Izvješća pokazuju da Francuska zadržava kontrolu nad stvaranjem novih vojnih start-upova koje pokreće CIA

Francuska
6 komentara

Francuska vlada držala je pod svojom kontrolom francusku tvrtku za proizvodnju tehnologije za obranu, nazvanu ”Preligens,” koja je bila predmet interesa američke Središnje obavještajne agencije (CIA), izvijestili su francuski mediji.

“Odlučili smo ulagati u Preligens zbog njegovih jedinstvenih kompetencija u automatiziranoj obradi i analizi satelitskih slika i strojnom učenju, temeljenih na umjetnoj inteligenciji, što je od velikog interesa za obavještajne i oružane snage”, izjavila je francuska ministrica obrane Florence Parly, a citirale su je novine Le Figaro.

Prema izvješću, francuska vlada odlučila je osigurati da Preligens ostane pod francuskom kontrolom, nakon što je saznala da je neprofitna tvrtka rizičnog kapitala, koja radi za CIA-u In-Q-Tel, izrazila interes za ulaganje u nju.

Pariz je navodno uložio 20 milijuna eura (24 milijuna dolara) u pokretanje kroz tri fonda sa sjedištem u Francuskoj, što znači da će svih 100 posto dionica Preligensa ostati francusko. Značajno je da jedan od tih fondova, Definvest, pripada francuskom Ministarstvu obrane.

Preligens je start-up koji koristi tehnologiju umjetne inteligencije (AI) za brzu analizu velike količine satelitskih podataka u obrambene i vojne svrhe. Preligens je osnovan 2016. godine i prethodno je poznat kao Earthcube.

CIAfrancuskaPreligens
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marko9
3 godine prije

Francuska vlada predlaze zakon da se krivicno kazni svatko tko objavi ime ili imena policajaca u javnim medijima u svrhu da ih se demonizira, jer oni stitu demokraciju.
Tako javljaju francuske novine.
S druge strane u Bjelorusiji su mecali i jos uvijek mecu imena policajaca na sra*** kao sto je FB u svrhu da im se prijeti i Bjelorusija nema takav zakon.

Ztal
3 godine prije

Preminuo Mustafa Nadarević.
Laka mu zemlja.

davor3
3 godine prije

Bjelorusko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je uporabu sredstava – za kontrolu nereda – protiv prosvjednika u Minsku u nedjelju.

“Skupine ljudi u Minsku kršile su javni red izlazeći na prometnicu i blokirajući promet. Policija ih je više puta upozorila na nedopustivost kršenja javnog reda. Neki od njih pružali su otpor policajcima tijekom pritvora, a policija je bila prisiljena koristiti sredstva za kontrolu nereda “, izjavila je u nedjelju glasnogovornica bjeloruskog Ministarstva unutarnjih poslova Olga Čemodanova.

Max
3 godine prije

Sve bogate Europske države štite strateški važne tvrtke, A onda male i siromašne države ti isti ucjenjuju da prodaju svoje strateške tvrtke

Plavi
3 godine prije

Rusi jos koriste crno bijele fotografije i proučavaju ih sa super-truper novim povećalima…ha ha hy

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI