Kijev negira optužbe Moskve o “prljavoj bombi”.

Zelenski
75 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski negirao je navode Moskve da je Kijev pripremao napad pod lažnom zastavom uz korištenje “prljave bombe” i umjesto toga uperio je prst u Rusiju.

Zelenski je komentirao ono što je nazvao „telefonskim vrtuljkom“ ruskog ministra odbrane: Sergej Šojgu je u nedjelju sa svojim francuskim, turskim i britanskim kolegama podijelio svoju zabrinutost zbog „mogućih provokacija Ukrajine upotrebom prljave bombe“. Ruska državna novinska agencija RIA Novosti ranije je objavila da bi cilj takve provokacije bio optužiti Moskvu da koristi oružje za masovno uništenje u namjeri da „pokrene moćnu antirusku kampanju“.

U video obraćanju na društvenim mrežama, Zelenski je ustvrdio da “gdje god je Rusija donijela smrt i degradaciju”, Ukrajina se “vraća normalnom životu”.

„I postoji samo jedan subjekt koji može da koristi nuklearno oružje u našem delu Evrope, a ovaj subjekt je onaj koji je naredio da drug Šojgu negdje pozove“, rekao je ukrajinski lider.

Takozvane “prljave bombe” koriste konvencionalne eksplozive zajedno s radioaktivnim materijalom. Iako nije mogao parirati nuklearnoj bojevoj glavi u smislu snage, takav uređaj bi mogao raspršiti radijacijski oblak u radijusu od nekoliko kilometara od njegove eksplozije.

Zelenski je izrazio uvjerenje da “svi razumiju” ko je “izvor svega prljavog što se može zamisliti u ovom ratu” i pozvao svijet da reaguje “na najteži mogući način” kada je riječ o “još jednom eskalirajućem koraku” Rusije.

Ranije u nedjelju, ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba također je prokomentarisao navode Moskve, rekavši da su “ruske laži” o “prljavoj bombi”apsurdne koliko i opasne”.

„Prvo, Ukrajina je predana članica NPT-a (sporazuma o neširenju nuklearnog oružja): mi niti imamo ‘prljave bombe’ niti planiramo da ih nabavimo. Drugo, Rusi često optužuju druge za ono što sami planiraju”, rekao je ministar.

Prema čitanju britanskog ministarstva obrane o razgovoru između njegovog šefa Bena Wallacea i njegovog ruskog kolege Šojgua, ruski ministar „navodi da Ukrajina planira akcije koje su omogućile zapadne zemlje, uključujući Veliku Britaniju, za eskalaciju sukoba u Ukrajini. “Volas je ‘odbacio ove tvrdnje’ i upozorio Šojgua da ‘takve optužbe ne treba koristiti kao izgovor za veću eskalaciju'”, saopštilo je ministarstvo.

Ranije je, u intervjuu za Deutsche Welle, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao da će svaka upotreba nuklearnog oružja od strane Rusije u Ukrajini dovesti do “teških posljedica” za Moskvu, ali je odbio otkriti detalje o tome. Istovremeno je rekao da je rizik od takvog ruskog napada i dalje nizak.

Brojni ruski zvaničnici insistirali su da zemlja nikome nije prijetila nuklearnim oružjem i ukazivali na rusku vojnu doktrinu, koja kaže da se nuklearno oružje može koristiti samo ako se takvo oružje ili drugo oružje za masovno uništenje koristi protiv države, ili ako je suočena s egzistencijalnom prijetnjom od konvencionalnog oružja.

Prljava bombarusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
75 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Optimista
1 godina prije

Ne mogu se sjetiti, tko ono maše atomskim bombama I prijeti londonu..
Medvedev ili zelenski?

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta to su po nagovoru Britanaca , planirali jos tijekom Kievske kampanje , prije nekoliko mjeseci te su odatle , Rusi i naglo pobjegli te napustili zonu Kieva ta pisao sam jos onda o tomu …

Ziv je Geza
1 godina prije

Opet Rusi lazu, demokratski kijev ispaljuje samo ciste bombe, samo su Ruske bombe prljave, danas ce nam to jos malo pojasniti nensi pelosi u glavnom gradu nekad beckih a danas americkih konjusara i podguznih muha.

Izuzetno sam ponosan sto ce danas njonjo i ekipa ugostiti famoznu krimsku platformu, lijepo je biti hrvat ovih dana, lijep je osjecaj kada nacisti i svijetske fukare orgijaju po glavnom gradu dok se hrvati smrzavaju u kontejnerima i moraju biciklom i pjesice na posao, jer se ulicama vozikaju bjelosvjetski hostapleri i kriminalci.
Dobro dosli u svijet zombija.

Optimista
1 godina prije

Molim bih objasnjenje, Putin de truda uz što manje stetu za civilima ostvariti denacifikaciju ukrajine
Ali, izgleda da je tamo 40 milijuna nacista??,

Mm
UKRAJINA NEĆE PREŽIVETI ZIMU, RUSKA VOJSKA OSTAVILA IH BEZ STRUJE, GASA I NAFTE! Energetski sistem u Ukrajini praktično više ne postoji!Predstojeća zima biće jedna od najtežih u istoriji Ukrajine, pošto je vojska Ruske Federacije u poslednje dve nedelje praktično razorila energetski sistem u toj zemlj

1 godina prije

Zapadu jedino još to ostaje kad ništa drugo im ne uspjeva…

1 godina prije

Tri zemlje odbacile Šojguove strahove da Kijev koristi “prljavu bombu” Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska odbile su povjerovati u mogućnost da Kijev upotrijebi “prljavu bombu”, navodi se u zajedničkoj izjavi koju je podijelio američki State Department.

Dobili su pozive od Šojgua , pa neka izvole da se zahebavaju..

Vidim
1 godina prije

Englezi su screen writer a Zelenski je glumac koji glumi Goebbelsa. Amerikanci su turnuli Rusiju u rat, druge opcije nije bilo. Francuzi kazu – Rusija mora prihvatiti mir pod ukrajinskom uvjetima. Ukrajinski uvjeti su pisani u London u i Washingtonu.

Viru
1 godina prije

Drugima rjecima su rekli Sojgu f* off. Rusi moraju baciti par nuklernih na zapadnu Ukrajinu. Kad je Izrael of 5 miliona uz americku pomoc porazio 400 miliona Arapa mogu i nacisti iz Ukrajine uz pomoc USA poraziti i Rusiju

eks
1 godina prije

Kijevu, Vašingtonu i Londonu se ne sme verovati. Oni su šampioni u lažima , dezinformacijama i manipulacijama . Nego, šta je sa Putinom ? Oni su rekli da ima 2 kancera, 3 leukemije i još neke bolesti. Po njima, trebao je umreti još pre tri meseca, a on ni nalik na “bistrog” Bajdena .

Kijev
1 godina prije

Alibaba HK -12%…Ameri ce sjebati cijeli svijet.

Vrata
1 godina prije

Istorija nas uci da su amerikanci sve u stanju napraviti da bi dosli do zacrtanog cilja pri tome ne razmisljajuci o eventualnim civilnim zrtvama.

Tupko Glupko
1 godina prije

Priopćenje ureda Nancy Pelosi povodom njezinog sutrašnjeg gostovanja na prvom samitu Krimske platforme u Zagrebu: “Hrvatska je ključni američki saveznik, regionalni lider i NATO partner – a naši angažmani u Zagrebu produbit će veze među našim narodima. Amerika se pridružuje našim saveznicima i zahvaljuje hrvatskom predsjedniku Gordanu Jandrokoviću i ukrajinskom predsjedniku Ruslanu Stefanchuku, kao i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom, što su sazvali čelnike zakonodavnih tijela iz svjetskih demokracija na ovaj pravovremeni i važan summit. Uveli nam embargo na oružje tijekom rata u Hrvatskoj, očekivali na početku rata da će nas JNA riješiti po kratkom postupku, niti u ratu nisu bili za nas, međunarodno nas izolirali, BiH Hrvate ostavili su na cjedilu, vukli nas po haškom sudu, nisu nam htjeli prodati avione, zbog njih smo se odrekli naftnih polja u Siriji bez ikakve koristi, kada je pao dron ove godine u Zagrebu potpuno su nas ignorirali.. Ali naša vlast… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

False flag Ukri definitivno planiraju da uvuku NATO u rat sa Rusijom.

Nikakve nuklearne bombe, nešto krajnje jednostavnije – ispucavanje rakete/drona od strane Ukrajine na neku članicu NATO saveza gdje bi se optužila Rusija.

Kako to prolazi kada se to desi usred Zagreba (dron došao iz Ukrajine na Jarun), vidjeli smo – potpuno ignoriranje, jer smo nebitni kao članica NATO saveza.

držnedaj
1 godina prije

Kad od jednog nikogovića i nepoznatog komedijanta postaneš presjednik jedne ‘drzave od preko 40 mil. koja od 2014 nema vlastitih presjednika… e heben te živote

anik bučko
1 godina prije

Rusima možda ne ide sve po planu. Ali i zapadnjacima ne ide sve po planu…

viking
1 godina prije

Toga idiota u zelenoj majici je treba sprečit,da lupeta idiotizme.

Emiliano Zapata
1 godina prije

2 alfa muzjaka istog gazde pokazuju zube jedan drugome dok svi ispod njih na obje strane neizmjerno pate… Jadni i siroti narodi nista nitko iz povjesti naucio nije..

tuf
1 godina prije

Naravno, ostaje neugodno pitanje svih onih tona plutonija koje IAEA želi provjeriti a koje je Ukrajina bez ikakvog opravdanog razloga nagomilavala, daleko u većim količinama bez trajnog skladištenja od bilo koje države na svijetu. No podobnima se takva pitanja ne postavljaju. Iran da ima pola grama nedokumentiranog plutonija – već bi bila napravljena invazija. Ukrajina je dio “freedom molecules” sfere, ako i napravi bombu očajnika – prljavu bombu – to je zbog borbe za demokraciju i “naše vrijednosti”.

tihobl
1 godina prije

Sojgu je kilav. Kulturno razgovara sa psihopatama. Trebao je englezu reci: ako Putin baci prljavu bombu na Rusiju, Bjelorusiju ile negdje na ostatku Ukrajine ohmah ispaljujem sarmate na Britaniju. Tad bi ga ovaj razumio i naredio obustavu akcije.

Roccos
1 godina prije

Ionako komplicirano stanje se još opasnije komplicira.Pitam se je li sve to tempirano da se dogodi baš ove godine,numerolozima i kabali jako bitne.Recimo,cijeli svijet sada ima isti broj godina-2022.Ako zbrojite svoje godine+svoju godinu rođenja,svaka osoba dobije isti zbroj=2022!

Max
1 godina prije

Ako Rusija kako tvrdi Zelenski želi zauzeti Ukrajinu zašto bi je ozračivala?

sdgerzuhoo9oooooooo
1 godina prije

mi već imamo prljavu tomaševićevu bombu usred ZG.svinjac je napravio od grada!…nego danas se okupiše svecki satanisti a ovi špricaju li špricaju da vide gazde da se radi.od krasnog sunčanog dana napraviše olovno nebo…

Švejk
1 godina prije

Ma dajte tog humorista več odstraniti…

Prezihof Vorantz
1 godina prije

Dal neko zna šta se desilo na kongresu Kineske partije, kad su Hu Jintaa ispremili iz kongresa?

bruegel the elder
1 godina prije

“Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da ima informacije o kontaktima ureda Zelenskog s predstavnicima Britanije po pitanju dobivanja tehnologije za stvaranje nuklearnog oružja. Prema planovima Kijeva, detonacija “prljave bombe” može se maskirati kao nenormalan rad ruskog nuklearnog streljiva — cilj je optužiti Rusiju za korištenje oružja za masovno uništenje i pokrenuti snažnu antirusku kampanju u svijetu s ciljem potkopavanja povjerenja u Moskvu; — dvije ukrajinske organizacije imaju posebne upute za stvaranje “prljave bombe”, rad je u završnoj fazi; — postoje informacije o kontaktima ureda predsjednika Ukrajine s predstavnicima Ujedinjenog Kraljevstva o mogućoj nabavi tehnologije nuklearnog oružja; — u Ukrajini postoje poduzeća sa zalihama radioaktivnih tvari koje se mogu upotrijebiti za prljavu bombu – tri nuklearne elektrane u pogonu (Južno-Ukrajinskaja, Hmjelnicki i Rivne) i dekomisirana nuklearna elektrana Černobil sa skladištima radioaktivnog otpada; — više od 50 000 m3 radioaktivnog otpada, koji se također može koristiti za “prljavu bombu”, može se smjestiti… Čitaj više »

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Zebelensky je nevistocko kurvino kopile

I V A N
1 godina prije

bibliotecapleyades. TACKA net/
vatican/esp_vatican225.htm

RAT. KORONA

Vladan r
1 godina prije

Ista stvar se ponavlja,pijaca u sarajevu,racak,iracko hemisko oruzje,,,,ali im vise niko neveruje.blizi im se kraj panika sve veca

goran
1 godina prije

dolijat češ ti zelenski prije ili poslije

Krle
1 godina prije

Mislim da je izglednije da će se takva bomba detonirati na tlu Rusije. Priča bi bila da su izveli False Flag kako bi ocrnili Ukrajinu i opravdali naredne akcije koje će uslijediti poslije toga. Taj dio je isti ali je bonus što bi se ozračio ruski teritorij a ne ukrajinski. Uz pomoć britanskih i američkih tajnih službi, njihovih specijalnih jedinica, te satelitskog nadzora, vidimo da im nije problem izvesti tako nešto.

Goran
1 godina prije

Kad vidim ovog glumca na slici,sere mi se,žao mi samo naroda

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI