Kina gradi zastrašujući sistem potpunog nadzora stanovništva – nazvali su ga Skynet po filmu Terminator

Nadzor u Kini
49 komentara

O sistemu potpunog nadzora u Kini već smo puno puta pisali. Poznato je da su kamere na ulicama posvuda i da ih ima više nego stanovnika. A ako se pitate tko nadzire sve te kamere i koja im je svrha, ovaj video daje dobar odgovor.

Vlasti financiraju velike privatne korporacije koje grade sisteme umjetne intelignecije koje skeniraju lica i automatski uspoređuju sa listama traženih „kriminalaca“. Naravno ovo „kriminalaca“ treba shvatiti uvjetno, jer znamo da u zadnje vrijeme se kriminalcima i teroristima naziva ljude koji se zalažu za slobodu govora ili kretanja. Dakle, svi vi koji čitate naš portal potencijalno spadate u tu kategoriju.

Da stvar bude potpuno bizarna, u videu zaposlenik firme kaže kako je omiljeni film vlasnika firme Terminator i upravo iz tog razloga zlokobna mreža koju gradi zove se isto kao i u filmu – Skylink! Sa tom razlikom kako nas zaposlenik uvjerava da je ovaj Skylink zapravo dobar, a nipošto zao kao onaj u filmu. Nevjerojatna je naivnost kojom jedan narod tone u totalitarizam.

Isto tako, ovo je ujedno i odgovor zašto vlade diljem svijeta tako ubrzano grade i agresivno promoviraju 5G mreže u našim gradovima. Ovakav sistem može funkcionirati samo u 5G okolišu. A njegova svrha nije samo hvatanje „kriminlaca“ nego uvođenje sistema društvenih kredita u kojim vam bodovi rastu ako se ponašate kako režim želi, a padaju ako se ponašate suprotno. I to zaposlenik priznaje u videu.

Reportaža s prijevodom:

kinaKontrola stanovništvaSkylink
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dreamer
1 godina prije

Otpooooor…treba nam žešći moderni Matija Gubec

Ivan
1 godina prije

Isto se sprema i ovde u Beogradu. Svako autobusko stajaliste javnog saobracaja je pokriveno sa nekoliko kamera za prepoznavanje lica!
Oni se ne sale, namera im je da uvedu totalni nadzor i kontrolu. Primetio sam cak da su na nekim mestima postavljene te kamere da nadziru kante za djubre – znaci totalno ludilo, zele da znaju i kada, i koliko smeca odlazete!
Ako se narod uskoro ne probudi i pobuni, odosmo svi u tri lepe…

1 godina prije

Heheheee…ne bih imao puno nesh za dodati po pitanju kineskog totalitarizma.ali rado cu procitati komentare,mogli bi biti zanimljivi.hvala

Emiliano Zapata
1 godina prije

“Tadam tam tadam…”

Emiliano Zapata
1 godina prije

Kinezi su s lakocom uspjeli iskontrolirat vise od bilion ljudi. Nakon toga citam i nevjerujem : “kako im to nece proci na Balkanu”

Vojni analitičar
1 godina prije

Tako dugo dok kineska partija i brat Xi glume ljuto neprijateljstvo prema Americi i zapadnoj kabali dužni smo zažmiriti na ovakve njihove sitne nestašluke. Uostalom lijepo ovaj kosooki oblik života kaže da će oni u Skynet staviti nešto dobro. A siguran sam da će i zapadni “demokrati” to isto obećati. Stoga,nema razloga za zabrinutost.

Гавран
1 godina prije

Zar nije manji trošak da pobiju stanovništvo nego da se mlate sa elektronskim nadzorom, hemijom, virusima, antivirusima itd?

kona
1 godina prije

otpor je uzaludan biti cete asimilirani

Dokurčilomi
1 godina prije

Sva sreća pa ameri to ne rade.

dulebg
1 godina prije

Ali je njihova kultura drugačija: oni kažu da “pošten čovek nema šta da krije od zajednice”.

Max
1 godina prije

Rat do istrebljenja.

petar schroder
1 godina prije

Klaua Schwab proba NOVI RESET U KINI:To nas ceka ako se ne probudimo Ljudi moji procitajte njegovu knjigu NOVI RESET gdje to sve stoji a Bill Gates menedzer corone je nedavno rekao da se divi Kini kako oni to sprovode Kina je probni kanal a poslije ce se to uvediti u sve zemlje .Schwab je prosle godine rekao u jednom interviu DA MOZEMO DA ZABORAVIMO KAKO SMO PRIJE ZIVJELI :TO SE VISE NIKADA NECE VRATITI:Sada nastaje novo doba a to je corona,, vakcine ,ratovi, smrzavanje, klimatske promjene, i glad. To je sve izazvano od grupice DEMONA DA NAS UNISTE: Vlade su dobro placene od farma da nas prisiljavaju na vakcinu ekspiriment a rat im dobro dosao da za sve krive Rusiju Bogati su jos bogatiji a SREDNJI SLOJ HOCE TOTALNO DA UNISTE .GEOINGENJERING KOJEG VRSE NAD NASIM GLAVAMA TOLIKO MJENJA KLIMU KAKO ONI ZELE;IZAZIVAJU SUSU ILI POPLAVE; PA TAKO DA… Čitaj više »

Гавран
1 godina prije

Maskiraću komentare u glupost. Možda ih propustite.

Kit
1 godina prije

Tako i u mom gradu-selu postaviše kamere skoro na svaku raskrsnicu, lafo kriminal, nesreće, prekršajni prometni i sl. I onda kako živim tu i znam kako funkcionira sustav kao i ostali dio pučanstva zapitam se kako to lagodno prolazi pod pojmom “sigurnost” Pa tako u policiji imamo mnogo policajaca koji otvoreno rade sa kriminalcima, a najviše na ilegalnim supstancama, jer se tu najviše love vrti. Onda u prometnim nesrećama ako je neki guzonja skrivio nesreću i recimo ozlijedio pješaka, uključi se čitava vrhuška i odjednom na razini policije, kamere nešto nisu radile taj dan, tužilaštvo nadoda-oduzme šta treba da tajkun što bezbolnije prođe, nikako zatvor, samo novčano sitno koje naravno osiguranje pokrije, win-win. Unesrećeni i ne pokušava tužiti jer mu je zagrantirano da će izgubiti presudu, osim ako ne ide na sud za ljudska prava Strazburg Uglavnom rođo država i ko ga ima ili je uvezan je miran dok je… Čitaj više »

1 godina prije

Treba baciti kalvu sergiju da se marić pošalje na godina dana u kinu da izvještava…
Ko zna , mozda se vrati kao pravi pionir…

1 godina prije

i danas otezavaju rad portala…vec sam vidio poduplane komentare..

1 godina prije

i danas otezavaju rad portala..vec sam vidio poduplane komentare..

goran
1 godina prije

ma vas kineze treba tuči toljagom posred čela idioti ste bili idioti če te ostati

Гавран
1 godina prije

Sada je sukob na vrhu i pretnja totalnim ratom је spas od svođenja na zlatnu frtalj-milijardu stanovništva. Ko prvi kod sebe smanji stanovništvo izgubio je rat. Ali mogu da izvrše psihičku i duhovnu egzekuciju stanovništva. Zombiranje stanovništva, što uveliko rade.

tihobl
1 godina prije

Zanimljvo da niko nikad ne pomene London koji ima kamera koliko i cijela Kina. Kako to da niko nista ne kaze o koljevci demokratije i oazi slobode, financijskom srcu svijeta?

držnedaj
1 godina prije

Zmaju …..👍

Crvene brigade
1 godina prije

Logicno izgleda mrzi sve Kinesko, kamere postenom covjeky ne smetaju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI