Jesu li protesti Nizozemskih farmera urodili plodom – ministar dobio otkaz, a premijer zaušutio o toj temi

Farmeri protest Nizozemska
24 komentara

Kako se čini, izgleda da su protesti farmera u Nizozemksoj urodili plodom. Nakon što je proteklog tjedna ministar agrikulture iznenada dobio otkaz, Premijer i Vlada prestali su glasno zagovarati svoje luđačke politike smanjenja dušika za do 70 %. Je li ovo konačna pobjeda, ili samo zatišje pred novi sukob, videjt ćemo u budućnosti.

Ministar poljoprivrede, prirode i kvalitete hrane Henk Staghouwer objavio je svoju ostavku putem Twittera u ponedjeljak navečer dok poljoprivrednici nastavljaju prosvjedovati protiv vladinih planova za provedbu pravila EU-a.

“Poljoprivrednici i ribari trebaju sigurnost o tome kamo ide sektor kako bi mogli ulagati i poslovati”, tvitao je Staghouwer iz stranke Kršćanska unija.

Napisao je da se ove godine preselio u Haag kako bi surađivao sa svim stranama u poljoprivredi i ribarstvu, “radio na golemim izazovima” i “kako bismo zajedno napravili prijelaz na kružnu poljoprivredu”.

Ministar u odlasku prošlog je vikenda zaključio da on nije osoba koja će voditi te poslove, dodao je u objavi na društvenim mrežama.

Nizozemska se suočava s dilemom oko dušika. Još sredinom lipnja, nizozemski kabinet najavio je planove za smanjenje emisija dušika za 50 % – porast na 70 % u nekim područjima – do 2030. u skladu s propisima EU-a o onečišćenju nitratima, što bi moglo prisiliti mnoge farme stoke na smanjenje ili potpuno zatvaranje.

Prošlog tjedna premijer Mark Rutte odbio je odstupiti od cilja za kraj desetljeća unatoč pokušajima poljoprivrednih organizacija da rok pomaknu na 2035. godinu.

„Veliko priznanje za posao koji je Henk Staghouwer obavio kao ministar poljoprivrede, prirode i kvalitete hrane. Poštujem njegovu hrabru odluku da podnese ostavku na dužnost i želim mu puno uspjeha u budućnosti”, objavio je nizozemski premijer Mark Rutte na Twitteru nakon objave. Bivša ministrica poljoprivrede Carola Schouten privremeno će preuzeti Staghouwerove dužnosti.

DušikFarmeriNizozemskaprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Nije još gotovo ali to je pobjeda.

BordoDNK
1 godina prije

Samo oštro sa globalističkom gamadi…masovan izlazak farmera i blokada gradova, za sada je dala uspjeha.Otpor na svaki način, upornost…u konačnici bi trebalo stući zmiji glavu.Tako treba postupati širom svijeta.Sotonisti se ipak boje gnjeva mase…

Zbljuvvv
1 godina prije

„Poštujem njegovu hrabru odluku da podnese ostavku …“ podnosenje ostavke je bijeg, kukavicluk i nemoc da funkcioner rijesi neki ptoblem, a ne hrabrost. Politicari ne mogu niti jednu recenicu reci bez da lazu.

Trsje
1 godina prije

Pakao u koji globalisti guraju ljude, njihov reset bolestima, ratovima i glađu, pustošenje srca Zapada – Europe, vidljiv je sve većem broju ljudi, Nizozemci su se ujedinili i pružaju otpor, otpor rađa plodovima a plodovi će biti sve veći i sve brojniji.
Zar su švabovci zaista mislili da će narod čiji su preci stoljećima zasipali more, čija se 1/4 države sastoji od teritorija otetog moru tek tako pristati na njihove perverzije?
Možda i jesu, ali su pogriješili i kakav god bio nastavak ove priče, otpor će rasti, s otporom i plodovi.

rade
1 godina prije

Vlada Holandije nije nikada pokazala strucnu elaboraciju tom problema sa dusikom,niti su dali dokaze zbog kojih su donosili odluke.Znalo se i prije za dusik pa nikad nije bio toliki problem.Seljaci misle da vlada to radi da udovolji amerikancima i Gatesu koji se zalaze da se jede sinteticko meso.

imee
1 godina prije

samo se čini.
normiji po gradovima su bili bijesni na farmere jer nisu mogli u dućanu kupit ledeni čaj.
nema jedinstva.
isto kao i kod kamindžija u kanadi. pola stanovništva ih mrzi.

Primat
1 godina prije

globalisti su odustali od zabrane, niskozemcima, da prdaju, do 2030-te…?! …velika pobjeda, …u borbi za svaki prdac, do poslijednjeg prdca…
…koliko izgubljenih radnih sati/dana, koliko potrosenog goriva, koliko uludo utrosene energije, ..suludo. kao da ne shvacaju da, ..kad gadjas “politicara” trulim paradajzom i pokvarenim jajima, psujes mu majku…cak i time mu dajes kredibilitet.

Dokurčilomi
1 godina prije

Tako se to radi ali Vlada je još na svom mjestu i smišlja kako i na koji način isto progurati.

Radenko D.
1 godina prije

“Gospoda Vam izgledaju veliki jer klecite,ustanite da vidite kako su mali.”

-Matija Gubec.

Krim
1 godina prije

To je zanimljivost Zapadnog svijeta,
I oni rade gluposti, dobivaju glupe politicare, ali ih I smjenjuju I greske popravljaju

Nemaju Velike Vođe koji znaju sve, doživotno

goran
1 godina prije

eeeee moj de billu gatesu narod ti ga je sprašio u dupe svjetski hahahahahaha

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Sve vlade koje su se odradile od naroda i okrenule zaštiti pohlepe duperbogatih treba pod hitno eutanizirati skupa sa najbogatijima, dakle slijedi cijelosvijetska socijalistička revolucija i povrat u socijalizam.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI