Joe Biden izjavio da Afroamerikanci i Latino Amerikanci ne znaju kako koristiti Internet

Afroamerikanac
26 komentara

Baš kao kod mnogih drugih aspekata američkog odgovora na Covid-19, ljevica je predstavljanje cjepiva pretvorila u političku raspravu. Točnije, potrošeno je vrijeme prilikom davanja prednosti rasi, nad dokazanim zdravstvenim rizicima u određivanju tko bi trebao prvo dobiti cjepivo.

S obzirom na njegove najnovije komentare, Joe Biden pretjerao je čak i za ukus svoje ljevičarske skupine.

“Ne znaju svi u hispanskoj i afroameričkoj zajednici, posebno u ruralnim područjima koja su udaljena ili u gradskim četvrtima, ne znaju kako se spojiti na Internet, kako bi znali kada će doći na red za to cijepljenje protiv COVID-a,” rekao je Biden tijekom emisije CNN-a u utorak navečer, održanoj u kazalištu Pabst u Milwaukeeju.

To zasigurno zvuči kao da je Biden rekao da se određene manjinske skupine ne znaju služiti internetom.

Mark Dice, konzervativni medijski analitičar i autor “Hollywoodske propagande”, zasigurno je tako shvatio Bidenove komentare.

“Joe Biden kaže da crnci i Latino Amerikanci ne znaju koristiti internet i da zato ne mogu znati gdje mogu dobiti cjepivo”, tweetao je.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti izdali su smjernice u kojima državama savjetuju neka u svojim planovima za uvođenje cjepiva daju prednost rasi.

“Kao rezultat toga, polovica nacionalnih država iznijela je planove koji sada na neki način daju prednost crnim, hispanskim i autohtonim stanovnicima nad bijelcima,” izvijestio je Daily Mail u prosincu, pozivajući se na izvještaj Zaklade obitelji Kaiser.

Uz rasističku prirodu tih planova, emeritus urednika Daily Wirea Ben Shapiro rekao je da oni potpuno ignoriraju znanost i da će vjerojatno time uzrokovati dodatne smrtne slučajeve.

“Ne samo da je ovo očito rasistički potez, već se događa s ciljem usmrćivanja sveukupno više pripadnika crnačke rase”, napisao je u sindikalnoj kolumni u prosincu. “Starost je daleko bolji pokazatelj ranjivosti na COVID-19 od rase: kao što je utvrdila dr. Gbenga Ogedegbe s Medicinskog fakulteta Sveučilišta New York Grossman, zaraženi pacijenti umiru istom brzinom, bez obzira na rasu.”

„To znači da ako dajete cjepiva pacijentima na temelju rasne zabrinutosti, a ne dobne zabrinutosti, najranjivija crnačka i latinoamerička populacija, stariji crnci i Latino Amerikanci, vjerojatnije će umrijeti kako bi mlađi crnci i Latino Amerikanci mogli dobiti cjepivo za bolest, na koju su vjerojatno 10 puta manje osjetljiviji.”

Još jednom vidimo da želja za buđenjem zasljepljuje službenike javnog zdravstva, kojima je više stalo do njihovog imidža, nego do spašavanja maksimalnog broja života.

U očitom pokušaju obrane odluke davanju prioriteta manjinama, a ne starijim osobama, Biden je sada proširio rasne stereotipe i sugerirao da manjine ne mogu obavljati jednostavne zadatke na internetu.

Predsjednikova tvrdnja nije samo uvredljiva već i je lažna, navodi se u članku Pew Research Centra iz 2019. Iako je manja vjerojatnost da Latino Amerikanci i Afroamerikanci posjeduju računalo i Internet, oni “imaju mobilne uređaje poput pametnih telefona u jednakoj količini kao i bijelci”, navodi se.

Istraživanje Pewa pokazalo je da je 82 posto odraslih bijelaca, 80 posto odraslih crnaca i 79 posto Latino Amerikanaca reklo da posjeduju pametni telefon.

Nadalje, sigurno postoje starije bijele odrasle osobe koje nemaju pristup internetu. Da je Biden rekao: “Postoje neki stariji članovi naše zajednice koji se ne znaju registrirati za red za dobivanje cjepiva”, to bi bilo točnije i manje rasistički.

Umjesto toga, otvoreno je izdvojio Latino Amerikance i Afroamerikance. Ovo je još jedan primjer kako ljevica daje prednost identitetskoj politici nad ljudskim životima.

AfroamerikanciBidenCOVID-19Latino Amerikanci
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

da ovako nesho izjavi netko iz konzervativnog spektra,vec bi klecao pred ruljom..i bio nezaposlen.uglavnom,usa vise ne postoji,samo narodu nitko nije javio.hvala.

shumadinac
3 godine prije

“Ne znaju SVI u hispanskoj i afroameričkoj zajednici, posebno u ruralnim područjima koja su udaljena ili u gradskim četvrtima, ne znaju kako se spojiti na Internet…”

Da li znaju SVI u Rusiji, Kini, na Balkanu?
Nije da ga na bilo koji način podržavam ali dajte… Rekao je apsolutnu istinu samo što ona ne zvuči onako kako je hteo – samo nije trebao da ograničava.

ANTE ZRNO
3 godine prije

Gospon ti vjerojatno negovoris englenski. Nije istina da je Biden to rkao. nego je rekao da vecina ljudi u negovim godinama malo mladji i stariji “ne snalaze se dobro na racunalu” a posto se sa tobom slaze Tucker Carlson ako je vec on sa komentarom ispod. Onda mi je podpuno jasna tvoja izjava ili bolje receno ovaj tvoj panflet (SUND LITERATURA) neka vas je sramota koi got pisete neistine i tako probate omalovaziti ljude. KP ne prestaje. Jedna mala stvarnost, Biden nije ljevicar nego centralno orjentirani demokrat. Ljevicar bi moj gospon tebi odgovarao oni su puno blizi digtatorima na koe si ti navikao. MRS

Max
3 godine prije

Da je nekim slučajem to rekao Trump, Istog bi trena počeo rat na ulicama.

bwe
3 godine prije

Jel ovaj na slici americki ambasador u Zg?

Bruno
3 godine prije

Ispitivanje cjepiva. Ako koji crnac ili latinoamerikanac i umre, nije štete. Treba čuvati bijelu rasu. Čini se da HIćo nije umro, nije umro već se ukurvio…

Dupla Kamilica
3 godine prije

Izjavio je on u drevnim vremenima “jungle” i ostao ziv.

Mali Mujica
3 godine prije

Bidnik jedan veliki rasističko govno budalja.

Lazarus
3 godine prije

Cijeli tekst je intoniran kao da cjepivo pomaže. A i taj SARS-CoV-2 gori od kuge i kolere zajedno pa sigurno umireš ako se ne cjepiš s otrovom farmaceutske industrije. Promašili ceo fudbal rekao bi Milojko Pantić.

Ne zna sta govori
3 godine prije

Da je Biden rekao: “Postoje neki stariji članovi naše zajednice koji se ne znaju registrirati za red za dobivanje cjepiva”, to bi bilo točnije i manje rasistički.

Umjesto toga, otvoreno je izdvojio Latino Amerikance i Afroamerikance. Ovo je još jedan primjer kako ljevica daje prednost identitetskoj politici nad ljudskim životima.

Nesto ne stima u ovim recenicama! Ako je Bidenova izjava rasisticka – kako onda moze biti i izraz identitetske, kvazi-liberalne ideologije? Prije bi se moglo reci da iz ove Bidenove izjave izviruje bijeli suprematista, kako inace on i njegovi vole da zovu Trumpa i sve njegove glasace!

Samo istina
3 godine prije

Posljedni svijetski rat ce biti rat između bijelog čovijeka protiv svih ostalih s time da rusi,arapi i latinoamerikanci nece bit na bijeloj strani…….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI