Kina vidi ogroman potencijal u trgovini s Rusijom, ima za cilj proširenje suradnje

Kina trgovina s Rusijom
4 komentara

Na trgovinski promet između Kine i Rusije samo je malo utjecalo širenje koronavirusa, dok je globalna trgovina ove godine u padu, rekao je kineski premijer Li Keqiang.

“Unatoč činjenici da međunarodna trgovina u svijetu ove godine značajno pada, naša bilateralna trgovina ne trpi značajne gubitke; samo negdje oko dva posto”, rekao je u srijedu.

“Mi i dalje vidimo ogroman potencijal za trgovinsku suradnju”, dodao je premijer, napominjući kako je Kina zainteresirana za povećanje uvoza ruskih proizvoda i kako želi uzajamni rast trgovine i ulaganja.

Obujam trgovine između Rusije i Kine smanjio se za 2,3 posto u razdoblju od siječnja do listopada, u odnosu na prošlu godinu i iznosio je preko 88,19 milijardi dolara, prema carinskim podacima. Očekuje se da će premašiti 100 milijardi dolara do kraja godine.

Trgovina između dviju zemalja raste posljednjih godina, a 2019. službena Moskva i Peking izjavili su da su uklonili sve prepreke koje bi mogle ometati njihovu brzorastuću suradnju. Dvije strane također su najavile ambiciozni cilj udvostručenja obujma trgovine na 200 milijardi dolara, do 2024. godine.

kinaLi Keqiangrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Sasvim logična suradnja . Kina ima golemu industriju a Rusija ima golemi energetski sektor poljoprivredu i industriju oružja tako da su te dvije velike zemlje upućene jedna na drugu.

dulebg
3 godine prije

Ne razumem kako se Rusi ne nauče od Kineza kako se radi, proizvodi, zarađuje? Pa imaju resurse, samo im fali elana i domišljatosti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI