Kina postavlja svemirsku postaju iduće godine

Astronaut u svemiru
5 komentara

Nedugo nakon svojih nedavnih uspjeha na Crvenom planetu, kineska svemirska agencija najavila je uzvišeni cilj izvršenja 11 lansirnih misija i slanja desetaka astronauta u svemir u sljedeće dvije godine.

Yang Liwei, prvi kineski astronaut, a sada član Nacionalnog odbora Kineske narodne političke savjetodavne konferencije (CPPCC) objavio je vijest u subotu, objasnivši da je stvoren gusti raspored svemirskih letova, koji bi trebao olakšati brzu izgradnju nove kineske orbitalne postaje.

Predstojeće misije uključuju lansiranje glavnog modula svemirske postaje u orbitu. Očekuje se da će misija sadržavati izgradnju laboratorija za eksperimente, slanje svemirske letjelice s posadom od 12 astronauta. Peking želi otkriti svoju novu stalnu svemirsku postaju 2022. godine.

Yang također potiče kinesku mladež na pridruživanje svemirskom programu koji se brzo širi, a koji je završio treću kampanju zapošljavanja astronauta prošlog listopada, uvodeći time ukupno 17 muškaraca i jednu ženu u nacionalni program obuke astronauta.

Ovaj najnoviji postupak zapošljavanja bio je otvoren za civile, za razliku od prethodna dva, s početka 1990-ih i 2010, u kojem se uzimalo u obzir samo vojno osoblje.

Kina je posljednjih godina napravila veliki prodor u istraživanju svemira i razvoj opreme vezane za istraživanje svemira, uključujući nedavnu misiju Tianwen-1, koja je zauzela orbitu oko Marsa i nedavno počela na Zemlju vraćati fotografije i videozapise.

CPPCCkinaSvemir
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maaja
3 godine prije

čovjek snuje
a tko određuje?
preporuka svima da odgledate svježu odličnu video obradu dostupnih podataka kod vrlo vrijedna tragaoca istine na balkan ufo -obrada CIKLUSI KATASTROFA: Sjeverni pol se nezaustavljivo kreće prema SIBIRU.za ostale obrade svakome na volju

nekoime
3 godine prije

Hoće li to biti postaja pekinškog metroa na putu do Marsa?

Boba Lazarević
3 godine prije

To će Sandra Bullock da im sruši.

Max
3 godine prije

Hoće li je voditi Benjamin Sisko?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI