Japan nastavlja pogubljenja

Japan nastavlja pogubljenja
5 komentara

Trojica osuđenika na smrt u Japanu su pogubljena, čime su postali prvi osuđenici koji su osuđeni na smrt pod premijerom Fumiom Kišidom, a istovremeno je prekinuta dvogodišnja pauza u vezi sa smrtnom kaznom u zemlji.

Trojica osuđenika, svi muškarci koji su proglašeni krivim za ubistvo, pogubljeni su vješanjem u utorak, prema novinskoj agenciji iz Kjota, koja je navela da je posljednje pogubljenje u Japanu izvršeno u decembru 2019. godine, kada je premijer Šinzo Abe još bio na funkciji.

Jasutaka Fudžiširo, 65, navodno je osuđen na smrt nakon što je ubio sedam članova porodice nožem 2004, dok su Micunori Onogava, 44, i Tomoaki Takanzava, 54, optuženi za ubistvo još dvoje ljudi godinu dana ranije.

Fumio KishidaJapanpogubljenjapresudavješanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
da_se_zna_istina
2 godine prije

Barem jedna dobra vijest u moru loših.
Loša za zločince, dobra za žrtve i njihove bližnje, ali još bolja za društvo u kojem se mora, ako je normalno društvo, znati kako nema nepravde oduzeti život nekom tko je drugima proračunato oduzeo te da će država ih tako kažnjavati.
Ustvari vijest je dobra i za zločince, lakše će im biti u Paklu ako već na Zemlji budu djelomično kažnjeni, i ako ih je smrtna kazna spriječila da ponove zločine.

Noštromo
2 godine prije

Patološke ubice poput se Billa Gatesa i Klausa von Schwab je nemoguće zaustaviti bez vijećanja ili streljana

Mahatma
2 godine prije

Vješanjem? Japanci su old school totalno.

Tim Kunić
2 godine prije

Super, onda ćemo tamo dati na suđenje i izvršenje kazne naš cijeli covid stožer i vladu zajedno sa premijerom. Plaćano im samo kartu do Japana.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI