Jedan od najmoćnijih topova na svijetu spreman da bude isporučen ruskoj vojsci

Ruska top Malka
57 komentara

Rusija je dovršila modernizaciju samohodnog topa 2S7M, jednog od najmoćnijih na svijetu. Prvi je već spreman za isporuku ruskoj vojsci, navodi proizvođač Uralvagonzavod.

Prvi modernizirani samohodni top Malka 2S7M spreman je za isporuku ruskim oružanim snagama, stiže poruka iz press službe proizvođača Uralvagonzavod.

Modernizacija je bila usmjerena na prijenosnik, distribucijske mehanizme, generator, promatračke uređaje, interkomunikacijske i radio stanice. Uvezene komponente zamijenjeni su lokalno proizvedenim odgovarajućim komponentama.

Karakteristike šasije, okretnost, pokretljivost i glavne tehničke karakteristike topa poboljšane su tijekom modernizacije.

Proizvođač je izjavio da je pouzdanost mehanizma za punjenje, cijev i sustav za kontrolu vatre provjerena tijekom ispitivanja. Prvi primjerak spreman je za isporuku ruskim oružanim snagama i tvrtka može  započeti serijsku modernizaciju topa”.

Ova serija topničkih sustava je u službi još od 1975. godine. 2S7M Malka modernizirana je verzija samohodnog topa 2S7 Pion, razvijenog u 1970-ima i smatra se jednim od najmoćnijih na svijetu. Naoružan kalibrom 203 mm, a u službi je od 1975. Prva modernizacija je bila 1983. godine.

2S7M koristi eksplozivna sredstva i projektile s dodatnim pogonom. Međutim, njegova glavna prednost je mogućnost korištenja protu-betonskih i kemijskih projektila, ali i projektila s nuklearnim punjenjem.

ModernizacijarusijaTop
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Varjag
4 godine prije

Trebalo bi nekoliko ovakvih pokloniti sirijskoj vojsci i postaviti ih blizo Idliba, da banda vidi šta ih čeka, ako ne pobjegne svom zaštitniku erdogadu.

Alex
4 godine prije

Sada bi valjalo ovo oružje testirat i na terenu…a gdje, nego u Siriji…

Milanče
4 godine prije

Rusija ce ove godine bití Raskomadana na malé drzavice, nece im bití potřebám taj top

Vrane
4 godine prije

Svima bi bilo bolje da se umjesto trilijuna dolara za oružje ti novci ulože u poboljšanje života čovječanstva. Nažalost ljudska rasa je programirana da uzrokuje patnju i bol vlastitoj vrsti, a na koncu i na samouništenje.

jaaa
4 godine prije

Ah kako je sve sto dolazi od Rusa dobro i najbolje…mora da je i njihovo govno slatko
Kako se zove ono u novinarstvu….objektivnost..nepristranost….ma to je za šupke

Max
4 godine prije

izgleda zastrašujuće a kompletno lokalni proizvod.

Gogi
4 godine prije

bravo rusi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI