Jens Stoltenberg: “Europske članice NATO-a su na dometu sjeverno-korejskih raketa”

Jens Stoltenberg - NATO
49 komentara

Sjeverno-korejske rakete mogu doći do područja zemalja NATO-a koje se nalaze u Europi, tvrdi glavni tajnik Transatlantskog saveza Jens Stoltenberg.

“Europa je također na dometu projektila Sjeverne Koreje. U pitanju su zemlje NATO-a i njihova ugroza”, izjavio je Jens Stoltenberg japanskom Yomiuri Shimbun.

Prema glavnom tajniku NATO-a, tijekom svoje povijesti NATO je “zaštitio svoje članice od balističkih raketa, odgovarajućim mjerama zaštite”.

“NATO ima i sposobnosti i odlučnost za pokretanje protunapada“, tvrdi Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je također naglasio potrebu da se izvrši pritisak na Pyongyang, uključujući strogo poštivanje već usvojenih gospodarskih sankcija.

Posljednjih mjeseci, povećana je napetost oko korejskog poluotoka, tijekom koje je Pyongyang proveo novu seriju testiranja svojih raketa, uključujući i H bombu.

Washington i Pyongyang redovito razmjenjuju prijetnje i ružne riječi. Donald Trump je zaprijetio sredinom rujna da će “potpuno uništi” Sjevernu Koreju u slučaju početnog napada od strane Pyongyanga. S druge strane, čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong-un obećao je da će poduzeti najokrutnije mjere u povijesti protiv američke agresije.

“Ipak, situacija oko Sjeverne Koreje mora biti riješena dijalogom, a ne prijetnjama i uvredama protiv Pyongyanga”, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak, tijekom boravka u Sočiju.

“Svakako je nužno riješiti taj problem kroz dijalog, a ne stavljati Sjevernu Koreju pred zid. Nema mjesta prijetnjama i bespotrebnim uvredama.”, završio je predsjednik Vladimir Putin.

Kako stvari stoji, “cijenjeni” glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je vjerojatno zaboravio poručiti vojnicima NATO saveza u Europi da počnu pakirati stvari za budući rat sa Sjevernom Korejom.

 

NATOPrijetnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gervasius Twinkleminkleson
6 godine prije

…i tvoj Oslo je na nišanu…

Joe
6 godine prije

Pa i u dometu smo američkih , što su ovi pa nešto pametniji ?

Dandi
6 godine prije

Sta sef NATO-a trazi u Japanu???? Jel on to ide sijati strah kako bi se na kraju i NATO ukljucio u rat protiv Sj. Koreje? Onda stitovi u Poljskoj i Rumuniji itekako imaju smisla i to nam govori da ne samo da se rat protiv Sj. Koreje sprema nego se sprema i uplitanje NATO-a u ta jrat. Jedini moguci nacin da se uplete NATO je da neka clanica bude napadnuta, ali posto Sj. Koreja nece napasti prva, ostaje samo mogucnost false flag cyber napada. Ne zaboravimo da je NATO cyber-napade prije koju godinu uvrstio cyber-napada u objavu rata koja okida djelovanje 5. clanka o zajednickoj samoodbrani.

Drazen
6 godine prije

Koji patološki lažov. Zašto bi Sj. Koreja napala Evropu osim u samoodbrani? Neprijatelj Sj. Koreje je USA i Koreanci uporno ponavljaju da je njihov nuklearni arsenal isključivo za samoodbranu.

ime
6 godine prije

pa negdje treba potamanit vjerovnike, tj. buduće korisnike penzijskih fondova koji su temeljito opljačkani. bili to rovovi oko koreje ili rusije.

tabula
6 godine prije

Jasna poruka. Umjesto 2%, treba izdvajati za vojsku iz BDP-a bar 4%. Sve dok se Stoltenderg ne sjeti još neke ,”ugroze”.

NSU
6 godine prije

Bio i ostao kreten!

Antonio
6 godine prije

I ne samo to. Severna Korea moze gadzati sve zemje koje su na granici sa Rusijom. Zato ce NATO opkoliti Rusiju, za da odbrani sirote pogranicna zemje od Koreje.
Ne, NaATO ne cilja na Moskvu, savez samo brani sve ostale od Koreje.
I hvala im za to. Ja sam siguran da S. Koreja hoce napas Makedoniju.

Transformer
6 godine prije

Ako je tako, onda treba odmah rakteirati PyongJang. Neka NATO odmah zamoli Amerikance, da to učine, kako ne bi Koreanci slali neko H-bombu na Berlin. Ili pak nek je Korenaci pošalju na Berlin, pa da vidimo, da li če pogoditi.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Što mi je ovaj tipson odvratan, što mi se gadi, majku mu i oca mu pogotovo…

Kajzer Soze
6 godine prije

NATO je raspadom SSSR-a davno izgubio smisao svog postojanja i sad panično širom svijeta traže novog neprijatelja samo da bi opravdali svoje postojanje !

kladionicar
6 godine prije

NAsTO, bio i prest’o. Sto prije to bolje.

prvi od 7
6 godine prije

Vjerojatno treba utrošiti još koju milijardu za novi proturatketni štit (kao onaj za koji je izlika bila obrana od Irana),jer se zna da je stoljetna težnja korejanaca osvojiti Europu.
Jako me zanima po kojem ključu se biraju ovakvi gmizavci kojima se ni bumerang ne bi vratio.

Zagreb-Slunj
6 godine prije

samo se vi tješite branitelji vescelog srpstva i pravoslavlja, ako NATO kaže da su u dometu raketa iz Srpske pardon Sjeverne Koreje onda je to istina, znam da ostadeste frustrirani zbog NATOa 1999 ali niste vi centar svijeta, ako vi podržavate Sjeverne Koreju onda znam da sam na pravom putu podržavanja NATA, mali debeljko će osjetiti na svojoj koži bijes najveće alianse u povijesti, ako mislite da će komunisti u S:Koreji proći nekažnjeno varate se, NATO vršit svoju dužnost znade

igi
6 godine prije

Imali itko normalan u NATO savezu….koji je kuhac ovim prodavačima magle…

bbbb
6 godine prije

Kad se vidi ovaj njegov robotski pogled sve je jasno o kome je rijeć, zvučnik na dviej noge. Ovo je pripremanje svijesti jewropljana na nadolazeći rat a i da se se postave lakše još koji proturaketni sustavi pored onih u Rumunjskoj i sutra u Poljskoj, stežu anakondin stisak oko Rusije. Mislim da će Rusija preventivno morati vojno reagirati ako je vodi onaj koji misli o njenoj budučnosti………….

Andrej
6 godine prije

Lik kojega gledate na slici nije sociopatološka pojava. On je glasnogovornik firme za bombardiranje, koji bi na sličan način predstavljao novu liniju sportske obuće firme Nike. Ako bi ga netko likvidirao, na njegovo mjesto bi u roku nekoliko sati bio službeno ustoličen sljedeći predstavnik. Štoviše, u NATO strukturi se odmah zna tko je njegov zamjenik, jer je ipak to vojska. Može on umrijeti prirodnom smrću, te se ponovo roditi u istom okolišu, pa će bez zadrške ponoviti sve što od njega očekuju kreatori NATO vojne strukture. Čak i da ga je dojila djevica Marija, a Isus mu svake večeri uz ognjište pričao o ljubavi i toleranciji mazeći ga pritom dlanom po glavi, dovoljan bi bio jedan dan na asflatu predgrađa europskih metropola među “nesvrstanom” sirotinjom i migrantima, pa da mladi Stoltenberg sa iskrom u očima pogleda prema sjajnim NATO dverima. Stoltenber je, jednostavno rečeno, muška sponzoruša, na principjelno jednak način… Čitaj više »

Dundić
6 godine prije

Šegovi NATO-a su posebna kategorija ridikula…ovaj nije normalan, ali još nije dospio sustići onog pročlog Rasmussena, šampiona laži, prevare, ucjena, prijetnji,…i, uglavnom su Skandinavci, zar tamo dosita postoji takav višak sumanutih likova ?

Moravsky
6 godine prije

u prevodu,,,stavićemo još ofanzivnih raketnih sistema po Evropi zbog “pretnje” od raketa Severne Koreje,ali..istina je…da se još više ojačaju ofanzivne rakete prema Rusiji,,,

Amistad
6 godine prije

Hvala ti Stole za ovo opozorenje. Uvek sam imao na sumu tog korejca da hoce gadjati bas moju Ljubljanu ali svom srecom Nato vec izgradio protivraketni stit, da smo se odbranili Irana. Jel mozemo tog upotrebiti ili stavimo jos nekoliko tih baterija na Poljaku, Estoniju,Latviju….?

Georgij Žukov
6 godine prije

Ja si samo zamisljam kako bi ovaj splaseni nato cinovnik koordinirao odbranu frontalnog ruskog napada na balticke zemlje , pa taj pri samoj pomisli na ruske tenkove puni gace 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI