Johnson prisustvovao još jednoj božićnoj zabavi, usprkos mjerama zaključavanja

Boris Johnson
10 komentara

Zloglasna božićna zabava u Downing Streetu očito nije bila jedina zabava koja je bila organizirana usprkos nametnutoj izolaciji, koju su organizirali najviši dužnosnici Konzervativne stranke. Prema izvješćima, uskoro će izaći dokazi o još nepromišljenih okupljanja.

Popularnost premijera Borisa Johnsona naglo je pala nakon što je snimka procurila ovog tjedna na kojoj se vide zaposlenici Downing Streeta, kako se smiju i šale o božićnoj zabavi, koja je ondje održana prošle godine 18. prosinca, dok je ostatak zemlje bio pod mjerama izolacije trećeg stupnja. Skandal je već doveo do ostavke Johnsonove glasnogovornice, a tajnik kabineta Simon Case proširio je svoju istragu na stranku i uključio još dva skupa: stranku napuštanja na broju 10 27. studenog 2020. i stranku u Odjelu za obrazovanje 10. prosinca.

Međutim, ovi događaji su samo vrh ledenog brijega, tvrde upućeni iz Downing Streeta i medijski izvještaji.

Dominic Cummings, bivši Johnsonov šef osoblja, opisao je odlazak stranke kao “pogrešnu informaciju” i rekao da bi Case umjesto toga trebao pogledati zabavu u Johnsonovom stanu 13. studenog, kao i “druge slične zabave”.

Cummings je u petak ustvrdio da postoje još neke zabave koje treba otkriti i da “postoji mnoštvo fotografija zabava, koje će neizbježno izaći”. Guardian je u petak izvijestio da su se uz zabavu 13. studenoga na koju spominje Cummings, u Downing Streetu i u rezidenciji premijera tijekom prvog zatvaranja u proljeće 2020. održala “razna okupljanja”, uključujući domjenak s “vinom i pizzom” torijevskih savjetnika nakon Covid press konferencije.

Nekoliko dana prije zabave u Downing Streetu koja je izazvala aktualni skandal, osoblje Konzervativne stranke “plesalo je i pilo vino do kasno u noć” na “bučnoj” zabavi, objavio je The Times u četvrtak. Događaj se dogodio u podrumu londonskog sjedišta stranke, a zaposlenici su navodno bili ukoreni, jer su oštetili vrata u zgradi. Navodno je bilo prisutno nekoliko Johnsonovih pomoćnika.

Nije samo Johnson upleten u fijasko stranke. U izvješću Timesa u subotu se navodi da je dvadesetak djelatnika Riznice prošlog 25. studenog u svom uredu održalo zabavu uz piće, kako bi proslavili pregled potrošnje kancelara Rishija Sunaka. U to vrijeme, javnosti je savjetovano da ljudi ostanu u svojim domovima, osim ako moraju izaći po hranu ili zbog tjelovježbe.

Izvori Timesa rekli su da zabava nije bila planirana, te da Sunak očito nije bio nazočan niti svjestan događaja.

Caseova istraga trebala bi biti okončana prije Božića, iako raspoloženje u Downing Streetu neće biti svečano. Glasnogovornik Johnsona najavio je u petak da će Božićne zabave biti otkazane na broju 10 ove godine, nakon što je vlada uvela ograničenja Plana B. Glasnogovornik je inzistirao na tome da će se javnost slobodno okupljati u ugostiteljskim objektima, te je zanijekao da otkazivanje ima ikakve veze sa skandalom koji trenutno muči premijera.

boris johnsonCOVID-19Downing StreetLockdown
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kalle balle
2 godine prije

A STA STE MISLILI DA SU ISTA PRAVILA ZA PRASAD I LJUDE. ZATO SU ONI STA ZUJE PO ULICAMA MOGLI UCI U PROSTORIJE ODABRANIH POLITICARA LONDONA PA IH ZAMOLITI DA STAVE MASKE NA NJUSKE DOK JEDU I PIJU. DA GAMAD NE SMIJU SKIDATI MASKE NITI JEDAN MOMENT. PA NEKA PLESU DO JUTRA.
PRASAD OSTAJE UVIJEK PRASAD TAKO ZIVE I PONASAJU SE. GRABE I ROKCU.

Kažun
2 godine prije

Bilo takvo nekako okupljanje,mislim,u Kaliforniji.Bila miss Pelosi,na nekoj
fešti.Fini dugi stolovi,klopa,pijača -svi bez maske i razmaka.Osim posluge,
prolovi,naravno- maske.Poučak :Što je dozvoljeno Jupiteru,nije volu.

Toni
2 godine prije

U Slovenskoj 9 u nekom bizarnom štakorskom klubu su Plenkovićevi gremiji tulumarili s animir damama iz Novog Sada u sred najvećeg lockdowna. I sad bi oni nama propisivali mjere i kazne ili nas prisilno cijepili.? Pa nisu baš previše bistri, samo su bahati kao i njihov anemični gazda.

Karma
2 godine prije

E pa udjite u lokale bahatih i tulumarite s njima, koji problem? Otvorite vrata koje ste vi porezom kupili. Veselite se svi skupa. Kad 100 000 udje u lokal bude jako veselo.

Dragec
2 godine prije

Oni piju, zderu i razmozavaju se ko stakori (ovaj ih ima vec sedmero), a vi gledate kako cete preziviti do prvoga. Do kada tako? P.S. Da se ne zavaravamo prosjecni Englez ne zivi nista bolje od prosjecnog Hrvata.

Scorpiorex
2 godine prije

I treba kad se stoka pusti sama na klanje

Scorpiorex
2 godine prije

Sto je dozvoljeno Juoiteru,nije dozvoljeno volu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI