Izraelski zakonodavac poziva na upotrebu “oružja sudnjeg dana”

Unistena Gaza nakon Izraelskog napada
58 komentara

Izrael bi trebao koristiti projektile Jericho kako bi “bez milosti sravnio” Gazu nakon napada Hamasa tokom vikenda, rekla je Revital Gotliv. Gotliv je članica Kneseta iz redova Likuda, stranke premijera Benjamina Netanyahua.

„Jericho Projektil! Strateško upozorenje prije razmatranja uvođenja snaga. Oružje sudnjeg dana! Ovo je moje mišljenje. Neka Bog sačuva svu našu snagu”, objavila je Gotliv na X (bivši Tviter) u ponedeljak, prema mašinskom prevodu sa hebrejskog.

Jericho je naziv izraelske interkontinentalne balističke rakete (ICBM), čija je najnovija iteracija sposobna da pogodi gotovo bilo gdje u svijetu. Općenito se smatra da Izrael ima od 100 do 200 nuklearnih bojevih glava, što vlada u zapadnom Jerusalemu nije ni potvrdila ni demantovala.

Gotliv je u utorak svoju objavu o nuklearnim projektilima nadovezala na još jednu, pozivajući na  “razbijanje i sravnjivanje Gaze”.

“Samo eksplozija koja potrese Bliski istok vratit će ovoj zemlji dostojanstvo, snagu i sigurnost! Vrijeme je da prihvatimo Sudnji dan. Gađanje moćnim projektilima bez ograničenja. Ne sravnjivanje naselja”, objavila je. “Inače nismo ništa uradili.”

“Ne sa parolama, nego sa prodornim bombama. Bez milosti!”  dodalo je Gotliv.

X je označila svoju objavu kao potencijalno kršenje pravila protiv nasilnog govora, ali je nije izbrisala jer se smatralo da je u javnom interesu.

U brojnim drugim objavama, Gotliv je pozvala izraelsku vladu da “nemilosrdno granatira Gazu” i pozvao je da naredi “slamanje Gaze”. Ona je također pohvalila američkog predsjednika Joea Bidena za “govor koji je bacao plamen koji je pokazao Hamasu da nismo sami u svojoj namjeri da ga izbrišemo s lica zemlje”.

Hamas, palestinska militantna grupa koja kontrolira veći dio Gaze, pokrenula je u subotu ‘Operaciju Al-Aksa poplava’, ispalivši rakete i poslavši komandose duboko u izraelsku teritoriju. Izraelske odbrambene snage odgovorile su bombardiranjem Gaze i isključivanjem svih njenih komunalnih usluga.

Od utorka popodne, izraelske vlasti su zabilježile najmanje 900 poginulih i 2.600 povrijeđenih. U međuvremenu, palestinske vlasti u Gazi izbrojile su najmanje 830 mrtvih i još 4.250 ranjenih od izbijanja neprijateljstava.

GotlivIZRAELJericho
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
6 mjeseci prije

Takve treba zatvoriti na psihijatriju, ali takvi u Izraelu imaju vlast.

Uaa političari
6 mjeseci prije

Овде у питању нису муслимани или јудаизам. Овде је у питању правда. Њено поимање и њена примена. Жидови су дошли у њихову “свету земљу” тако што их је фараон најурио као штетне из Египта. До тада нису планирали да иду у своју “свету земљу”. Онда су пошли на пут. На том свом путу, штеточине су убијали и затирале сва племена и народе који нису хтели да легну под њихову “чизму”. Онда су дошли и на геноциду направили своје храмове и своје градове. После су најурени одатле (опет као штеточине) и раштркани по свету. После 1000 и нешто година, сетили су се опет “своје” “свете земље”. Сироти палестинци су их дочекали раширених руку. Напаћен народ, страдао под фашистима. Али не, тај напаћен народ није прихватио пружену руку. По оној народној, даш му један прст а он хоће целу руку, они су хтели да иселе домаћине са своје земље, тј. да најуре… Čitaj više »

tuf
6 mjeseci prije

Ovaj Gotliv je valjda izraelska verzija američke militantne bu.dale Lindsey Grahama.
U školi očigledno nije učio a nitko mu nije kasnije ni rekao da su Izrael, pojas Gaze i Zapadna obala zajedno tek površine Makedonije. Bilo kakvo detoniranje atomske bombe na tom području Izraelu bi napravilo veću radioaktivnu “uslugu” nego saveznoj državi Nevadi u periodu intenzivnog testiranja nuklearnog oružja.

Moje Ime AD 1995
6 mjeseci prije

najtužniji dio ovog događaja na jugu Negeva jest da je ogromna većina onih koje su ubili ovi infiltratori iz Hamasa i Islamskog džihada bila oni koji su vjerovali u suživot Palestinaca i Židova, kao zagovornici dvije države. To je zaista tragično. Životi su uzalud nasilno ugašeni.

Darko
6 mjeseci prije

Cijeli Izrael treba dobiti tepih nuklearnih bombi da se sravni i nestane s lica zemlje. Davno je tu bagru trebalo počistiti.

Darko
6 mjeseci prije

Nije Hitler tamanio ta govna bez razloga. Šteta što je posao završio ofrlje..

6 mjeseci prije

Radikalni nacionalizam priznaje samo svoju naciju a ostale trpi ukoliko od njih ima koristi a ako nema… “neutralizacija” na razne načine.

U narodu koji normalno živi nema značajan procenat “običnih” nacionalista, još manje radikalnih. Međutim, kako društvo dolazi u opasnost tako i nacionalizam buja. Izrael ionako nije normalno društvo, oni su stalno u polu-vanrednom stanju tako da je tamo nacionalizam na visok nivou koji će sada naglo da se pretvara u radikalni. Izraelsko stanovništvo neće previše interesovati koliko su sami krivi već će za svaki novi napad neprijatelja biti sve glasniji i brojniji pozivi za “konačno rešenje”.

Ovo ludilo bi moglo da se zaustavi ali sada niko nema interesa ni želje za detant – naprotiv!
———————–
Jedna po jedna kriza i dok se okreneš rat i pred našim vratima… gotovo neprimetno. Neprimetno za one koji gledaju samo svoj interes.

Noppo
6 mjeseci prije

Gotliv je samo potvrda, da između Kneseta in Hamasa nije bitne razlike u terorističkoj drži.

Sardelino
6 mjeseci prije

Vidim da na ovom portalu ima dosta onih kojima je mržnja prema nekim od naroda izvitoperila mogućnost logičkog razmišljanja i daleko ih je udaljila od prihvaćanja objektivnih činjenica. Palestina je međunarodno priznata država. Priznalo ju je više od 135 država. Među njima ima dosta i država iz Europe.Naravno da engleska kao država nije priznala Palestinu. Ali za divno čudo, Palestinu je priznao engleski parlament. Palestina je pridruženi član UN i u toj organizaciji imaju svog izaslanika.Po međunarodnom pravu Palestina ima status okupirane države te je po tom istom pravu zabranjena, za okupatora ,čitaj Židove, svaka gradnja naselja (tu spadaju i kibuci) te shodno tome i doseljavanje na okupirani teritorij. Po Međunarodnom kaznenom sudu takav se čin tretira kao RATNI ZLOČIN. Kako se ta naselja na okupiranom teritoriju (izvlašćenjem i protjerivanjem domorođašnjeg stanovništva) protuzakonito grade od 1948 g, lako je izračunati da u aktu provođenja ratnog zločina Izrael obitava, pa još… Čitaj više »

hiber
6 mjeseci prije

😅🤣🤣Drustvo liječenih alkoholicara ne poznaje granice. Medvedov, Gotliv i nas IvanHR, poloču bačvu votke dnevno. Samo umjesto miseva vide pečurke.

Hgtuu
6 mjeseci prije

Gftuttuhh

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Budući je preseljena vazdušna linija obrane i bombardirana po prvi puta , zračna luka Tel Aviv te Hezbollah im sada otvara i DRUGU FRONTU , razvlače im jedinice obrane na suprotan kraj države … Izvjesno će upotrijebiti nuclearno naoružanje ⚠️ . Naprosto su im resursi premali a sada i linije snabdijevanja pod potencijalnom vatrom … Unilateralna uporaba a-bomb , bilo koje snage tad daje ZA PRAVO – BILO KOMU da BILO KADA – BEZ ISPRIKA – upotrijebi a-bomb – PO VLASTITU NAHOĐENJU I SAVJESTI , JEDINO ! Molim … Neka krijenu sa tim i onak im je država , sada već u kršu a i neka čudna paradigma se djesila , koju niti ja nijesam očekivao – iskreno 🤷 … Naime .. US su ODBILE 🤔 evakuirati Američke građane , Židovska podrijetla , trenutačno u Israelu 😳 👀 🤔 !? Nekima od njih su na pokušaj ulaska u US Embassy… Čitaj više »

Istina
6 mjeseci prije

Izmedju dva govna ti si pravo govno

dupla kamilica
6 mjeseci prije

Ažurirani pazi na herc, sa mozgom si izgubio bitku.

Sefer
6 mjeseci prije

Rusijo majko ustaj uvedi reda, Putine ti ai car….evo neka svijet vidi ko je zlo, to au židovi i ameri i nacionalistička EU bagra.

na ti ga
6 mjeseci prije

Peter Lemesurier, autor Skripte o Armagedonu, str. 223, napisan 1981. – Ovo su, vjerujem, faze planiranog Trećeg svjetskog rata: Preludij Događaji koji su doveli do početka Trećeg svjetskog rata, uključujući 11. septembar 2001. Čin 1 – Bliski istok. Široko rasprostranjeni sukob koji bi čitavu regiju doveo u vatru rata, koji je vjerojatno pokrenuo Iran ili militanti u Pakistanu koji koriste nuklearno oružje koje je isporučila Sjeverna Koreja. Prva scena u ovom aktu je američka invazija na Irak 20. marta 2003. Čin 2 – Izrael u ratu — protiv njenih arapskih susjeda, vjerovatno Palestine. Palestinska država će biti uspostavljena, tako da će svi Izraelci biti potpuno odvojeni od Palestinaca   da bi Izrael ubrzo nakon toga žestoko napao Palestinu.   Čin 3- Daleki istok – Nuklearna konfrontacija koja diže kosu i prijeti opstanku čovječanstva – Uključuje invaziju Kine na Tajvan i nuklearnu erupciju na Korejskom poluotoku. Čin 4 – Erozija povjerenja u… Čitaj više »

Herc
6 mjeseci prije

Ja sam bolestan umno.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

“Jerihon“ je vrsta izraelske interkontinentalne balističke rakete (ICBM) koja može da pogodi mete bilo gde na svetu. Izrael je ovu raketu razvio tokom 1960-ih godina, dugačka je 15 metra i teška je oko 30 tona.

Domet do kojeg može da ide iznosi između 4.800 i 6.500 kilometara. Smatra se da Izrale ima između 100 i 200 nuklearnih bojevih glava, ali to nikada zvanično nije potvrđeno, a ni demantovano”.

Steve
6 mjeseci prije

A i ti možeš uzet doma pa eto, ne moraš deset, uzmi dvoje Jevreja, i za tri meseca tu će biti kibuc sa istaknutom šestokrakom na jarbolu, a tebe ili neće biti nigde ili ćeš im ribat podove za koru hleba…

Drago
6 mjeseci prije

Sudnji dan? Ali za koga

Drago
6 mjeseci prije

Glup si ko kurac kretenu jedan

Babilon
6 mjeseci prije

Sve će to car putko dovesti u red, samo polako!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI