Je li ”Deep State” označio kraj predsjedništva Donalda Trumpa?

Donald Trump - FBI - otkaz
25 komentara

Od kada je preuzeo dužnost američkog predsjednika, Donald Trump se neprestano suočava s optužbama, nepovjerenjem članova administracije i Republikanske stranke i curenjem podataka iz Bijele kuće, zbog čega je smijenjeno već nekoliko dužnosnika, a protiv nekih su otvoreni i kazneni postupci.

Američki glavni državni odvjetnik Jefferson Sessions i Ministarstvo pravosuđa su naglasili da su američke vlasti ”utrostručile broj otvorenih istraga o curenju tajnih podataka, a trenutno se četiri osobe terete za ilegalno širenje povjerljivih materijala”.

”Ministarstvo neće oklijevati s provođenjem zakonskih postupaka na temelju dokazanih kaznenih prijava protiv onih koji su zloupotrijebili ukazano im povjerenje”, rekao je Jeff Sessions.

Ranije je Sessions rekao kako je tijekom posljednjih šest mjeseci među američkim dužnosnicima zabilježeno curenje osjetljivih informacija koliko u prethodne tri godine.

S druge strane, viša savjetnica američkog predsjednika Kellyanne Conway nije isključila da bi se u identificiranju osoblja Bijele kuće koji novinarima dijele tajne podatke mogao koristiti i detektor laži.

Ove izjave dolaze nakon što je u četvrtak The Washington Post objavio transkript prvog telefonskog razgovora od siječnja američkog predsjednika Trumpa s njegovim meksičkim kolegom Peñom Nietom, u kojem je lider američki lider prijetio meksičkom predsjedniku.

Je li ”Deep State” svezao ruke Trumpu?

Usprkos svim nastojanjima Trumpa da ”očisti” kadrove podmetnute od strane onoga što Amerika i svijet poznaju pod imenom ”Deep State”, odnosno, pravih vladara Kongresa i Bijele kuće, postavlja se pitanje je li Trump to u stanju učiniti.

Nakon potpisivanja sankcija protiv Rusije, zakon kojim je Kongres Trumpu praktično svezao ruke, ruski premijer Dmitrij Medvedev je izjavio kako je američko vodstvo u potpunosti potisnulo Donalda Trumpa, koristeći se slabostima njegove administracije. Vladari u Americi su objavili opći ekonomski rat Rusiji, izjavio je premijer Dmitrij Medvedev, dodajući kako nema nikakve sumnje da će se bilateralni odnosi između dvije zemlje ikada poboljšati.

Izjava ruskog premijera Medvedeva

”Potpisivanje novih sankcija protiv Rusija od strane američkog predsjednika će za nas imati malo posljedica. Prvo, one su okončale nade da će se poboljšati naši odnosi s novom američkom upravom. Drugo, ovo je objava ukupnog gospodarskog rata protiv Rusije. Treće, uprava Trumpa pokazuje potpunu slabost i na ponižavajući način je predala izvršnu vlast Kongresu. Ovo mijenja ravnotežu snaga u političkim krugovima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Što to znači? Američko vodstvo je u potpunosti diskreditiralo Trumpa. Predsjednik nije zadovoljan s novim sankcijama, ali nije mogao ne potpisati zakon. Pitanje novih sankcija je, na prvom mjestu, još jedan od načina da se slomi Trump. Bit će i novih koraka i on će biti uklonjen s vlasti. Nesistemskog aktera treba ukloniti. U međuvremenu se zanemaruju interesi američke poslovne zajednice i ne prevladava pragmatički pristup u politici.

Antiruska histerija je često bila temeljni dio američke vanjske politike, ali sada vidimo nešto novo i ona je postala dio unutarnje politike u Americi. Sankcije su donesene i ostat će na snazi desetljećima, osim ako se ne dogodi čudo. Ovaj zakon će biti teži nego izmjena i dopuna “Jackson-Vanik”, jer su sankcije proširene i predsjednik ih ne može opozvati bez odobrenja Kongresa. Dakle, odnosi između Rusije i Amerike će biti jako napeti, bez obzira na sastav Kongresa ili tko bude izabran za predsjednika. Tu će biti dugih sporova na sudovima i međunarodnim tijelima. Doći će do povećanja međunarodne napetosti i odbijanja rješavanja velikih međunarodnih problema.

Što to znači za nas? Mi ćemo i dalje dosljedno raditi na razvoju našeg gospodarstva i društva. Supstituirat ćemo uvoz i riješiti glavne nacionalne zadaće oslanjajući se uglavnom na sebe. Naučili smo kako to činiti u posljednjih nekoliko godina, sa zatvorenim financijskim tržištima i uz strah stranih investitora za ulaganja u Rusiji i zbog sankcija protiv trećih zemalja. U određenoj mjeri, to je čak i prednost, čak i ako su sankcije uvijek nepotrebne. No, mi ćemo ih se lako osloboditi”, napisao je Dmitrij Medvedev.

Trumpovi podređeni u Bijeloj kući više i ne kriju da rade s ”amaterom”

Sankcije i odnos Kongresa su zaista dokaz da Trump u stvari ne odlučuje ni o čemu. Njegovi podređeni u Bijeloj kući i ne skrivaju da rade s ”amaterom”, kako oni vide Trumpa koji ne dolazi iz svijeta politike.

Samo šest mjeseci od ulaska u ured, Donald Trump kao da je u završnoj fazi njegovog predsjedničkog mandata. Podređeni i njegove  navodne kolege jednostavno ignoriraju sve izjave i želje američkog lidera i raditi stvari koje oni žele.

Nedavno se američki predsjednik nije previše obazirao na njihove izjave, kada su njegovog glavnog odvjetnika Jeffersona Sessionsa nazvali ”vrlo slabim”.

A kad su Bijelu kuću pitali hoće li Sessions, ostati na dužnosti, predsjednik je rekao: ”Vrijeme će pokazati”.

U isto vrijeme, novi predstojnik ureda Bijele kuće, umirovljeni general John F. Kelly, kontaktirao je odvjetnika i uvjerio ga da ne podnese ostavku, unatoč svim izjavama Trumpa. Naravno, ne zna se što je general Kelly rekao, ali se čini da je Sessionsu rekao da ne obraća pozornost na riječi predsjednika.

Što se zapravo događa? Već nekoliko novinara je skrenulo pozornost na činjenicu da dužnosnici u Bijeloj kući sve više ”zanemaruju odluke svog predsjednika”, a koliko njih ima tajne veze s novinarima vodećih listova, vidjet će se nakon provedene istrage.

”Koliko god izgledao bučan, kao što zvuči, svaki dan izlaze novi dokazi da administracija na predsjednika gleda kao na čovjeka koji uglavnom priča sam sa sobom”, napisao je novinar John Harwood.

Na primjer, zapovjednik američke Obalne straže, admiral Paul F. Zukunft, rekao je kako neće promijeniti svoje mišljenje transrodnim osobama u vojsci, unatoč činjenici da je Trump ranije istaknuo da oni ne mogu služiti u američkoj vojsci.

Republikanci u Senatu su počeli raditi druge stvari. Bez obzira na inzistiranje predsjednika, koji je traži proces ukidanja zdravstvene reforme Baracka Obame, oni su postupili suprotno.

Državni tajnik Rex Tillerson je rekao ”kako Sjedinjene Američke Države nikako ne mogu kriviti Kineze za postojanje nuklearnog programa Sjeverne Koreje”, iako je ranije Trump inzistirao da Kina ”lako može riješiti ovaj problem, kada bi htjela”.

Neposredni podređeni američkom predsjedniku se čvrsto pretvaraju da ne proturječe Trumpu, iako činjenice govore drukčije.

Predsjednik je tako često zanemaren od strane svojih službenika, ali uvijek tako da ispadne da mu se oni ne protive, dok na drugoj strani nastavljaju raditi stvari po svojoj volji”, naveo je izvor blizak bivšem visokom zaposleniku Ministarstvo pravosuđa Jacku Goldsmithu.

Trump, koji jest neka vrsta čelnika Republikanske stranke, potpuno je ignoriran od strane svojih stranačkih kolega. Na primjer, on im je rekao da ne napuštaju Washington dok se ne provedu zdravstvene reforme, ali su oni odlučili ovaj tjedan završiti ranije s poslom i na nekoliko tjedana otići na odmor.

Može se reći da su do 20. siječnja ove godine riječi aktualnog američkog predsjednika nešto značile, pogotovo za one koji su radili u njegovoj upravi i za ljude njegove stranke. Ali danas je predsjedništvo Trumpa pod tolikim pritiskom da se slobodno može reći da Amerikom ”vlada” zanemareni amater u Ovalnom uredu, jer on još uvijek ne zna ni što zapravo radi.

Takozvani ”Deep State” je Trumpa doveo u situaciju u kojoj je završio svoj mandat  samo šest mjeseci nakon njegove inauguracije.

U tom smislu je ruski premijer Medvedev bio u pravo, kada je u poruci rekao kako je Trumpova administracija pokazala potpunu slabost i na ponižavajući način predala svu izvršnu vlast Kongresu. No, Medvedev je u svojoj reakciji na američke sankcije protiv Rusije možda previdio činjenicu da se to nije dogodilo zbog slabosti ili slučajno, nego je sve dio velike igre koju zajedno vodi mreža ljudi s Capitol Hilla i onih bliskih Trumpu.

Američki kongresKongresMedvedevSankcijethe washington post
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
žrec
6 godine prije

Položaji su jasni, ili on ili oni. Eto vam vrijednosti “demokracije”, Trump se može spasiti jedino ako pohapsi pola CIE, Pentagona, Kongresa i medija, koji otvoreno pozivaju na njegovo micanje pod svaku cijenu. MIslim da će ipak oni s lakoćom maknuti “najmoćniju osobu na svijetu”.

odeon
6 godine prije

Amerika vodi borbu s cijelim svijetom a Rusija, Iran, Kina…itd su se nasli u zaristu americkog ludila.
Ovo je nemilosrdna borba.
Ako Amerika pobjedi ona ce staviti cijeli svijet pod svoju cizmu.
Za neke nacije ce to biti pogubno kao Rusiju, neki ce profitirati kao Engleska i Izrael a neke nacije nece ni osjetiti.
Ako Amerika izgubi ovu bitku bit ce dobro za cijeli svijet a sama Amerika ce i dalje zivjeti dobro, tek ce krenuti stopama Britanije, povuci ce se u sebe. morat ce raditi i zaraditi za zivjeti, nece moci vise dijeliti karte u svoju korist.

rodoljub
6 godine prije

Naziv “Deep State” podrazumeva hobotnicu koja je svoje pipke rasirila po celoj Americi i celoj planeti . Radi se o korporativnoj mafiji vojno-industrijskog kompleksa, naftnoj mafiji, korumpiranim kongresmenima i senatorima, o finansijskoj oligarhiji i Pentagonu .

Miki
6 godine prije

I što misle da će se desiti ako maknu Trumpa i provedu nove izbore. Opet će pobediti neki novi Trump. Jer ljudima je dosta globalnog establishmenta. SADu treba neki novi ljudski pokret izvan okvira oportunističke politike. Demokratima i Republikancima otkucava vreme.

Osoba C
6 godine prije

“Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je sve to plod policijske mašte.”
Grunf

Weteran
6 godine prije

A ko garantuje da je Tramp nasuprot ”Deep State” ??
Lično mislim da im je cilj isti, a da se razlikuju u načinu delovanja, redosledu poteza, upotrebom alata, ….. !!??
I tu dolazi do nesporazuma!?

Alen
6 godine prije

Cemu briga.. Hijene se kolju medjusobno,blize su grupnom propadanju..Samo da je jos to i stvarno tako.. Meni ovo lici na globalni tramp sou.. Good cop bad cop… Tramp kaze njemacka zaradjuje debelo u trgovini sa usa,njemacka je problem.. I sad ove “ruske” sankcije pogadjaju upravo njemacku.. Sve je to ista ekipa… Vodu su zamutili posteno a ispod rade kao tim…

Dragan
6 godine prije

Gdje su sad oni koji su pisali da je Hojt Dži patuljak Obamine administracije i da će biti uklonjen? Eno čovjek postaje Ambasador Makedonije, ha ha ha….

Tedi
6 godine prije

Koja papazjanija u toj Americi.koliko znam Trampa su izabrali selektori. bas ti isti koji ga kobajagi ruse no.on je pajac u njihovim igrama da stave svijet pod kontrolu.no nesto im ide po zlu..pa to duboko im iide preduboko toliko da boli.pa svi utekose na g.o.
Da smisle sta ce trkeljati dalje.jer ih je Putin otero CIA i Pentagon iz Rusije i na finjaka svezo rucice.koje sankcije Cija je dobila samarcinu.koja vodi na lancu svakog ptrdsjednika SADe.bez dousnika oni si riba na suhom.
.

Ruby
6 godine prije

Tramp je i zaslužio da ga se šikanira jer je jedno političko niškoristi i neznalica…a druga je stvar kakvi su ti koji ga šikaniraju. Na žalost, ni oni nisu bogznakaj…a kažem “na žalost” zato što je to, ipak, Amerika a ne neka nebitna državica u ovom ionako pomahnitalom svijetu 🙁 ! Tu bahatu karikaturu od predsjednika stvarno treba držati na uzici jer je kadar napraviti sranje na svjetskom nivou 🙁 >:( !

Zdravax
6 godine prije

Amerika kao vodeca i jedna od najstarijih svjetskih demokracija ima privilegiju i obavezu svjetskog lidershipa … Think abouth before sheeting around

Tery
6 godine prije

Nemože jedan promjeniti sve. Za to če biti potrebno puno više odlučnosti.

raspe
6 godine prije

Kojim se vi konspiracijama bavite ? Budale izabrale budalu.Prosto ko pasulj.A sta ste vi ocekivali ?Nesto pametno od budale.Stvarate filozofiju od nicega.Veliki politicki stratezi.Ajte spavat.

bbbb
6 godine prije

Krampa su izabrali elektori, pod uticajem mraka, da bi ga rušili i time diskreditirali pojam predsjednika (koji je i bio njihova obićna lutka na koncu) u očima rulje jer im taj tip vladanja više nije potreban jer je izrauban. Tako da mase misle jebeš predsjednika to ne valja više a ovi će im podvaliti nešto drugo što će objeručke popušiti stoka sitnog zuba.

dalmata
6 godine prije

Oce li baba Vanga bit u pravu?Je li doslo vrime da se rat vrati u svoju postojbinu?Sta su kod radili po svitu,ima nztnaka sve se vraca,sve se placa

bbbb
6 godine prije

Upozorenje: Nove sankcije nisu Trampu nametnute – to je njegova strategija 13:24 05.08.2017. 9 komentara Štampaj KRAŠENjINIKOVA: VREME JE ZA RASTANAK SA ILUZIJOM DA ON ŽELI DOBRE ODNOSE SA MOSKVOM Veronika Jurevna Krašenjinikova Već sada je vreme za glavnu pouku: Trampova administracija, šta god o govorio, nema nameru da uspostavlja dobre odnose sa Rusijom. Tramp je eksponent najagresivnijih američkih vojnih krugova i najagresivnijeg kapitala „Tramp je već izjavio da će Sjedinjenim Državama obezbediti globalnu energetsku dominaciju u svetu. A takva dominacija nije moguća bez ratova na Bliskom Istoku i ekonomske agresije protiv Rusije. Nove sankcije su deo te strategije“ VAŽNO je da se oslobodimo iluzije da unutrašnji protivnici prisiljavaju Donalda Trampa da Rusiji uvodi sankcije, tobože uprkos njegovoj želji da ima dobre odnose sa Moskvom – upozorila je Veronika Krašenjinikova. Ona je poznati ruski amerikanolog, direktor Instituta za spoljnopolitičke studije i inicijative, pa je utoliko bitnije što je naglasila: „To… Čitaj više »

raspe
6 godine prije

Dragi moji Konspirativci imate bujnu mastu.Sami sebe tapsete po ramenu uvjereni da znate sta se dogadja na tamnoj strani Miseca.Ekskluzivno za vas, Baba Jaka cita sa dlana globalnu politicku strategiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI