Kijev tvrdi da ništa ne zna u vezi napada na Putina

Ukrajina i Rusija
14 komentara

Rusija je upozorila da će uzvratiti za očigledan napad ukrajinske bespilotne letjelice na Kremlj

Ukrajinska vlada odbacila je optužbe Moskve u vezi pokušaja atentata na ruskog predsjednika Vladimira Putina tijekom napada bespilotnom letjelicom na Kremlj, koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u srijedu. “Mi ne napadamo Putina niti Moskvu, mi se borimo na našem teritoriju, mi branimo naša sela i naše gradove”, rekao je predsjednik Vladimir Zelenski na tiskovnoj konferenciji u Helsinkiju, nakon sastanka s čelnicima Islanda, Danske, Norveške i Švedske. “Nemamo, znate, dovoljno oružja za ovo”.

“Nemamo informacija o takozvanim noćnim napadima”, izjavio je za ruski BBC tajnik Zelenskog Sergej Nikiforov. Tvrdio je da je njegova zemlja usredotočena na “oslobađanje vlastitog teritorija, a ne na napad na druge države”.

Pomoćnik Zelenskog Mikhail Podoljak pripisao je napad bespilotnom letjelicom “gerilskim aktivnostima lokalnih snaga otpora”. Također je inzistirao na tome da je Ukrajina vodila “isključivo obrambeni rat i da nije napadala ciljeve, koji se nalaze na teritoriju Ruske Federacije”.

U noćnom napadu su sudjelovale dvije bespilotne letjelice, koje su u konačnici srušene mjerama elektroničkog ratovanja iznad teritorije Kremlja, navodi se u priopćenju koje je u srijedu objavio ured ruskog predsjednika. Bespilotne letjelice su navodno gađale Putinovu rezidenciju. Kremlj je rekao da napad smatra “planiranim terorističkim činom” i pokušajem ubojstva Putina. Rusija zadržava pravo uzvratiti bilo kojim sredstvom koje smatra potrebnim u vrijeme i na mjestu koje odabere.

Putinov tajnik za medije Dmitrij Peskov rekao je da ruski predsjednik nije bio u Kremlju tijekom napada. Prema izvješćima, u incidentu nije bilo žrtava.

Rusija je optužila Kijev za organiziranje nekoliko zločina visokog profila na svom teritoriju, uključujući ubojstvo novinarke Darje Dugine, koje se dogodilo prošlog kolovoza. Ukrajinska vlada negira bilo kakvu umiješanost u ove incidente. Prema zapadnim medijima, čak i njegovi zagovornici u Washingtonu vjeruju da je Kijev odgovoran za ubojstvo Dugine, zbog čega su prekoravali vladu Zelenskog zbog nesmotrenosti. Od početka rata u veljači 2022., nekoliko ruskih regija koje graniče s Ukrajinom, uključujući Bryansk, Belgorod i Kursk, više su puta bile meta napada bespilotnih letjelica i projektila iz Kijeva. Udari su bili usmjereni na energetsku infrastrukturu i stambena područja, što je rezultiralo smrtnim slučajevima nekoliko civila i brojnim ranjavanjima kao i uništenjem imovine.

Dronovirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Z.zz
10 mjeseci prije

Ubili su oni Dariju Dugin I onog novinara u Petersburgu zatim na desetke lidera iz Donbas kao Motorola, Ukrajinci su EU ISIS…udri Rusijo po ovim novin EU nacistima, udri…sto Jace to bolje. Oni se bore za Ukrajinu, oni se bore za anglosakxon imperialists, za njemacki 4ti Reich

Jere
10 mjeseci prije

Medvedev je nazvao visokog diplomata EU Josepa Borrella “drskom starom budalom” nakon što je pozvao Rusiju da ne eskalira rat u Ukrajini. “Upravo će do eskalacije sukoba dovesti teroristički napad koji su počinile vlasti u Kijevu, vođene od strane SAD-a i odobrene od strane vodstva EU”, rekao je Medvedev….kao da se ista racuna sto troll neon aka istrazuj, zagrizeni Rusofob pise

Mark.
10 mjeseci prije

Frka je Kokainskog da ne dobije olova u bulju.

Red Dog
10 mjeseci prije

Jednom je americki politicar odgovorio na pitanje sta je stvarnost da USA stvara svoju stvarnost. Delovalo mi je cudno, kako je mislio?
Za vreme kablovske i satelitske televizije je Murika imala maltene monopol nad „istinom“. Mogla je uci u sve domove sveta i siriti svoju „stvarnost“ 24 sata na dan.
Sad postoje alternative i posto se je pokazalo da su lagali mnogo im mnogi ne veruju a priori, cak i kad bi govorili istinu. Ali posto ne znaju drugo, oni nastavljaju s time.
Internet je pokazalo da je sada nastalo na hiljade mehura sa „alternativnim stvarnostima“.
Oni koji navijaju za zapad ce verovati da su rusi uradili to, a oni koji ne navijaju za zapad nece.
S time da je svakim danom sve manje onih kojih zapadu, i na zapadu.

Max
10 mjeseci prije

Možda ode Zelenski.

Dux
10 mjeseci prije

Nemoš vjerovat, pa kao da je cijeli svijet glup i lud, ovi Ukrainci su nevjerovatni.

Japanac
10 mjeseci prije

Eskalacija je neminovna i neophodna za reset…..

Jomla
10 mjeseci prije

Rijetka prilika da ne tip najvjerojatnije ne laže. Da ponovimo gradivo: MI6. GB MI6.
P.S: Možda je i CIA imala mali prstić u tome, ali sumnjam…

krle
10 mjeseci prije

Još gore i žalosnije. Neko u njihove ime pravi sr.anja a oni će dobiti po nosu. Nit ih se pita nit misli o posljedicama za njih.

tihobl
10 mjeseci prije

Zelenski ne laze. MI6 je organizovao diverziju. Zato je on na vrijeme pobjegao iz bivse Ukrajine. Ne svidja mu se ideja da englezi od njega naprave heroja. Sad ponavlja “nisam ja, nisam ja.”

ime
10 mjeseci prije

svi su bili kuhari.
niko ništ ne zna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI