Kaljinjingrad će odbiti bilo kakav napad SAD-a

PVO sistem BUK
35 komentara

PVO ruske Kalinjingradske regije sposoban je da odvrati vazdušne napade Sjedinjenih Država, uključujući one koji uključuju borbene avione pete generacije, navodi rusko Ministarstvo odbrane u saopštenju u petak.

“Ruska Kalinjingradska regija dobro je zaštićena od bilo kakvih agresivnih planova koje mogu imati američki generali koji posećuju Evropu”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je istaklo da su “svi piloti NATO-a kojima lete u blizini ruskog vazdušnog prostora u baltičkom regionu dobro upoznati se tehničkim mogućnostima vazduhoplovne odbrane Kalinjingrada“. “To se u potpunosti odnosi na američke borbene avione pete generacije, koji su” nevidljivi “samo za američke poreske obveznike i strane kupce”, dodaje se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo odbrane takođe je saopštilo da Pentagon ima razloga za zabrinutost jer bi isporuka ruskog sistema S-400 Turskoj mogla da umanji imidž aviona F-35 stealth.

“Bezbrižnost i naivno vjerovanje zapovjednika zračnih snaga SAD-a u Europi, generala  Jeff Harrigana, o planovima za osvajanje Kalinjingrada, trebala bi izazvati zabrinutost, prije svega, njegovih neposrednih potčinjenih koji, za razliku od njega, izgledaju upoznati sa jednim od najvažnijih vojnih principa koji glasi: „svi planovi izgledaju dobro dok ne počne bitka “, navodi se u saopštenju.

NATOPVO
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jole Prvi
4 godine prije

Kakvo šamaranje nadobudnog generala.Vjerujem da mu se i njegovi kolege smiju.

eu kolonija
4 godine prije

prije će nestati sa lica zemlje vošington, norfolk, brisel ili lengli nego što će uspjeti baciti I jednu raketu na kaljinjingrad

ps.”koji su “nevidljivi” samo za američke porezne obveznike I strane kupce”. I zvanična potvrda da su “nevidljivi” f-35 odavno na radarima ruskih s-400

Son of Alerik
4 godine prije

Ono što je sasvim sigurno – SAD nikad neće napasti ni jedan cm suverenog ruskog teritorija. Niti će se ikad dogoditi suprotno, da Rusi napadnu američki teritorij. Dođe li ipak do kakvog ozbiljnog napada s bilo koje strane, tamo ili ovamo, jasno je da će to biti zadnji rat čovječanstva.
No, to ne smeta generalima da svojim izjavama pritisnu drugu stranu ne bi li tako barem angažirali određenu vojnu silu na određenom teritoriju, što je jedini razlog izjava. Napasti ne misle, ali ako zbog toga na drugom kraju Rusije ili svijeta dođe do pomanjkanja S 400 ili čega sličnoga, cilj je ostvaren.

Tony
4 godine prije

Da moze se poravnati kalinjgrad ali za uzvrat bi bio poravnat i washington pa eto bujrum , neznam sta uopste raspravljati sa cretenima o besmislicama a i sami znaju da nesmiju ni pomisliti a jos vise cackati oko rusije…

Zvrk
4 godine prije

Kaljinjingrad – stoljetni ruski grad gdje se oduvijek živjelo i disalo ruski.

Neko ime
4 godine prije

General masta, tako i ja mastam o Monici Bellucci.

Mate
4 godine prije

Hiii hiii hiii, rekoh….

Siniša
4 godine prije

Prijatelju….leči se, nemoj da te strah jer ima lijeka za tu tvoju bolest.

nessy
4 godine prije

Komisija USA vojske ustanovila skoro 1000 nedostataka na F-35. Kao nacin za otklanjanje nekih od nedostataka, u buduce se sa avionom isporucuje ;
-majstor soboslikar, komada jedan
-kanta od 200 litara, specijalne boje
-peraje, vojne, boja SMB, jedan par
-maska
-djecji rukavici (za neplivace, nikad se ne zna), jedan par
-video uradak, u kojem se pilotu objasnjava, da zanemari neprijateljsku propagandu, da je avion kojeg je upravo napustio, najbolji i najskuplji na svijetu

nessy
4 godine prije

Generale, javi se hecimu.

politicki nekorektan
4 godine prije

…i tako su zapadnjaci stigli do kalinjingrada, kad tamo …staljingrad…jbg, opet je google maps zj’ebo stvar…ali ima u tome i nesto novo …kalinjingrad je postao najvece stratiste raznih seksualno devijantnih osoba…groblje duginih boja….

Aco
4 godine prije

Mislim da ako krene bilo kakva provokacija Kaliningrad nece vise biti odvojen od matice, pa neka putaju poljaci ukrajince kako to izgleda kad mislis da ti Amerika moze pomoci u ruskom dvoristu, ajd da vidim sta vi mislite?

Max
4 godine prije

Pa naravno nitko neće skrštenih da ga neki Red Haring napadne.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI