Izvoz žitarica iz Ukrajine mogao bi početi 1. avgusta

Izvoz zita
15 komentara

Izvoz žitarica iz Ukrajine mogao bi početi 1. avgusta, izjavio je u nedjelju Ibrahim Kalin, portparol predsjednika Turske.

“Prvi brod sa žitom mogao bi napustiti luku Ukrajine u ponedjeljak ujutro”, rekao je on, a prenosi NTV kanal.

Prema njegovim riječima, ukrcaj brodova je završen.

“Ostala su još jedna ili dva mala pitanja, ako se riješe prije večeri, postoji mogućnost odlaska (na more) sutra ujutro”, dodao je Kalin.

Prema TV kanalu CNN Turk, prvi karavan sa ukrajinskim žitom sastojat će se od 16 suhih teretnih brodova. U turske teritorijalne vode stići će 3. avgusta. Karavan će pratiti dronovi. Također, predstavnici Istanbulskog zajedničkog koordinacionog centra (JCC) koristit će satelite za praćenje prolaska brodova sa žitom.

U Istanbulu je 22. jula potpisan paket dokumenata za rješavanje problema snabdijevanja globalnog tržišta hranom i đubrivom.

IzvozrusijaturskaukrajinaŽitarice
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
1 godina prije

Obradivo zemljište Ukrajine veličine italije je prodato Blek Roku i još dva fonda. (iz emisije Aktuelnosti )

Neša USA
1 godina prije

Amerikanci kupili trećinu obradivog zemljišta Ukrajine MMF zahtevao prodaju poljoprivrednog zemljišta za novu tranšu kredita, a sada su tri konzorcijuma s američkim kapitalom vlasnici 28 odsto obradivih površina u Ukrajini. Otkako je tačno pre godinu dana u Ukrajini stupio na snagu novi zakon o prodaji poljoprivrednog zemljišta, do danas su tri velika multinacionalna konzorcijuma s američkim kapitalom kupila gotovo trećinu ukrajinske obradive zemlje. „Australijski nešenel rivju” naveo je da su te tri kompanije kupile 17 od 62 miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, odnosno 28 odsto ukupnog obradivog zemljišta nekadašnje Ukrajine. Celokupna površina Ukrajine iznosi 603.500 kvadratnih kilometara (pre specijalne ruske vojne intervencije), a otkupljeno je 170.000 kvadratnih kilometara. Kupci su „Kargil”, „Dupont” i „Monsanto” (koji je formalno nemačko-australijska firma, ali s američkim kapitalom). Među najvažnijim akcionarima ovih kompanija su „Vangard”, „Blekrok” i „Blekstoun”. Pritom, „Blekrok” je fond koji upravlja imovinom od 10 triliona dolara, „Vangard” sa šest, a „Blekstoun” sa 0,9… Čitaj više »

Neša USA
1 godina prije

U granatiranju Nikolajeva poginuo ukrajinski „kralj žita” Mihail Podoljak rekao je da veruje da je Rusija namerno gađala biznismena. On je rekao da je jedna od raketa pogodila biznismenovu spavaću sobu čime se „ne ostavljaju sumnje” da je bila navođena. Jedan od najbogatijih ukrajinskih biznismena Aleksij Vadaturski i njegova supruga Raisa poginuli su pošto je projektil pogodio njihovu kuću tokom granatiranja Nikolajeva. Vadaturski je je bio vlasnik Nibulona, kompanije koja se bavi izvozom žitarica, a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski opisao je njegovu smrt kao veliki gubitak. Gradonačelnik Nikolajeva Oleksandar Senkevič rekao je da je poslednje granatiranje verovatno bilo najteže rusko bombardovanje grada do sada. Oštećeni su hotel, sportski kompleks, dve škole i kuće. „Ovo je herojski grad. Svakog dana gubi svoje stanovnike, vojnike. A danas, naš grad izgubio je svog heroja”, ovim rečima je guverner Nikolajeva Vitalij Kim objavio informaciju da je noćas prilikom ruskog granatiranja stradao Vadaturski. izvor politika… Čitaj više »

Tomba
1 godina prije

Izviz zitarica iz ukrajinskih silosa ide svaki dan to se zna samo sto to ne izvoze ukrajinci nego rusi , ne znam uopste zasto nam se mazu oci pa brate pljacka je glavna kada se okupira teritorij i to nije sporno evo znaju ovi ucesnici balkanskih ne davnih desavanja.

tihobl
1 godina prije

Kao prvo to nije ukrajinsko zito, vec bekroka, bila gejtsa i hantera bajdena.
Izvesce sve do poslednjeg zrna, a na jesen Brisel ce morati slati hranu Kijevu. Vec su poceli veliki redovi za hljeb, a na jesen nece ga biti nikako.

May
1 godina prije

Jucer Ili prekojucer su Rusi ukokali jednog ukrajinskog oligarha-tajkuna u Odesi, kralja zitarica, heroja Ukrajine.

Max
1 godina prije

To će spriječiti glad.

Roccos
1 godina prije

Hazarske megakorporacije kupile ukrajinskih poljoprivrednih površina veličine talijanskih.Ovo već liči na zametak novog Izraela.Svojevremeno je isto tako Rotschild kupovao zemljište od Arapa da bi stvorio današnji Izrael Tamo gdje nije išlo s novcem,išlo je sa terorom i progonima.Sličnost sa sadašnjim događajima u Ukrajini je prilična,ali faktor zvani Rusija kvari sve planove,otuda toliki bijes i antiruska histerija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI