Je li Zelenski korumpiran? U godinama prije rata s Rusijom stekao je osobno bogatstvo od 850 milijuna dolara

Zelenski - Bogatstvo prije rata
30 komentara

Zapad je odlučio da je narativ za rat u Ukrajini nakon ruske invazije “Kijev dobar, Moskva zla”, bez obzira na to kakva je stvarna situacija i zašto je predsjednik Vladimir Putin uopće započeo napad.

Putin je rekao da želi riješiti svog zapadnog susjeda od nacista, a znamo da nacisti postoje u Ukrajini jer je cijela vojna postrojba, bojna Azov, prepuna neonacista. Također je rekao da je Ukrajina koja se više kreće prema NATO-u i Zapadu pitanje nacionalne sigurnosti za njega i Rusiju, baš kao što bi to bilo za SAD da Meksiko pokušava prijeći u sigurnosni savez predvođen Rusijom ili Kinom. I proveo je veći dio 2000-ih pokušavajući se približiti Zapadu i njegovim institucijama, samo da bi bio odbijen i vidio kako bivše sovjetske satelitske nacije prelaze u NATO.

Putin nije “lud” i nije “luđak”, on ima opravdanu zabrinutost za sigurnost svoje zemlje.

Isto tako, ni ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nije svetac. Prije rata, njegova se zemlja smatrala jednom od najkorumpiranijih u Europi, a uostalom, ne zaboravimo da je velika ukrajinska energetska kompanija platila Hunteru Bidenu, odvjetniku bez iskustva u energetskoj kompaniji, milijune dolara za mjesto u njenom odboru upravitelja, kako bi se mogli udobno smjestiti uz Joea Bidena, tadašnjeg potpredsjednika koji je jednostavno postao predsjednik nekoliko kratkih godina kasnije. A sada, drugi u Europi postavljaju legitimna pitanja kako je ovaj bivši komičar mogao skupiti bogatstvo od nekih 850 milijuna dolara u tako kratkom razdoblju.

Stranica Europe Reloaded zabilježila je: “Prošle godine je curenje Pandora Papers otkrilo da je Zelenski, koji je vodio kampanju na obećanjima da će ”razbiti sustav” oligarhijske kontrole i korupcije u Ukrajini (ER: prema našim saznanjima, dogodilo se upravo suprotno), postavio, pokrenuo paukovu mrežu offshore tvrtki 2012. Ured Zelenskog opravdao je taj potez rekavši da su oni oblik ”zaštite” od bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča.

“Zelenski ima bogatstvo: prema raznim procjenama njegovo bogatstvo iznosi oko 850 milijuna dolara. Većinu je prikupio nakon što je preuzeo dužnost predsjednika. Odakle novac? I što je još važnije, kamo to vodi?” pitala je nizozemska organizacija Forum For Democracy na Twitteru.

Nizozemska tvrdokorna euroskeptična stranka osudila je Zelenskog zbog govora u parlamentu zemlje, kada je molio za pomoć kao dio nastojanja obrane od ruske agresije. Skupina je tvrdila da je govor bio kršenje tradicije vrijedne gotovo dva stoljeća, koja zabranjuje stranim šefovima država da se izravno obraćaju nizozemskim zastupnicima u dvorani. Također, stranka je kritizirala “zabranu Zelenskog političkih stranaka, uključujući glavnu oporbenu stranku, i zatvaranje TV kanala koji su kritični prema njegovom režimu”.

Europe Reloaded je dodao: “Ilya Kiva, ukrajinski oporbeni zastupnik kojemu je prošlog mjeseca oduzet mandat, navodi da se ”stotine milijuna dolara” prenose na račune koje kontrolira ured predsjednika, gdje ih pljačkaju, a ne samo Zelenskog i njegovog osoblja, ali od ”zapadnih političara koji dobivaju mita za pomoć zemlje”. Kiva je sugerirao da je zarada Zelenskog nedavno skočila na oko ”100 milijuna dolara mjesečno.”

Stranica također navodi da su Zelenski i njegova obitelj imaju offshore račune i financijske udjele u televizijskoj zabavnoj kompaniji Kvartal 95, kojoj je bio suosnivač 2003., kao i “25 posto udjela u Maltex Multicapital Corp., poreznom skloništu u Britanskim Djevičanskim otocima, kroz odvojeno poduzeće, Film Heritage, registrirano u Belizeu, prema Projektu izvješćivanja o organiziranom kriminalu i korupciji.”

Ukratko, čini se da je Zelenski jednako prljav kao i većina drugih ukrajinskih političara koji pljačkaju od svojih sunarodnjaka i sunarodnjakinja.

KorupcijaukrajinaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ja to onako
1 godina prije

Ja mislim da nije korumpiran Zeleni,pa tih 850 milki dolara je stekao svojim radom,pa svi znamo da je on glumac a ne tamo neki rudar ili poljoprivrednik.

Mario
1 godina prije

Kao da je imovina Zelenskog uopće važna, svatko može reći kako je Putin bogatiji. Ili odakle novac oligarsima, a Zelenski je bio pulen od Kolomoyskog koji je Zelenskome financirao kampanju, a drugi pulen Kolomoyskog je Hunter Biden. Btw, šuška se da su Turčini zabranili Kolomoyskome izaći iz Turske dok ne plati dronove koji su isporučeni i već dosta njih srušeni.

MrKamenjarac
1 godina prije

….MA MAKAR STA,TO MU JE OSTAVILA TETKA IZ VASINGTONA NASLSTVIO….

BTK
1 godina prije

To je samo na njegovo ime, a njemu ide par postotaka. On je kao “gromobran” u cijeloj shemi, ili istureni igrač. Slično kao svi tajkuni u našim zemljicama. Ili kao što je Glava veliki mudri gazda plavih i hr nogometa. Netko da misli da je Zelenski mastermind..

Borivoje
1 godina prije

To je američki M.O. dovode redikulozne glumce za predsjednike, šta reči nema čega nema u bolesnoj kuhinji amera. To je najdegenerativnija nacija na planeti. Ovaj je plaćen da glumi budalu i to je dosta dobro naplatio.

America, Coca-Cola and sometimes war!

rade iz niša
1 godina prije

dijaboličan lik, vidi mu se na faci da mu ništa nije strano

hogar strašni
1 godina prije

po sličnostu s Hr po korupciji i propalim projektima ispitajte koliko je težak naš vođa

Vedran
1 godina prije

Tesko da bi ovisnik o kokainu bio korumpiran…nema logike 😄

Trsje
1 godina prije

Naravno da je korumpiran i naravno da je zàštićen od posljedica toga, oni koji su ga postavili brinu o tome, no bilo bi zanimljivo znati koliko je ovaj Prvi Moralizator Svijeta dao za obranu Ukrajine. Zemlja mu je razrušena, ljudi ubijeni i protjerani, svijetu se prijeti svjetskim ratom, a Gospodin Savršeni brine kako zamračiti pare, gadljivo da gadljivije ne može…

Adriana
1 godina prije

Plinska princeza Julija, nekih 200 mil.$, nekoć premijerka, sigurno grize nokte od muke.

Isto Ime
1 godina prije

Ovaj rat ubi slobodno trziste ! Ali.. EU pocinje skupu proizvodnju baziranu na $$ gorivu (USA). Kina proizvodi na Ruskom gorivu ( cijena?prava sitnica!). Tko ne slusa USA poznjece oluju (dolar potkopavati)? Ako “Rusi” budu pametni i predju na Skandinavski system, postaju ne samo najveca zemlja nego i najaca. Zaradu investirati u svojoj zemlji! Ali Slaveni ko Slaveni.

Boba Lazarević
1 godina prije

Da li je Papa katolik?

Max
1 godina prije

Kako bi inače obični glumac koji ispolovilom svira klavir postao šef države?

Davko
1 godina prije

Isti scenarij imamo i u HRVATSKOJ, Rođak zeliskg Tomaševićr adi isto

gargamel
1 godina prije

Problem je što neće imati kad da to potroši.On ovaj rat neće preživjeti, kako god da se završi. Mnogi ruski oligarsi su ostali bez milijardi ,jer su se šećkali po Londonu, Monte Karlu i ostalim destinacijama, a Putin im pre 10 godina savjetovao da novac vrate u Rusiju.

Vendetta
1 godina prije

Vidim da je ovaj post gore objavio FvD. Inace FvD je nizozemska stranka, jedini u parlament koji se bore tu za neke stvari, jedini koji su organizovali XY stvari protiv morone, ipak trenutno ih kabalini mediji u kabala drzavi nigdjezemskog razapinju zbog “podrske rusima”, iako nigdje nisu podrzali Ruse nego ukazuju na to da sukob traje 8 godina i da ni ukrajinci nisu cvijece. Ono sto mene zivcira sto mnogi ne zele priznati da ni Rusi nisu cvijece tu. Za rat je potrebnio dvoje i u ratu nema dobri strana. Nemoze ni biti, jer cim je pao prvi metak i prvi covjek taj rat nemoze biti dobar, niti se moze opravdati. Al svakako to ne znaci da su mnogi ukri nacisti i da je zelensky krimos, to sve stoji, samo ono nisu ni rusi cvijece, i previse se mi na balkanu lizemo sa strancima, Srbi i ostali sa Rusima, Hrvati… Čitaj više »

Rimtutituki
1 godina prije

Vila u Italiji,ranch u usa itd,normala i ja bih da sam predsednik najkorumpiranije zemlje.samo surogat majki preko 25000 godisnje,rađanje djece za likove poput Elton Johna,fujjj.

rade
1 godina prije

Poznato je da jevreji vole novac,toliko da mogu bez problema da postanu nacisti i fasisti,i da gurnu sopstveni narod u sigurnu smrt.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI