Kina koristi klipove iz „Transformersa“ i „Stijena“ u videu kojim prikazuju nuklearne bombardere koji simuliraju napad na američku vojnu bazu

Kina koristila klipove iz filmova
8 komentara

Kinesko vazduhoplovstvo objavilo je montiran video snimak koji prikazuje fiktivni vazdušni napad koji cilja na sumnjivi američki vojni objekat, pri čemu su neki snimci očigledno uzeti iz holivudskih akcionih filmova.

Video, koji su u subotu objavile vazduhoplovne snage Narodnooslobodilačke vojske, prikazuje bombardere H-6 s nuklearnom moći koji izvršavaju simulirani napad na, kako se čini, vazduhoplovnu bazu Andersen na američkom pacifičkom ostrvu Guam.

Otprilike na polovini snimka, kineski pilot pritiska dugme, lansirajući raketu na neidentifikovanu primorsku metu koja podsjeća na satelitske snimke američkog vojnog objekta.

Pod nazivom „Bog rata H-6K ide u napad!“, Dvije minute i 19 sekundi dug video prati dramatična muzika i sadrži usporene eksplozije koje podsjećaju na holivudske akcione filmove. U stvari, čini se da video koristi nekoliko isječaka iz popularnih hitova.

 

Kratki snimak koji pokazuje raketu koja juri ka pretpostavljenoj američkoj meti poklapa se sa početnom scenom filma „Transformeri: Osveta palih“, dok je rezultirajuća eksplozija scena iz filma „Stijena“ iz 1996. godine, u kojem glumi Nicholas Cage.

Provokativni video dolazi usred eskalirajućeg vojnog sukoba između Vašhingtona i Pekinga u Južnokineskom moru i okolnom regionu.

Kina je nedavno održala vježbe kao odgovor visokim američkim zvaničnicima koji su vodili razgovore na visokom nivou sa tajvanskom vladom u Tajpeju. Kinesko ministarstvo odbrane saopštilo je prošle sedmice da su Vašington i Tajpej krivi za „dosluh“ i „često stvaranje poremećaja“ u regionu. Peking je upozorio protiv pokušaja korištenja Tajvana za „kontrolu Kine“, upozoravajući da će „oni koji se igraju vatrom izgorjeti“.

Kina je prošlog mjeseca pozvala SAD da zaustave pomorske operacije u Južnom kineskom moru, navodeći da američka vojna aktivnost tamo stvara uslove za „moguće vojne nesreće“. Vašington je više puta insistirao da ima pravo da djeluje u moru, pozivajući se na takozvani princip „slobodne plovidbe“.

kinatransformersVazduhoplovne snage
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Pa Sha nisu mogli neku svoju cgi tehnologiju iskoristiti za video??nije to danas toliko zahtjevno..pa zar su morali i to maznut😂😂💪

Stjepan
3 godine prije

Ništa ljepše nego sa tuđim (od same babaroge) prijetećim uratkom, sarkastično i jeftino, izreći svoj stav za nakaradu koja prijeti …😂😂

Bosanac
3 godine prije

Mozda su kod njih stanovnici vec u virtualnom zivotu, pa ne primjete razliku u rezoluciji

Max
3 godine prije

To je neozbiljno mogli su napraviti i bolju prezentaciju. Ali sa strateške točke gledišta važna je činjenica da Kina pokazuje da ima moderno oružje kojim se može suprostavit SAD iu ( i Sjeverna Koreja ima rakete kojima može doseći Guam) ali ovakvi uratci im prirom ne pomažu nimalo.

Kile
3 godine prije

Hahha prejadno, ipak više truda je trebalo

3 godine prije zadnji put uredio Kile
Kimi
3 godine prije

To mogu samo simulirati stvarnost je puno drugačija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI