Istraga je pokrenuta zbog tvrdnji da su zaposleni u medijskoj grupi bivšeg oligarha Mikhaila Khodorkovskog učestvovali u grupnom silovanju 2014. godine

Mikhail Khodorkovsky
13 komentara

Ruski istražni komitet počeo je da ispituje navode da su Sergej Prostakov, bivši glavni urednik opozicione web stranice MBK Media, i fotograf Andrej Zolotov učestvovali u grupnom silovanju djevojke 2014. godine.

13. jula, Victoria Kuzmenko, zaposlena u ruskom izdanju vijesti Lenta.ru, napisala je tvit u kome tvrdi da je Zolotov umiješan u silovanje na kućnoj zabavi, dok je Prostakov posmatrao i masturbirao. Kasnije je pojasnila da ona sama nije bila svjedok incidenta. Nakon optužbi, i Prostakov i Zolotov dali su ostavke na mjesta u MBK Media, čiji je vlasnik osramoćeni oligarh devedesetih, Mikhail Khodorkovsky.

Odgovarajući na navode, Prostakov tvrdi da se ne sjeća šta se desilo u pijanom stanju, ali se izvinuo „svim ženama koje je uvrijedio“. U međuvremenu, Zolotov je objasnio da je na zabavi bio “grupni seks”, ali da nije učestvovao.

Prostakova bivša djevojka takođe ga je optužila za silovanje, u dugačkoj objavi na Twitteru zbog njihove navodno zlostavljačke veze.

Tvrdnje protiv dva zaposlenika MBK Media bile su dio serijala tvitova sredinom jula, koji su optuživali više muškaraca za razne radnje seksualnog uznemiravanja i napada. Takođe su imenovani Sberbank zaposlenici Ruslan Gafarov, koji je podneo ostavku, i Sergej Minenko, koji je suspendovan do istrage.

Optužbe protiv Prostakova i Zolotova najnovije su u nedavnoj buri optužbi o seksualnom nedoličnom ponašanju protiv članova ruskih opozicionih medija. Glavni urednik Meduze Ivan Kolpakov optužen je za pipanje kolegine supruge na zabavi 2018. On je podneo ostavku, ali se brzo vratio. Ranije ove godine, šef Ekho Moskvy Aleksej Venediktov bio je predmet duge emisije na BBC Russia, gdje su ga optužili za nedolično seksualno ponašanje. Negirao je optužbe, ali se izvinuo.

Andrej ZolotovMikhail KhodorkovskyOptužbe za silovanjerusijaSergej Prostakov
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kora
3 godine prije

@guest_459971

Što je tu, po Vama, “fejk njuz”?

Jomla
3 godine prije

Prvo: potencijalno eksplozivni materijal nije bio na/u brodu. Istovaren je prije nekoliko (6?) godina i bio smješten u skladištu.
Drugo: brodar je prevoznik, a ne vlasnik. Veliko pitanje je tko je vlasnik: naručilac, pošiljalac… Libanon?
Treće: nisam siguran da je taj oligarh ruski već neko vrijeme. Ovo bi trebalo provjeriti, ali mi mrsko…

Stara kuka
3 godine prije

“Victoria Kuzmenko, zaposlena u ruskom izdanju vijesti Lenta.ru, NAPISALA JE TVIT u kome tvrdi da je Zolotov umiješan u silovanje na kućnoj zabavi, dok je Prostakov posmatrao i masturbirao. Kasnije je pojasnila da ONA SAMA NIJE SVJEDOK INCIDENTA. Nakon optužbi, i Prostakov i Zolotov DALI SU OSTAVKE na mjesta u MBK Media” I to sve prije šest godina. Jedan jedini tvit koji optužuje muškarce, bez ikakvog dokaza, za silovanje. Tvit koji je napisala osoba koja nije bila svjedok navodnog događaja koji se navodno dogodio prije šest godina. Samo je to dovoljno u današnje “osvješteno” i “progresivno” vrijeme da se muškarca natjera na ostavku, uništi mu se karijera i ugled, kriminalizira ga se i unaprijed osudi prije ikakve istrage i suda. “Tvrdnje protiv dva zaposlenika MBK Media bile su dio SERIALA TVITOVA sredinom jula, KOJI SU OPTUŽIVALI VIŠE MUŠKARACA za razne radnje seksualnog uznemiravanja i napada. Takođe su imenovani Sberbank zaposlenici… Čitaj više »

Stara kuka
3 godine prije

A to u Bejrutu ima veze s ovom temom kako?

tihobl
3 godine prije

Pijec je o kiparskom drzavljaninu, rodjenom u Rusiji.

Busola
3 godine prije

Ako tko širi propagandu i laži to je Zapad…. Istina oko eksplozije u Beirutu će se teško doznati, eto i onog Rusa nitko ne može naći od “novinara”… zašto – danas novinari istražiteljinažalost ne postoje, ubio ih mainstream…

piždro
3 godine prije

Ovaj “humanista i filantrop’ je pokrao vise Rusima nego Bernard Madoff usaycima. a Madoff je skino sa konta preko 60 milijardi frendovima i co. koliko je tek ovaj..

Max
3 godine prije

Sve takve treba kazniti.

tabula
3 godine prije

Čuj Mikhail Khodorkovsky! Jel’ to neki Englez ili Amer?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI