Kijev priprema provokaciju protiv civila

Ukrajinski vojnici
23 komentara

Teroristički čin planirao je kijevski režim da diskredituje ruske oružane snage i optuži Rusiju za ubijanje civila, dodao je Međuresorni koordinacioni centar za humanitarni odgovor u Ukrajini

Ukrajina sprema provokaciju u ponedjeljak u oblasti Harkov s pucanjem plaćenika na civile kako bi optužila ruske oružane snage, saopštio je u ponedjeljak Međuresorni koordinacioni centar za humanitarni odgovor u Ukrajini.

“Kijevski režim priprema krvavu provokaciju smrću svojih građana u svrhu optuživanja Ruske Federacije za ratni zločin. Jedinica stranih plaćenika će 24. oktobra granatirati mjesto gomilanja civila iz artiljerijskih oruđa u gradu Volčansk Harkovske oblasti tokom distribucije pomoći u hrani“, saopštili su iz Centra.

Teroristički čin je planirao kijevski režim kako bi diskreditovao ruske oružane snage i optužio Rusiju za ubijanje civila, dodaje Centar.

provokacijerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Ovako precizno locirati mjesto i vrijeme gdje Rusi tvrde da Ukri to misle napraviti..
Ne vidim razlog zašto bi lagali.
Osim ako ne misle tada nekakvu kritičnu vojnu opremu sprovesti u to područje.

Tupko Glupko
1 godina prije

Plenković iz Brisela neki dan o uključivanju Hrvatske u obuku ukrajinskih vojnika:

“Odluka je donesena. Budžet misije je oko sto milijuna eura. Riječ je o obuci, treningu, ne znači da će doći 100.000 vojnika pa onda ići u Ukrajinu. Tu nema ništa posebno. Hrvatska može ponuditi neka svoja specifična znanja u tome. To su ciljani doprinosi široj misiji.
Milanović će morati objasniti zašto je protiv.”

tihobl
1 godina prije

Kijevski rezim roka po civilima svaki dan. Mete su ciljevi gdje je veca koncentracija civila – pijace, autobske stanice, bolnice …

eks
1 godina prije

Gledao sam snimke mučenja civila od strane Ukronacista , koje su snimali Ukri i hvalili se time . Po ulicama vezivali su ljude za stubove i uvijali ih u PVC folije da ne mogu disati, uz to su ih skidali gole (i muškarce i žene) i tukli ih, smejali se i urlali. Bilo bi dobro da Logicno postavi te snimke na portal, kako bi se ljubitelji nacista i rusofobi direktno upoznali sa “herojstvima” njihovih ljubimaca. Verujem da Logicno može doći do tih snimaka, ukoliko želi .

Alex
1 godina prije

Znači sve je dogovoreno u Kremlju a izvođači će vjerovatno biti wagnerovci ili čečeni a okrivljeni ukrajinci.
“Jedinica stranih plaćenika će 24. oktobra granatirati mjesto gomilanja civila iz artiljerijskih oruđa u gradu Volčansk Harkovske oblasti tokom distribucije pomoći u hrani“.
Znaju kao sve i već unaprijed grade priču.
Ruski režim je spreman na sve. Gađaju i raketiraju bolnice, civilne zgrade, tržnice,
središta gradova sa najvećom koncentracijom civila, parkove…
Portalski veličatelji ruskih fašista i rusofili
nikako da progledaju.

Alex
1 godina prije

Ruski voditelj Anton Krasovski na televiziji Russia Today (RT) – (RUSKI DRŽAVNI KANAL) rekao da ukrajinsku djecu treba baciti u rijeku i utopiti. U svojoj emisiji Krasovski je rekao da “ukrajinsku djecu treba baciti ravno u rijeku s jakom strujom”. Samo malo strpljenja i pravo lice monstruma uvijek izađe na vidjelo !. Ovo je izjavljeno nacionalnoj televiziji. Jezivo !

Max
1 godina prije

Moguće granatiranja civila prljava bomba ali sve je pročitano.

mali jere
1 godina prije

kijevska vlada je naj noviji oblik modernog boljsevizma i gora je od svih bolesti skupa a sotonskizelenski bi za kokain dao i guzice a ne samo naredio ubijanje civila i ne civila pitam se samo zasto Rusi napokon ne sravne sa zemljom mjesto njegovog boravka jer sigurno znaju gdje se nalazi,to bi spasilo zivote nevinih ljudi kako civila tako i vojnika…kad ce napokon to otrovno lenjinovo kopile crknuti i otici u pako svom ucitelju..marxu i engelsu..

Goran
1 godina prije

Svaki rat je isti,svako je svoje granatirao da bi posijali mržnju i prouzrokovao veću štetu,istina ali žalosno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI