Južnokorejske firme spremne da otkupe strane firme koje su odlučile da napuste Rusiju

Juzna Koreja industrija
21 komentar

Južnokorejske kompanije ne samo da neće napustiti rusko tržište, već razmatraju i mogućnost otkupa dionica stranih preduzeća koja su odlučila da napuste Rusiju, rekao je u počasni predsjednik Južnokorejske federacije Preduzetnici na sjeveru (FNE) Kim Yun Sik, koji će učestvovati na međunarodnom ekonomskom forumu St. Petersburg.

“Kompanije koje su ušle na domaće tržište, kao što su Hyundai Motor, Lotte, CJ i druge, uopće ne razmišljaju o odlasku. Naprotiv, htjele bi kupiti američke ili japanske kompanije koje napuštaju tržište. Ali izgleda da se malo osvrnemo na reakciju Zapada. Zajedno sa ruskim partnerima, takođe bismo željeli da otkupimo japanske energetske kompanije na Sahalinu i drugdje kako bismo ih pretvorili u preduzeća koja proizvode zelenu energiju, kao što je vodonik“, rekao je Kim Yun-sik, koji je i na čelu Shindong Enercoma.

Prema riječima počasnog predsjednika FNE-a, njegova kompanija je trenutno jedina koja se registrovala za učešće na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu iz Južne Koreje. Većina aplikanata su američke firme. To, prema njegovom mišljenju, pokazuje predviđanje preduzetnika u pogledu političkih promjena i “uvjerenost da će se trgovinsko-ekonomska saradnja jednog dana normalizovati”.

Prema njegovom mišljenju, kriza u Ukrajini neće dugo trajati. “Granica će prolaziti kroz teritorije koje trenutno kontroliše Rusija, i na tome (kriza) … će se završiti. Stoga, sadašnje stanje trgovine sa Južnom Korejom ne može postati “nova normala”, a u slučaju da se riješe pitanja s načinom plaćanja zaliha, trgovina će rasti“, rekao je Kim Yun Sik.

Južna KorejaKim Yun Sikrusijatržište
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
1 godina prije

Korejci nisu anglosaksonci.
Pametni su…

eks
1 godina prije

Ovo je šamar psihopatama sa zapada . Biće toga još više, samo polako. NATO uvlakači će jednog dana shvatiti da postoje oni koji drže do sebe i neće prodati dupe “transrodnima” USA-EU .

Praetorian
1 godina prije

NATO/EU je 4.Reich

skurija
1 godina prije

Napokon jedno pametno razmišljanje

Mahatma
1 godina prije

To je to, azijsko stoljeće (ili dva) su pred nama. Zapad će žderat bube.

tihobl
1 godina prije

Koji izdajnici, izdali su zapadne vrijednosti.

Max
1 godina prije

Korejci su mudri i dobro koriste priliku.

Praetorian
1 godina prije

Sumnjivo da to smiju, buduci da znamo da su pod budnim okom Velikog Tate i da ne smiju prdnut bez da je odobreno od istog. Bas kao i Japan sto kao sad odjednom moze donositi odluke, bez da puta okupatore

Zoxx
1 godina prije

Vecina aplikanata su americke firme??? Stvarno?

Zoxx
1 godina prije

Ovo sada u Rusiji je prilika stoljeca, historijski momenat koji se vise nece ponoviti. Zapadne firme napustaju svoje odlicno uhodane lance u jednom ogromnom trzistu i prisiljeni su ih prodavat za sitnez. Ludilo za ulagace.

sandokan
1 godina prije

Da li su Južno Korejci pitali Rusiju šta smeraju. Dionice stranih firmi možeš kupiš, prodaš ali stvarna imovina (zemljišta, strojevi, hale) stoje u Rusiji. Jedini od koga mogu da kupe Korejci te strane firme (ukupno vrede 500 milijard) je Rusija , pa da Rusija tom prodajom kompenzira svojih 300 milijard ko je je zapad zaplenio- zablokirao od Rusa.

Bosanac
1 godina prije

U.S (citaj globalni) vlasnik firme koja ima poslovnicu u J. Koreji hoce kupit poslovnicu druge firme (koje je takodjer vlasnik) koja se nalazi u Rusiji.

Fabijan
1 godina prije

Ooo netko vidi budučnost! Samo da petrodolar nestane! Sve bi bilo normalnije! Dosta je anglosaksonskih parazita koji žive na tuđoj nesreči! NEMA SREĆE NA NESREĆI DRUGOG! Kad tad život dođe na naplatu! Bravo za Korejce!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI