Jedan je Kinez uskočio u visoku peć nakon što je izgubio bogatstvo na burzi

Visoka peć
23 komentara

U usporedbi s mnogim velikim, svjetskim gospodarstvima, kinesko je uživalo u poprilično brzom oporavku, uglavnom zahvaljujući brzom ukidanju mjera zaključavanja zbog koronavirusa. Međutim, okupljanje dionica na toj zemlji ometano je napetostima sa zapadnim vladama, uključujući SAD i novim krugovima sankcija.

33-godišnji kineski radnik u tvornici Baotou Steel počinio je samoubojstvo uskočivši u visoku peć koja sadrži rastopljene metale, čija temperatura iznosi od 1.500 stupnjeva Celzijusa, izvijestila je tvrtka koja upravlja postrojenjem. Baotou Steel dao je izjave je da je Wang Long, radnik koji u tvornici radi deset godina, nestao 24. ožujka tijekom svoje noćne smjene.

Njegov misteriozni nestanak ubrzo je objašnjen nakon što je tvrtka pregledala nadzorne snimke te noći. Video, koji se na kraju pojavio na kineskim društvenim mrežama izazivajući pritom šok, prikazuje kako Wang Long skida kacigu i rukavice te ih baca u peć, nakon čega je i sam uskočio u nju nekoliko trenutaka kasnije.

Baotou Steel u svojoj je izjavi tvrdio da je brutalno samoubojstvo radnika izazvano gubitkom od 9.100 dolara na burzi i nemogućnošću “vraćanja njegovih teških dugova”. Nejasno je je li Wang Long ostavio poruku o samoubojstvu.

Na dan samoubojstva Wanga Longa, kineska je burza naglo pala, a indeksi su pali na tromjesečni minimum. Kineske dionice uglavnom su u porastu od sredine 2020. godine, uglavnom zbog brzog pada zaraze COVID-19 u zemlji i brzog oporavka gospodarstva, uslijed brzog ukidanja ograničenja mjera. Međutim, trend se sredinom veljače promijenio, s padom indeksa Šangajske burze (SSE 180) na razinu iz prosinca 2020.

Ekonomisti su pad na kineskom tržištu dionica pripisali raznim pitanjima, od očekivanog završetka mjera poticaja na koronavirus do povećanja napetosti između Pekinga i Zapadnih država. Potonji su uveli niz sankcija protiv Kine pod izgovorom optužbi za kršenje ljudskih prava u Hong Kongu i Xinjiangu, što Peking snažno negira.

Na cijene dionica kineskih tvrtki može utjecati i konstanta u pogledu američke politike prema Pekingu, unatoč odlasku Donalda Trumpa. Washington je tijekom nedavnog summita na Aljasci naznačio namjeru suprotstavljanja Kini u brojnim pitanjima, kao što su navodno neprimjerene trgovinske prakse i navodne umiješanosti u kibernetičke napade na SAD. Istodobno, Bijela kuća nije ništa rekla o pitanju ukidanja mjera protiv kineskih tvrtki, kao što je Huawei, koje su uvedene za vrijeme mandata predsjednika Trumpa.

COVID-19kina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

Onda ta peć i nije tako visoka, ako je mogao uskočiti u nju.

Max
3 godine prije

Grozan kraj.

Boba Lazarević
3 godine prije

To je u redu, toplo okruženje reducira stres.

mario
3 godine prije

Uskoro materijalisti će se doslovno bacati svugdje okolo

Stara kuka
3 godine prije

Ne osjećam baš previše suosjećanja s onima koji izgube imetak n burzama. Pohlepnnici koji su htjeli kruha bez motike se preračunaju i popuše. Što se tu ima sažaljevati?

mislim
3 godine prije

sad kad budu označavali vrstu i kvalietu ovog čelika mogli bi ga nazvati “Wang Long specijal”

Marlov
3 godine prije

Kod nas u Zenici nije bilo tih problema

Ive
3 godine prije

Nikada neće biti bogat onaj tko puno zarađuje, već onaj tko malo troši.

jupiter
3 godine prije

jbte taj je stvarno bio ocajan….uhhhh

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI