Kijev traži od Zapada da preduzme mjere za borbu protiv ‘ratnog zamora’

Aleksej Danilov
24 komentara

Ukrajina se suočava s prijetnjom da će se njena „pažljivo ispletena mreža strane pomoći“ polako razmrsiti zbog sve slabijeg optimizma i rastućeg razočaranja među zapadnim pristalicama, napisao je šef Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu Aleksej Danilov u članku objavljenom u subotu. u novinama Ukrainskaja Pravda.

Šef sigurnosti optužio je “ugledne i utjecajne” zapadne medije da objavljuju materijale koji sugeriraju da je ukrajinska vrlo raspucavana ljetna kontraofanziva neuspješna, kijevske trupe nisu u stanju da povrate teritoriju od Rusije, a resursi Moskve su “ neograničeni”.  Ova osjećanja usporavaju zapadnu vojnu pomoć Kijevu i stoje na putu ukrajinskoj “formuli mira”, dodao je Danilov.

On je naveo da je jedino rješenje za sukob Moskve i Kijeva, koji traje više od godinu i po, vojno rješenje. „Formula mira je formula oružja“, rekao je u članku.

Danilov je pozvao Zapad da se bori protiv sopstvenog rastućeg skepticizma u pogledu izgleda Ukrajine u sukobu. Zapadne zemlje treba da stvore sopstvenu “dogovorenu formulu za … viziju ukrajinske pobede” i takođe “uvrste vojnu pomoć Ukrajini u … zakone”, rekao je on, dodajući da bi izborni ciklusi mogli uticati na “stabilnost partnerstva” između Ukrajine i Zapad.

SAD i njeni saveznici bi takođe trebalo da „razviju i sprovedu set mera za neutralizaciju takozvanog ‘ratnog zamora’“, tvrdi Danilov. Takođe je priznao da je „sprint“ – odnosno kratak sukob – „zamenjen dugom trkom“.

Njegove riječi su uslijedile više od tri mjeseca u ukrajinskoj kontraofanzivi, koja do sada nije donijela nikakve značajne promjene na linijama fronta, ali je dovela do toga da su kijevske trupe pretrpjele velike gubitke u pokušajima da prodru u rusku odbranu.

Brojni zapadni mediji izvještavaju o rastućem skepticizmu zapadnih zvaničnika u pogledu izgleda za operaciju. New York Times je u augustu izvijestio da su američki i britanski zvaničnici  “zbunjeni” taktikom Kijeva, dok je Wall Street Journal rekao da će Washington smanjiti vojnu pomoć Ukrajini 2024.

Moskva je više puta izražavala spremnost da se uključi u mirovne pregovore sve dok se njeni interesi uzimaju u obzir i poštuje „realnost na terenu“ .

Međutim, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski uveo je zakonsku zabranu svih razgovora s Rusijom. Takođe je insistirao na sopstvenoj „formuli mira“ – onoj na koju je Danilov govorio – koja uključuje povlačenje ruskih trupa sa svih teritorija na koje Kijev polaže pravo, reparacije Moskvi i krivični sud za članove ruske vlade.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dux
7 mjeseci prije

Zadnji trzaji….

nastran
7 mjeseci prije

fantazira!

Darko
7 mjeseci prije

Vrijeme je da zapad stjera Kijev u krasan kurac. Cijelom svijetu je pun kufer te ukrajinske mafije i bagre..

tihobl
7 mjeseci prije

Ako su sad umorni od rata, sta ce biti za 5 godina?
Rusi se tek zagrijavaju na kraju terena. 300.000 dobrovoljaca Sojgu jos uvijek drzi u Rusiji. U svakom momentu ih moze pokrenuti na kojem hoce pravcu. Zacas moze napraviti kotlic, a NATO nije u stanju da ga sprijeci (ne kazem da ce uslijediti ruska kontraofanziva, jer rusi idu na rat iscrpljivanja).
Sa jedne strane imamo brzo smanjivanje nacista i njima slicnih, a sa druge strane ruska armija raste svakim danom. Proizvodi vise oruzja i municije nego sto trosi, dobija dobrovoljaca vise nego sto gubi vojnika, a i prijateljske zemlje sve otvorenije nude savez.

eks
7 mjeseci prije

Nema zamora na zapadu, posebno u Kanadi. Evo, vlast Kanade finansirala je film sa radnim naslovom “Twincest” , o dva GEJ muška blizanca. Napredno, zar ne ? Zapadne “vrednosti” ne posustaju .

Гавран
7 mjeseci prije

I general Mark Mili se i na svoje iznenađenje iznenada zamorio:

“General Mark Milley, načelnik Združenog stožera SAD-a, krajem ovog mjeseca odlazi u “mirovinu”… Nisu rijetka mišljenja u Pentagonu da je to povezano s potpunim krahom angažmana po pitanju Ukrajine. Kao signal koliko je njegovo “umirovljenje” bilo neplanirano, Millie je rekla novinarima da “još ni ne zna gdje će živjeti, sarkastično izjavivši da je svojoj ženi rekao da bi mogli otići u trgovinu i kupiti šator, koji bi To mu nije problem, jer su prije živjeli pod šatorom.”

tihobl
7 mjeseci prije

Savjetnik šefa Ureda predsjednika Ukrajine Mihailo Podoljak javno je nazvao Kinu, Indiju i Tursku zemljama sa slabim intelektualnim potencijalom.

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Red Bull 😁 ! Rusi ! Nastavite sa Kwas 👍

Jomla
7 mjeseci prije

Zapadne zemlje treba da stvore sopstvenu “ … viziju ukrajinske pobede” i takođe “uvrste vojnu pomoć Ukrajini u … zakone”…
Mašala, što smo skromni… 😛 😛 😛
P.S: Ne sumnjam da će i ovo kod nekih proći… 😛 (kad je mogla “vakcina”…)

Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Zelenski je stvarno prolupao.

Ukrajina planira tužiti Poljsku, Mađarsku i Slovačku zbog zabrane uvoza ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, to je danas javno izjavio za talijanski Politico ukrajinski trgovinski predstavnik Taras Kačka.

Poljaci mu udomljuju doslovce jedan milijun ukrajinskih izbjeglica, imaju rat na svojoj granici sa Ukrajinom jer se Zelenskom ne pregovara sa Rusijom, a samo do svibnja ove godine Poljska je poslala Ukrajini 14 Mig-ova 29, 12 helikoptera Mi-24, 330 tenkova, 342 vojna vozila, 20 višecijevnih raketnih lansera, 100 protuavionskih raketa, a i to je samo dio onoga što su poslali.

Poljacima su izbori za mjesec dana i ruralno stanovništvo je jako nezadovoljno nelojalnom konkurencijom uvezenih poljoprivrednih i kontaminiranih proizvoda iz Ukrajine.

Najsmješnije je što bankrotirana Ukrajina prijeti Poljacima da će zabraniti uvoz poljskog voća i povrća u Ukrajinu 😄

Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Nije da nismo ovdje pisali da će Zapad iskoristiti Ukrajinu za svoje ciljeve, i ako se isti ne ostvare, da će biti ispljunuti i zaboravljeni.

Ciljeve svojih naredbodavaca preko Velike Bare Zelenski nije ostvario, a situacija na terenu govori da niti neće.

Evo im primjer Libije prije i sada otkako je uvedena američka demokracija bombama.

Max
7 mjeseci prije

Taj je poludio.

GMBH
7 mjeseci prije

Wagnerovci izgleda završili sa štrikerajom i vraćaju se čili i orni na svoje uobičajene radne zadatke, operatera na flajš mašini. Sigurno će visoko cijeniti napore Danilova da im u što većim količinama šalje sirovinu na obradu.. 🙂

Grdi
7 mjeseci prije

Prije ili kasnije ce bit nirnburski proces za nacisticki rezim u kijevu, ne samo za krvavi puc koji ih doveo na vlast nego sto su ukrajinski narod gurnuli ne samo u krvavi rat protiv rusije te za sirenje nacisticke ideologije u ukrajini i sire ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI