Kanadska vojska dozvoljava vojnicima suknje i farbanje kose

Kanadska vojska
65 komentara

Kanada je uvela promjene u nacionalnom vojnom kodeksu oblačenja, dozvoljavajući vojnicima da imaju duge nokte, tetovaže na licu i farbaju kosu. Nova pravila takođe dozvoljavaju muškarcima da nose suknje.

Prema često postavljanim pitanjima koje je kanadska vojska objavila u utorak, revizija kodeksa oblačenja je odavno zakasnila, ali promjene nisu unesene olako. “Izgled kanadskih oružanih snaga (CAF) nije išao u korak sa kanadskim društvom kojem služe”, navodi se u dokumentu.

CAF kaže da je svrha reforme, koja će stupiti na snagu u septembru 2022. godine, učiniti pravila inkluzivnijim i rodno neutralnijim.

Jedna od velikih promjena je da se uniforme više neće dijeliti na kategorije ”muške” i ”ženske”. To znači da će pripadnici službe koji se identifikuju kao muškarci moći nositi suknje, s obzirom na to da su sve reference na rod uklonjene u pogledu predmeta kao što su suknje, najlonke i torbice.

“Oba kataloga su otvorena za sve članove i mogu se miješati. Pripadnici CAF-a mogu odabrati koji dizajn najbolje pristaje, sve dok se nosi u skladu s uputama za odijevanje”, rekla je vojska, uz izuzetke za posebne prilike kao što su parade.

Osim toga, regruti više neće morati da briju glave u osnovnoj obuci, a neće biti ograničenja u dužini kose osim ako to ometa učinak. Pripadnicima službe će također biti dozvoljeno da farbaju kosu i imaju duge nokte i pirsinge u ušima, ako to ne ometa njihove dužnosti.

Tetovaže na licu su također prihvatljive, osim ako su povezane s kriminalnim bandama ili ukazuju na diskriminaciju drugih.

U novoj verziji Uputa za odijevanje uklonjen je jedan paragraf koji je zabranjivao žvakanje guma, pogrbljenje i hodanje ruku pod ruku. Međutim, u FAQ-u se kaže da bi svi vojnici, dok su u uniformi, trebali “projicirati pozitivan vojni izgled”.

Dok je hvalio nastojanje da se poštuje različitost u vojsci, general Wayne Eyre, načelnik kanadskog štaba odbrane, priznao je da bi taj potez mogao izazvati debatu.

“Neki će smatrati ovaj napredak, dok drugi to mogu smatrati neopravdanim”, rekao je Eyre. “Moramo se čuvati lažne dihotomije da moramo birati između promjene odjeće i izgleda ili biti jaki.”

kanadaliberaliVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
65 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Necjepljeni Kokot
1 godina prije

Baš me zanima kako bi prošao direktan sukob ,tih izopačenih sila zla ,sa regrutima iz Hrvatske ili Srbije . Recimo 100 na 100 !

Max
1 godina prije

Pederi bili i ostali.

giovani
1 godina prije

I to će onda ići ratovat s Rusijom, ma molim vas lijepo. Zapad je obična ustajala močvara.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ovo je odlicna idea!
Mada nije orginalna jer je Wiliam Wallace prvi uveo pokazivanje onog sto nose ispod suknji neprijateljima uoci ogleda!
Zamislite samo strah neprijateljske vojske od zarobljavanja od strane ovakvih “vojnika” ?

mrdo
1 godina prije

A štiklice?

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

“Naredniče, prestani ulaziti i pokrivati me, otkrivaš mi ženu.”
U nekoj kanadskoj vojarni…

1 godina prije

Udarna vijest: Hitnom intervencijom antiterorističkog odjela policijske uprave, privedeno je nekoliko stotina građana koji su se (navodno slučajno) našli na glavnom gradskom trgu u vrijeme održavanja “parade ponosa” organizirane od strane LGBT-udruga. Privedeni su, naime, izjavljivali da im puca kսrаc za tu paradu. Protiv svih je uhićenih pokrenuta kaznena prijava zbog terorizma, ali je jednom dijelu privedenih, nakon pokretanja prijava omogućeno da se brane sa slobode, jer je uviđajem nepobitno utvrđeno da rečeno oružje ne posjeduju. Iz neslužbenih izvora, bliskih policijskoj upravi, se doznaje da se ovdje radi mahom o ženskom dijelu privedenih. Protiv njih je prijava podnesena samo zbog širenja panike i prijetnji. Onim drugima je određen pritvor dok je istraga u tijeku. Dijelu uhićenih, koji su tvrdili da su “samo rekli da ih boli kսrаc” mjere pritvora su isto potvrđene, jer iako ovi nisu sudjelovali u pucnjavi, pojavili su se na javnom mjestu naoružani a tijekom istražnog postupka… Čitaj više »

Rabotnik
1 godina prije

A nemojmo sad tako, suknje su uvijek bile dozvoljene – Canadian Scottish regiment.

Tupko Glupko
1 godina prije

Nikako ne rastaviti i sastaviti lako naoružanje.
Jer bi mogao vojniku puknuti nalakirani dugi nokat.

Skyteh
1 godina prije

Pederska vojska! Ajme meni, Rusima se loše piše… 😔

Iva Bg
1 godina prije

Novonormalna vojska.

Tomislav
1 godina prije

“CAF kaže da je svrha reforme, koja će stupiti na snagu u septembru 2022. godine, učiniti pravila inkluzivnijim i rodno neutralnijim.” Dobro bi bilo da i ostale vojske zagovaratelja globalizma izvrše ovakve reforme. Lakše bi im se bilo suprotstaviti.

Mali zloco
1 godina prije

Jel im dozvoljava lakiranje noktiju i pisanje u cececem polozaju?

Realno
1 godina prije

Slažem se. Pičke moraju da se obuku kao pičke radi raspoznavanja. Kao dodatnu vojnu opremu nek im daju ajlajner i mini zrcalo da se namažu prije bitke.

404
1 godina prije

Ovi su pošandrcali totalno.

radoznalo_mače
1 godina prije

Evo prilike za nova radna mjesta u vojsci:

  • vojni kozmetičar
  • vojni frizer
  • vojni stilist

Našlo bi se toga još.

rade iz niša
1 godina prije

jaka vojska ta kanadska vojska, imaju ratova i bitki u pm, i ne znam kako im vikleri i suknje nece smetati u tom kaosu ratnih zbivanja. uostalom, zaduzili su povijest covjecanstva nesmiljenim dosezima – gotovo svi bitni pisci, filozofi i znanstvenici rodeni su u Kanadi a oni koji nisu rodeni su u Svicarskoj.

ad astra
1 godina prije

Jedna primitivna manipulacija informacijama. Primitivni će se ismijavati a oni razumni će skužiti u čemu je poanta. Teško besaku objasniti kako radi televizor. Ali najinteresantnije je koliko ljudi je zlonamjerno a ne shvaćaju da su neznalice.

Praetorian
1 godina prije

U Jugoslaviji su takvi isli u zatvor

Mat
1 godina prije

Ovo meni vise lici na scenario za filmsku komediju.

Lucija, prva
1 godina prije

Hm…Wally je pokazao zdrav razum. Kao još neki plaćenici, na početku. Prvi tjedan.
Umjesto “ruska paljba”, treba stajati ” ruska vatrena moć”.

A poznata još od Istočnog fronta iz 2. svj rata. Kada je bila – manja.

Nema žive sile koja to može preživjeti. Ukratko.

Ringo10a
1 godina prije

I onda bi oni ratovali sa Rusima
Kako rece slavni boksac Jake LaMotta, Razjareni Bik, za svoga slijedeceg protivnika koji je bio ljepuskast – ne znam dal da ga bijem il da ga jebem

Lucija, prva
1 godina prije

Meanwhile… “Северск ће пасти за највише два-три дана јер су савезничке снаге већ ослободиле мањи, али важан град Спорное. А на тој страни је једна од „капија Славјанска“.        Другом капијом се може сматрати Краснопоље, које може пасти већ у наредним сатима.        Руси су у њега већ ушли, иако се налази на узвишености која се лако брани, а терен одатле пада све до Славјанска.        На исти начин савезничке снаге хватају у клешта Краматорск. Већ нападају војно важан градић Кодема.        Следе брзи напади на Бахмут и Соледар. Могуће је и са њиховим заобилажењем.        Тако ће кроз који дан почети да са југа и југоистока директно угрожавају и  Дружковку и Краматорск.        Са ослобађањем Славјанска и Краматорска вероватно ће пасти и Дружковка и Константиновка, па ће доћи на ред на Авдејевку.        Са њеним падомбиће не само завршена битка за Донбас, него и потпуно ослобођена Доњецка Република.       … Čitaj više »

Romul
1 godina prije

Tako je i rimsko carstvo propalo. Krenulo se u razvrat, orgijanje, vojska se udebljala, razuzdala, partijala…nove generacije u rat isle sa ruzama za uhom, opijeni vinom…a s druge strane huni, vandali, varvari gladni, zadni i izdrzljivi goloruki pocese kodati glave ljepotanima, razbise i spalise sve pred sobom. I sutra kad se budu pitali sta bi, zasto ovi tehnoliski vazadni udarise na bas golih ruku i kidaju nam glave i sto im smetaju duknjice i noktici.

Make
1 godina prije

Nek stave na kanadsku zastavu mlohavi kurac I mlohave sise pored kukastog NATO krizha

radoznalo_mače
1 godina prije

Trebat će napravit remake od ‘Oficir i džentlmen’.

Andreja
1 godina prije

Koga ce ti obranit da zatreba..??? Hvala lijepa ne trebaš me branit sama cu pa kako bilo… Zamislite vojsku u haljinama i s dugim nalakiranim noktima na vrh Velebita u prvom mjesecu kad i kamen Puca. 🤣🤣🤣 Mamu degeneričnu u trinaest p… mile mame…

Rimtutituki
1 godina prije

Dajte koju sliku canadese vojske😂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI