv Islamske Republike, u nastojanju suzbijanja razvoja njenog nuklearnog programa, dok su najnovije sankcije usmjerene na financijski sektor cijele zemlje.

“Rusija, Kina, Iran i druge zemlje koje su podvrgnute sankcijama trebale bi se udružiti i pokazati da je nasilna upotreba instrumenata moći na međunarodnoj sceni nezakonit čin koji može dovesti do štetnih posljedica za zemlje i narode”, dodao je Jalali.

Najnovije američke sankcije prema iranskim bankama nametnute početkom listopada, iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif opisao je kao “zločin protiv čovječnosti”. Zarif je rekao da su banke služile jednom od državnih kanala koji je bio zadužen za plaćanje hrane i lijekova. Strahovi za Iran su postali stvarnost, kada država ranije ovog mjeseca nije uspjela nabaviti cjepivo putem platforme COVAX.

iranKazem Jalalirusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Logično je za obje sile da nastave suradnju. Savezništvo im je potrebno

Komunjara
3 godine prije

Rusija je zadnja nada ljudskog roda. Kao i prije 80 godina

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI