Kijev pogođen bespilotnim letjelicama “kamikaze”

Napad na Kijev
36 komentara

Nekoliko eksplozija potreslo je centar Kijeva u ponedeljak ujutro, potvrdio je gradonačelnik Vitalij Kličko, usred izvještaja o novom talasu napada bespilotnih letjelica tačno nedelju dana nakon što je Rusija pokrenula masivan napad na kritičnu energetsku i vojnu infrastrukturu Ukrajine.

“Eksplozija u okrugu Ševčenko – u centru glavnog grada”, napisao je Kličko na svom Telegram kanalu u ponedjeljak ujutro oko 7 sati, prije nego što je nekoliko minuta kasnije prijavio još jednu eksploziju u istoj oblasti. Izbio je požar u nestambenoj zgradi, a oštećeno je više stambenih objekata, dodao je kasnije.

Svjedoci su navodno čuli zvuk kamikaza dronova u zraku, prema Antonu Geraščenko, savjetniku ministra unutrašnjih poslova, koji je rekao da su gađali kritičnu infrastrukturu u području centralne željezničke stanice u Kijevu.

Nekoliko zamućenih videa koji kruže društvenim mrežama tvrde da prikazuju dronove na nebu Kijeva, kao i jedno od mjesta udara.

Gradonačelnik je kasnije objavio fotografiju, kako je rekao, dijelova uništenog drona. Jedan fragment je sadržavao riječ “Geran-2”, naziv kamikaze drona koji koriste ruske snage.

Prema nekim izvještajima, Geran-2 je lokalizirana verzija drona Shahed-136 iranske proizvodnje. Ni Moskva ni Teheran nisu potvrdili isporuku bespilotnih letjelica u Rusiju. Iran je u prošlosti govorio da je neutralan po pitanju sukoba.

Ruski udari zabilježeni su i u drugim dijelovima zemlje. Valentin Rezničenko, guverner istočne regije Dnjepropetrovsk, rekao je da je oštećeno nekoliko kuća, a da je projektil pogodio neodređeno područje energetske infrastrukture, izazvavši požar. On je dodao da su tri projektila presretnuta i uništena u vazduhu.

Prema južnoj komandi Oružanih snaga Ukrajine, tri bespilotne letjelice su udarila u industrijske lokacije i farmaceutsko skladište u gradu Nikolajevu.

Dmitrij Živicki, guverner sjeverne oblasti Sumi, rekao je da je nekoliko ljudi povrijeđeno nakon udara na “kritičnu infrastrukturu”.

Prijavljeni udari dolaze nedelju dana nakon što je Rusija tokom dva dana lansirala salvu projektila i dronova koji su gađali ukrajinske vojne objekte i infrastrukturu širom zemlje. Napad je uslijedio nakon što je Moskva optužila Kijev da je organizirao smrtonosnu eksploziju na strateškom Krimskom mostu.

DronoviKamikazaNapadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keks
1 godina prije

Zvjerstvo i terorizam, ali očekivano od okupatora koji gubi. Niz je snimaka udara na stambene zgrade, očigledno zvijeri željni krvi.

1 godina prije

na prethodnom postu već je prošao koment na zbunjola podlozi za komentiranje opet je u …..??? sa pozivom država da se hitno napusti Ukrajina….pa zbilja ide nešto gadno…pomalo nešto imam i nađeno: UN upozorava da pola svijeta nije spremno za katastrofe 13. listopada 2022. ……………org/news/un-warns-half-world-not-prepared-disasters Izvješće Ureda Ujedinjenih naroda za smanjenje rizika od katastrofa (UNDRR) i Svjetske meteorološke organizacije (WMO) upozorava da polovica zemalja u svijetu nije zaštićena sustavima ranog upozoravanja na više opasnosti. Glavni tajnik pozvao je sve zemlje da ulažu u sustave ranog upozoravanja, Ekstremni vremenski uvjeti će se dogoditi.  Ali ne trebaju postati smrtonosne katastrofe. Sustavi ranog upozoravanja dokazano su sredstvo za smanjenje štete ljudima i imovine prije nadolazećih opasnosti, uključujući oluje, tsunamije, suše i toplinske valove, da spomenemo samo neke. Sustavi ranog upozoravanja na više opasnosti rješavaju nekoliko opasnosti koje se mogu pojaviti same, istovremeno ili kaskadno. Provedba preporuka iz izvješća od strane donatora i zemalja podržala bi… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Cudim se da Rusi i sami nijesu razvili proizvodnju tih , djecijih igracki za koje se ispostavilo da mogu bit , vrlo ubojite . Boze Dragi ta kada sam bio djete , bili su oni mali ,djeciji helicopteri na remote control 😁 tko bi rekao sto je planirano iz toga izrasti !? Danas ih zovu drones , kace na njih svasta a ovi , upotrijebljeni u Ukraine od strane Rusa su made in Iran . Super jeftina plasticna igracka a ubojito oruzje – K VRAGU ! I djecu su iskvarili .. Svojedobno sam ih na putovanjima gdje nije prijegledno a da nebi zaglavili u nepoznato i sam koristio no nije mi niti palo na pamet , kacit na njih bilo sto osim camere .. Bojim se da je Ukraine samo testni poligon za neminovno , buduce suceljavanje liberal – globalista vs. tradicionalista jer kako je ovaj rat pokazaio —> OVO… Čitaj više »

1 godina prije

iiii………što reći o postu-ima vas dosta za to…………….idem na drugi zanimljivi…. prilog……i jako ima veze sa mojim prethodnim pokazom o istupu UN-glavni tajnik……………………… vrlo burno je i kod “pametnog admina” pa evo o čemu se raspravlja s nekoliko upita: Može li sotonistička kabala zapravo toliko izgubiti i biti toliko nevoljna priznati istinu da će pokušati mega-tsunami koji je pokrenuo Novi Madrid pripisati Rusiji?! [i s drugog] Rusija postavlja nuklearne oceanske bespilotne letjelice Sudnjeg dana dok prijeti globalni ekonomski slom 4. listopada 2022. ……brighteon.com/ddca3fdf-8d29-432c-9dd0-227f4c9379c7 Rusija je sada službeno rasporedila najveću podmornicu na svijetu koja može nositi do osam torpeda “dronova apokalipse”. Kada se detonira, jedan od ovih dronova oslobađa visoko razorni, radioaktivni tsunami koji preplavljuje obalna područja ciljane zemlje, čineći ih nenastanjivim. Naime, najvažniji američki centri moći – vlada, financije, vojska i trgovina – svi su smješteni blizu obala. kopiram odgovor: Primjećeno je da ruska podmornica Belgorod 3. listopada nije bila… Čitaj više »

Ziv je Geza
1 godina prije

Na imbexu.hr orkestrirano kmecanje, mrznja se cijedi sa ekrana i to koliko prema Rusima toliko jos i vise prema Srbima.

Stotine komentara samo ispod jednog teksta u kojima se spominje Vukovar,Mladic,Martic,cetnici itd.

Sto hocu reci i koju poruku poslati, hocu reci da rat u ukrajini,RH mediji od pocetka koriste za sirenje mrznje prema Srbima, to nemoze biti slucajno, to je organizirano i koordinirano sirenje mrznje prema Srbima i jako opasna rabota.

Srbi sa ovim ratom nemaju nista, RH i te kako, kao clanica nata aktivni je sudionik ovog sukoba, neznam koje zlo te ljude pokrece ali znam da nemaju dobre namjere.

Max
1 godina prije

Rusi su definitivno promijenili doktrinu.

hihi
1 godina prije

nevjerojatno koliko vojnih ciljeva u centu grada, izgleda da je kijev jedna velika vojarna,

Гавран
1 godina prije

Geran 2 – leteći motokultivatori!
Ništa ne razumem. Osim što su nevidljivi za radare, Geran 2 su po danu idealne školske mete za laku protivavionsku artiljeriju. Izgleda da te artiljerije jednostavno – nema.

Гавран
1 godina prije

Da čovek (niže rase) ne poveruje,
Пошто Иран има на располагању огромну флоту беспилотних летелица и веома велики производни капацитет, ова средства су обезбедила далеко оптималније средство за извођење ваздушних удара у позоришту, док су скупље руске летелице са посадом сачуване за могући рат са НАТО-ом.
Бројни извештаји указују на то да је Иран спреман да испоручи Русију балистичким пројектилима, при чему одбрамбени сектор земље производи много шири спектар дизајна од руског, укључујући неколико класа ракета кратког домета и ниске цене, као што су Фатех-110 и Фатех- 313. Они пружају потрошњу алтернативу јединим руским тактичким балистичким пројектилима класе Искандер. Иран је изградио индустрију балистичких пројектила од 1990-их уз подршку Северне Кореје и наставља да се у великој мери ослања на корејске технологије у својој индустрији, а многи од његових дизајна су директни деривати корејских.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI