Izvještaji kažu da su američki vojnici tajno stacionirani u Tajvanu osposobljeni za obranu od Kine

Americka vojska
8 komentara

Američki marinci i snage za posebne operacije tajno obučavaju tajvanske vojnike na otoku za obranu od moguće kineske agresije, izvijestio je u četvrtak Wall Street Journal.

U izvješću se navodi da su američki vojnici djelovali na Tajvanu najmanje godinu dana, tijekom kojih su proveli obuku za tajvanske jedinice kopnenih snaga kao način da ih pripreme za prijetnje koje dolaze iz Kine.

Američka vlada i tajvanski dužnosnici nisu komentirali navodno raspoređivanje, ali gore spomenuti američki dužnosnici tvrde da je raspoređivanje na rotacijskom, promjenjivom rasporedu.

U srijedu je tajvanski ministar obrane Chiu Kuo-cheng rekao da bi Kina mogla izvršiti opsežnu invaziju na otočku državu do 2025. Kina je posljednjih dana poslala gotovo 150 vojnih zrakoplova blizu Tajvana, dok su američke i druge savezničke snage izvodile vježbe u južnokineskom moru.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u utorak da su se on i kineski predsjednik Xi Jinping složili pridržavati se tajvanskog sporazuma koji osigurava mirno određenu budućnost Tajvana u zamjenu za američko priznanje Pekinga kao službene kineske vlade.

kinatajvan
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perun
2 godine prije

Svaka prica o Americi i americkoj ,,ratnoj sili” poslije Afganistanske ratne avanture je smijesna i nadasve bizarna …..prodace oni Tajvan za sitnu lovu kinezima ….

2 godine prije

Korisnije od obuke bi bilo da im nekako “doture” nekoliko desetina miliona vojnika.

Max
2 godine prije

Pa to je realno jer Taiwan neće odbiti Kineze a ni Jenkiji neće biti dosta

Grozomorni
2 godine prije

Amerikenjski su teoretski spremni sve dok to ne treba praktički pokazati a tada nastupa;sorry nismo znali.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI