Italija će odustati od kineskog Pojasa i puta

Giorgia Meloni
64 komentara

Talijanska premijerka Giorgia Meloni obavijestila je Kinu da će njezina zemlja napustiti Inicijativu Pojas i put koju predvodi Peking, otkrio je talijanski potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova Antonio Tajani. Vodeći talijanski dužnosnici, uključujući Meloni, već su nekoliko puta spominjali tu ideju tijekom proteklih nekoliko mjeseci.

U intervjuu za Fox News u srijedu, Tajani je rekao da je Meloni “razgovarala s Kinom o planovima Italije da izađe iz Puta svile”, aludirajući na globalni infrastrukturni i investicijski sporazum po njegovom neformalnom nazivu. Diplomat je objasnio da Italija sebe vidi prije svega kao saveznika Sjedinjenih Američkih Država, iako to ne isključuje održavanje dijaloga s Kinom.

Ministar tvrdi da članstvo Italije u Inicijativi Pojas i put nije donijelo koristi Rimu. Dodao je da će se povlačenje morati prvo staviti na razmatranje talijanskog parlamenta, ali je napomenuo da je siguran da će većina zastupnika podržati tu odluku.

Prema Tajaniju, Italija još nije objavila službenu obavijest, niti je formalno komunicirala svoju konačnu odluku Kini.

Prošlog mjeseca, Kinesko ministarstvo vanjskih poslova kritiziralo je “neke snage” unutar talijanske vlade zbog komentara da bi Rim mogao odustati od inicijative Pekinga, upozoravajući da bi takvo povlačenje išlo “protiv toku povijesti”.

Izjava je uslijedila nakon što je talijanski ministar obrane Guido Crosetto opisao odluku prethodne talijanske vlade da se pridruži međunarodnoj trgovinskoj mreži 2019. godine kao “nepromišljen i strašan čin”.

Tada je službenik otkrio da talijanska vlada pokušava razmisliti kako se povući iz sporazuma “bez narušavanja odnosa” s Pekingom.

Sama Meloni je u srpnju rekla za Fox News da je sudjelovanje Italije u Inicijativi Pojas i put paradoksalno, s obzirom na to da je jedini član G7 koji se pridružio tom kineskom sporazumu. Premijerka je dodala da će Italija odlučiti hoće li obnoviti članstvo do prosinca ove godine.

ItalijakinaPojas i put
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
7 mjeseci prije

Italija je pred bankrotom. Ovo je korak naprijed.

Max
7 mjeseci prije

Bojali su se da ne bi morali voziti mrtve u kamionima.

tuf
7 mjeseci prije

“Italija sebe vidi prije svega kao saveznika Sjedinjenih Američkih Država” – hahahah, znači nije im dovoljno vidjeti kako su ti isti ameri naguzili Francuze s projektima u Australiji niti Nijemce kojima su zabili čavao u lijes najkonkurentnijih industrijskih pogona. Moraju Talijani okusiti sami. Odnosno već to doživljavaju ako pogledamo gospodarske pokazatelje. Koliko je cijela priča o BRI-u ispolitizirana u Europi najbolje govori Tajanijeva izjava kako oni “nisu imali koristi od BRI-a” . Kako bi imali kada su ameri prije 2 godine stavili zabranu EU na gospodarske sporazume s Kinom i BRI nije dobio šansu ni zaživjeti?

Vjeko
7 mjeseci prije

Ova koza ima podocnjake ko Zelenski. Ista roba ili isti problemi?

Mrčikola
7 mjeseci prije

Eh, kad me sad nije šlogiralo..! 😁…Italija je, politički, u rukama “cije” još od prvih talijanskih poslijeratnih izbora.., koji su ujedno i prva velika uspješna operacija te sotonske organizacije.
Doduše, i sve “cijine” operacije u Italiji su, svih ovih godina, pod budnim okom jedne prastare tajne službe koja im se umiješaju u posao samo kad je nezadovoljna “postotkom”.😁

Frank
7 mjeseci prije

Bravo Italia zabivate sebi svaki dan cazzo in culo

madam
7 mjeseci prije

I ovu pudlicu elite če narod da smjeni kad jih ova politika još više udari po đepu. Kod njih se ne čeka 4 godine na izbore, mogu i između da padne vlada. Videčemo.

ljena bitanga
7 mjeseci prije

Desničarka. Ahaa. Da.

Japanac
7 mjeseci prije

Tužno. Italija je prelijepa zemlja koji ima divan narod. Propada brzinom munje. A ovamo s juga ih guze migranti.

Darko
7 mjeseci prije

Glupača će radije ostaviti put preko Sirije, Maroka i ostalih afričkih zemalja. Pa neka ju samo zatrpavaju migranti jer glupača drugo i ne zaslužuje..

Valter
7 mjeseci prije

Je’l se sjećate kad sam vam rekao da je ova veleizdajnica (isto kao i Plenković) uzgojena u Aspen Institutu? I da je sve u vezi nje lažno..

Istom onom institutu koji je služio kao okupljalište globalističkih židova nakon drugog svjetskog rata, kao preteča WEF-u.

To sam vam rekao u jeku medijskih bljezgarija da se radi o ženskoj verziji Trumpa, tek unutar mjesec dana nakon što je postala premijerka. Zar nije zapanjujuće kako možete lako predviti ponašanje političara židovsku igru.

Zvone
7 mjeseci prije

Još jedna država koja je kleknula.

suncetiebem
7 mjeseci prije

Neće ova dugo.

Grdi
7 mjeseci prije

U novom svijetu, europa vise nece biti niti politicko niti ekonomsko srediste svijeta nego ce biti Kina, Indija i Rusija, dakle Azija. Europa u sve to se svrstava na istu poziciju kao sto su ASEAN drzave, jedan pokrajina sa skupinom manjih drzava. Takvom Azija smatra da ce europa jednog dana biti, kao jednu skupina manjih zemalja na Azijskoeuropskom (NE Euroazijskom!!) kontinentu gdje je europa samo pokajina na azijskom kontinentu.

onaj najglu...Dalton
7 mjeseci prije

Gubi koncentraciju, zvjera okolo – naokolo, šmrče, trlja nos…
Premijerka Italije Georgia Меloni na samitu G20 u Indiji.

Adriana
7 mjeseci prije

Od šverca Afrikanaca se ne odustaje. Tko li to plaća?

Tupko
7 mjeseci prije

Ova će se rastopit ko gorgonzola

GMBH
7 mjeseci prije

Puno Geourgia zuji malo meda daje.. grandiozna obećanja i razočaravajuća izvedba. Tropa..

BanOvan
7 mjeseci prije

“Tada je službenik otkrio da talijanska vlada pokušava razmisliti kako se povući iz sporazuma “bez narušavanja odnosa” s Pekingom.”

Vibi ste da se yebete a da vam ne udje, san svakog mladje, prike , dzibera , dule prdule ili pizzoustog

Dux
7 mjeseci prije

EU su odavno vazali Amerike ( uz izuzetak Mađara), tako da ovo baš i ne čudi.

Roccos
7 mjeseci prije

Ova Đorđula je tipični predstavnik današnjih EUtopijskih političara.Dok je bila oporba,sve je prštalo od čvrstih obećanja kako će napraviti reda i preporoditi Italiju,a onda…a onda dođe na vlast i tek tada shvati kako to zapravo funkcionira.Pravi vladari joj samo dostave popis što se smije,a što je no,no,fuj to i tako uvijek ispadne isto sr.anje drugo pakovanje.

Hattori Hanzo
7 mjeseci prije

Kako su im podvalili ovu prevaru od predsjednice,čitava igra nastimana.
Uskoro novi krug korone za spas izdajnika na vlasti.

Mirk
7 mjeseci prije

Italija svakim danom propada sve vise i vise, znam to jer zivim u Italiji. Drzava izludjuje ljude namjernim nefunkcionisanjem od saniteta do skolstva i svih drugih stavki, tako da je stvarno upitno kuda plovi ovaj brod…

Ludi Zoka
7 mjeseci prije

Italija je pametna zemlja, 2004 su potpisani ugovori Italije i Kine o suradnji i trgovini. Zatim su 2019 potpisani ugovori BIR gdje još više podupiru trgovinske ugovore “putevi svile” ali eto baš te 2019 krajem nešto u Italiji korona uze maha e sad BIR 2019, korona 2019 sve nešto čudno🤔🤔🤔🤔🤔. Možda Talijani ipak sada uviđaju da nije pametno puno raditi, i zemlju probat podić jer škodi zdravlju a zdravlje nam je ipak najbitnije.

Rudar
7 mjeseci prije

Desničari, ljevičari, ja sam odrastao (link; youtu.be/MWNLvwllHIo?si=HQK2VxY4TmScvqdK ) i za mene je desničar robovlasnik, feudalac kapitalist kojem radnici rade za šaku riže a ljevičar borac za prava radnika, za socijalnu ravnopravnost, za iste mogučnosti za sve ljude itd.
Nešto se danas pomješalo ljudima u glavama ili sam ja jednostavno zaglavio u krivim vremenima ?
Vratite djeci dugu i prestanite federe zvati ljevičarima, Enver Hoxha se okreće u grobu ko ventilator.

Rimtutituki
7 mjeseci prije

Kakva je italija postala smećarnik. Zivio sam od 1990 do 2010 ,prvih deset odlicno,drugih nije lose. Sad odem svaka 3 mjeseca,ne mozes centar Milano,Roma od migranti,narkomana,beskucnika,cigana,a izmedju hidaju prada,gucci d&g obceni ljudi. Distopia totalna. Da mi je neko rekao da mozes zwmlju sa preko 60 mil stanovnika,sa jakim Identitäten i tradicijom tako unistiti ne bih vjeovao

Bezimen
7 mjeseci prije

Ovi eu političari jedan gluplji od drugoga, loši statisti. Ptice na grani već pjevaju kako su Kinezi kupili skoro cijelu Evropu, a Ameri su kod njih posudili novac za financiranje Ukrajine i vođenja rata tamo.

Od HDZSDPovih govana
7 mjeseci prije

talijanski govnari mi ne smrde…
Na Zapadu ništa novog…instalirani kvislinzi fašizma krupnog kapitsla provode agendu uništenja nacionalnih država Evrope.
Ekonomski i društveno uvozom imigranata.
To je konstsnta koja dokazuje da na zapadne države ne vode budale nego veleizdajnička gamad.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Vala, svaka čast.

Pokušaj uvođenja spolne podjelu u desnicu i ljevicu…

Opsjednutost spolovima…

giovani
7 mjeseci prije

Stisnuo ti sise dementni.

Panonicus
7 mjeseci prije

Guze ameri svabe i francuze,a bome i zabare.
Za par godina ce i njihova nog.repka imati bar pola arapa i Afrikanac.

HRvoje
7 mjeseci prije

Svim Hrvatima i Hrvaticama, pripremite se za oružane sukobe, uskoro dolaze iz smjera italije, turskih država mađarske i srbije i izdajničke krvi muslimana iz bih. Ne zaboravite 90te godine i što je bilo i zbog koga i čega! Ne pušite tuđe laži, pronađite istomišljenike i čuvajte svoje. BOG I HRVATI

gargamel
7 mjeseci prije

Stronca incredibile, isti tonovi kao i Zelenskog za vreme kampanje 2014.Sada, neka prevode rječ Stronca, ko ne zna.

Sv.Alemka
7 mjeseci prije

ček ček…u načelu bi se složio ali možda ipak ima koji izuzetak …Tulsi Gabbard…Krišto?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI