Kineska Enigma

Xi Jinping Kina

“Zagonetka umotana u misteriju unutar enigme” je način na koji je Winston Churchill opisao sovjetski režim 1939. godine, što je takođe prikladna karakterizacija aktuelne kineske vladajuće stranke.

Većina posmatrača te zemlje su očekivali da će stroga Nula Covid politika, koja je skoro tri godine osakatila ekonomiju i dovodila stanovništvo do fizičkog i psihičkog ruba, konačno biti ukinuta nakon što predsednik Xi Jinping bude osigurao treći petogodišnji mandat tokom 20. nacionalnog kongresa Kineske Komunističke Partije (KKP) prošlog oktobra. Međutim, to se tada nije dogodilo.

Prema United States Institute of Peace (Institut Mira Sjedinjenih Država):

“Xi, kao i njegova dva prethodnika, teži da istovremeno zauzme najviše rukovodeće pozicije u sve tri glavne sastavne komponente partijsko-vojne države: KKP, NR Kine i vojske. Pošto je sada osigurao najvišu stranačku funkciju, Xi je na dobrom putu da bude ponovo izabran za predsednika NR Kine na 14. Nacionalnom Narodnom Kongresu koji je sazvan za mart 2023. Što se tiče vojske, prošle sedmice je on ponovo imenovan za Predsednika Centralne vojne komisije, a u martu će biti formalno imenovan za vođu Centralne Vojne Komisije NR Kine.“

Peking je bio primoran odustati od Nula Covid mjera, uključujući karantin i obavezno testiranje svakih dva dana, tek nakon masovnih protesta koji su izbili širom zemlje izazvani požarom 24. novembra u Urumqiju – koji je tada bio u lockdownu preko 100 dana – koji je prouzrokovao desetak žrtava pošto je vatrogascima zbog Covid barikada bio onemogućen pristup zgradi.

Nakon ukidanja tih mjera strah je to što predstavlja najveći problem za kinesko društvo pošto su ih vlasti tri godine držale u konstantnoj panici od zaraze; mnogi građani i dalje insistiraju na redovnom Covid testiranju iako je taj test potpuno besmislen za asimptomatične osobe pošto generiše do 90 % lažno pozitivnih rezultata.

U svojoj knjizi “Matematičko ubistvo putem medijskog udila” indijski autor Bhaskaran Raman statistički dokazuje da su lockdowni i druge Covid-19 mere ubitačne:

Svakodnevno u Indiji umire oko 2.000 beba od uzroka koji se mogu spriječiti, pothranjenosti i higijene. U svjetlu toga, paranoja oko Covida-19 koja uzrokuje smrt starih i komorbidnih, te status bolesti kao javnozdravstvenog pitanja nepredvidjivih razmjera, su intelektualno nepošteni i moralno gnusni. Imajte na umu da, iako smrt novorođenčadi rezultira gubitkom nekoliko decenija života, smrtni slučajevi od Covida-19 su uglavnom među starim i komorbidnim, sa prosječnom starošću smrti od Covida-19 čak iznad prosječne starosti smrti bez Covida-19. To dodatno naglašava nesrazmjernost straha oko Covida-19.

… galama sa kojom je Covid-19 predstavljen kao prijetnja javnom zdravlju nepoznatih ili nesagledivih razmjera je bilo ogromno preuveličavanje, a pretvaranje da se “spašavaju životi” obična izmišljotina. To nepoštenje je omogućeno ubistvom osnovne matematike što je dovelo do potpune neravnoteže u percepciji prijetnje od strane Covida-19 u svijesti javnosti.

Ukinite lockdowne, zaštitite ranjive, tretirajte Covid kao zdravstveni problem, a ne kao katastrofu – naslov u ThePrint, 24. jula 2020: “Serološke studije su pokazale da je 10 puta više Indijca imalo Covid nego što je prijavljeno, a stopa smrtnosti je 0,1 %. Ne smijemo pretjerivati, kažu stručnjaci ” (Foto: Manisha Mondal)

Lockdowni nikada nisu bile uvedeni zbog javnog zdravlja i nisu bili bazirani u nauci – što je i doktor ”Ja sam Nauka’‘ Anthony Fauci morao da prizna u svom sudskom iskazu 23. novembra kada je pod zakletvom izjavio da su njegovi drakonski lockdowni Američke privrede jedino bili zasnovani na bazi Kineskih mjera.

Pored matematike i statistike, osnovna logika i zdrav razum – kao i 934.000 zdravstvenih stručnjaka potpisnika Velike Barrington Deklaracije  – otkrivaju lockdown za ono što jeste: opasna mjera koja slabi imunitet pojedinaca zbog nedostatka izlaganja patogenima, koji čini kasniji kontakt sa virusom rizičnijim, odgadja imunitet stada i time produžava trajanje pandemije. To je sada i empirički dokazano na primjeru Kine, gdje je broj infekcija eksplodirao nakon ukidanja lockdowna.

Mart 2020. je označio početak medijski izazvane i svetski koordinisane Covid histerije: “Kako broj slučajeva COVID-19 u Italiji nastavlja da raste, vojni kamioni prevoze kovčege mrtvih u Bergamu, grad koji je pandemija preplavila.” Kasnije dokazano: sve je bilo inscenirano

Odgovor doktora Faucija je u svakom slučaju bio neiskren – kao što mu je inače navika – budući da nije Kina, već njegovi stari prijatelji iz Rockefeller Fondacije koji su 2010. godine prvi zamislili lockdown scenario za njihovu simulaciju pandemije pod nazivom ‘Operation Lockstep‘, koja detaljno opisuje korake koje će deceniju kasnije usvojiti Kina i dr. Fauci:

Rapidno uvodjenje i primena obaveznog karantina za sve gradjane od strane Kineske vlade, kao i njeno hitro i gotovo hermetičko zatvaranje granica, spasili su milione života, zaustavivši širenje virusa mnogo ranije nego u drugim zemljama i omogućivši brži oporavak nakon pandemije.

Kineska vlada nije bila jedina koja je poduzela ekstremne mere radi zaštite gradjana od rizika i izlaganja. Tokom pandemije, državni lideri širom sveta su pojačali svoj autoritet i nametnuli rigidna pravila i ograničenja, od obaveznog nošenja maski do provere telesne temperature na ulazima u komunalne prostore poput železničkih stanica i supermarketa.

Tužbe su podnete pred Medjunarodnom Krivičnom Sudu (ICC) u Hagu za zločine protiv čovečnosti od strane britanskih advokata protiv Anthony Faucija, Billa Gatesa, Klaus Schwaba, izvršnih direktora industrije Big Pharma i predsednika Rockefeller Fondacije Dr. Rajiv Shaha

Prvi lockdown je uveden u Wuhanu 23. januara 2020. godine, što je prvi put da je takva mera primenjena još od vremena Crne kuge u 14. stoleću.

Na dan kada su vlasti u Wuhanu zapečatile taj grad, Gauden Galea, zastupnik SZO u Kini je izjavio: “Zatvaranje 11 miliona ljudi je bez precedana u istoriji javnog zdravlja, tako da to svakako nije preporuka koju bi SZO izdala”; već jednu sedmicu kasnije je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Ghebreyesus stigao u Kinu, kada je uveliko pohvalio kinesko rukovodstvo za “vanredne mere sprovedene za suzbijanje novog koronavirusa”.

Dr. Tedros je bio visoko rangirani član Marksističko-Lenjinističke skupine TPLF koju je Etiopija označila kao terorističku grupaciju; prema Wikipediji, Tedros je kao ministar zdravlja Etiopije formirao bliske odnose sa istaknutim ličnostima kao što su porodica Clinton i Bill & Melinda Gates fondacija
Etiopijska delegacija sa Tedrosom na sastanku sa Barack Obamom 24. septembra 2014. u UN-u; Tedros je maja 2017. postavljen na mesto šefa Svetske Zdravstvene Organizacijea (SZO) kao prva osoba bez lekarske diplome na čelu te organizacije

Čime se postavlja pitanje – zašto je KKP odlučila da se u Kini skoro tri godine drži nula Covid politike dok je ostatak sveta odavno okrenuo stranicu nakon što je zaključio da je virus postao endemičan i ne predstavlja akutnu pretnju?

Epoch Times nudi moguće objašnjenje, tvrdeći da je režim masovnog testiranja na Covid pomogao jednoj elitnoj grupi unutar KKP da se izuzetno obogati:

Od početka godine, nakon naizgled beskrajnih talasa izbijanja virusa, kineski gradovi su usvojili rutinsko testiranje nukleinske kiseline za stanovnike kao mera kontrole pandemije. Kineske vlasti reklamiraju masovno besplatno testiranje kao sjajan primer njihovog uspravnog rukovodstva. Dok vlasti KKP propagiraju svoju “brigu” za zdravlje kineske javnosti, kasa državnog Fonda zdravstvenog osiguranja se prazni kako bi napunile džepove najelitnijih kineskih interesnih grupa.

Analitičari firme Soochow Securities procenjuju da ukupni godišnji trošak mera kontrole pandemije iznosi 1,72 biliona Juana (US$258 milijardi), ili 1,5 posto kineskog BDP-a u 2021. godini. Ako se nastavi istim tempom onda će premašiti budžet za odbranu za 2022. od 1,45 biliona Juana (US$217,5 milijardi).

To su konzervativni brojevi u poredjenju sa procenom Goldman Sachsa koji je izračunao da bi testiranje 70 posto kineske populacije svaka dva dana koštalo 370 milijardi dolara, ili 2,2 posto kineskog BDP-a u 2021. godini!

The Sun: “Kina cenzuriše Svetsko prvenstvo u Kataru – kineska državna televizija CCTV zamagljuje slike nemaskiranih gledalaca dok u zemlji raste bes zbog Covid lockdowna”

Profesor Huang Wansheng tvrdi da je pored korupcije, KKP paralizovana zbog nesposobnosti i neodlučnosti. Na procurelom snimku sa privatnog sastanka, dr. Huang otkriva kako je on jula 2020. bio hitno pozvan iz Bostona nazad u Kinu kako bi učestvovao u “projektu prevencije epidemije Ministarstva nauke i tehnologije koju lično vodi Xi Jinping”, te da mu je pretpostavljeni bio potpredsednik vlade Liu He.

Na snimku se može čuti kako jedna osoba tvrdi da Xi Jinping poseduje “kompleks vladara sveta” i da je njegovo okruženje iskoristilo njegovu želju za globalnom dominacijom kako bi mu prodali ideju da je “kineska 5G tehnologija broj jedan”, što je Dr. Huang odbacio kao KKP propagandu uz opasku da je “takozvana superiornost Kineskih tehnologija i primena najsavremenijih, remetujućih tehnologija, samo jedna iluzija.”

Potom je tom zatvorenom skupu Dr. Huang dao pregled razvoja IT tehnologija i genetskog inženjeringa na zapadu, opisujući aktuelne naučne i tehnološke napretke, zaključujući da Kina poprilično zaostaje za tim zemljama i da “sve osnovne tehnologije potiču iz SAD.”

Dr. Huang je takodje bio vrlo otvoren u svojoj proceni mera kontrole pandemije u Kini. “Kineski narod se boji smrti, kineski zvaničnici se plaše gubitka posla, a kineski stručnjaci se plaše preuzimanja odgovornosti. Te tri stvari su dovele kinesku epidemijsku situaciju u stanje u kojem se nalazimo.”

On je potom napao “ogromne interesne grupe” u vladi i farmaceutskoj industriji zbog zloupotrebe pandemije da bi prikupili milijarde, napominjući da lokalne vlasti nalažu obavezno masovno testiranje u svojim regijama nakon svega “jednog ili dva pozitivna slučaja”.

Dok se Xi Jinping rado prikazuje kao prosvetljeni i moderni vodja, australijski časopis Quadrant opisuje manje laskavu sliku kineskog predsednika i njegove pratnje:

Xi je proizvod Kulturne revolucije iz 1966-76. Tokom te decenije sve kineske obrazovne institucije su bile zatvorene, u vreme kada je Xi imao četrnaest do dvadeset četiri godine starosti. Jedino obrazovanje koje je stekao tokom ovog formativnog perioda je bilo na seminarima KKP gde se uglavnom proučavao Marksizam-Lenjinizam i revolucionarne misli Mao Zedonga. Xi i njegovi saradnici i kolege iz Kulturne revolucije nemaju pojma kako voditi jedan moderan, otvoren medjunarodni bankarski sistem i ekonomiju. Xi nije intelektualac, već jedan veoma pronicljiv politički operater koji zna šta želi i kako da navigira i manipuliše lokalnu političku “topografiju” da bi uspeo.

Čini se da mu je cilj da uvede neki oblik vlastite Kulturne revolucije protiv svih oblika kapitalizma i Zapadnog konzumerizma, koristeći prosperitet, ekonomsku i rezultirajuću vojnu snagu koju je doneo Deng Xiaoping sa njegovim otvaranjem prema Zapadu da bi napao Zapad i dominirao svetom – uključujući Rusijom.

Poznato je da su svi članovi KKP kao i učenici, nastavnici i ostali u školama i višim ustanovama svakog jutra obavezni da tridesetak minuta uče Misli Xi Jinpinga. Takodje se zna da su verske institucije, uključujući i Katoličke, dužne ne samo proučavati misli Xi Jinpinga, već ukloniti verske slike i druge ikone i njih zameniti Xi-ovim slikama.

Takve stvari se postepeno šire po Kini. Krajem 2021. godine, Global Times, novine pod kontrolom KKP, su objavile članak u kojem se žale na ozbiljan nedostatak kvalifikovanih podmorničara za upravljanje sedamdesetak kineskih podmornica, posebno njih šest sa nuklearnim pogonom i nuklearnim naoružanjem. Medjutim, navodi se, ovaj problem se prevazilazi time što su podmorničari obavezni da svakog jutra proučavaju misli Xi Jinpinga. Koliko to prevladava u Kineskoj vojsci? U pešadiji? Da li se to odnosi na sve mornare, pilote i operatere nuklearnih raketa? Da li se to sada traži od svih državnih bankara i rukovodilaca vladinih odeljenja, industrija i korporacija?

Potom je tu sveobuhvatni nadzor i praćenje. Ugledni australijski analitičar Kine, Rowan Callick, je procenio da je Xi vratio Kinu mnogo godina unazad, prema nekima možda tri decenije. (videti “Zašto Xi Vuče Zmaja na dole” Rowana Callicka, The Australian, 27.10.2020 i  “Xi vraća Kinu u Budućnost”, The Strategist, 3.09.2021).

Winnie the Pooh memovi koje su Kineski internet korisnici širili kako bi se rugali predsedniku Xi su na Zapadu postali poznati tek kada su ih 2017. pekinške vlasti cenzurisali

Prema Center for Strategic & International Studies, “Kina se suočava sa širokim finansijskim poteškoćama zbog pogrešnih koraka protekle decenije,“ i da se “može očekivati njihovo produbljenje zbog nevolja iz sektora nekretnina koje se pojavljuju unutar finansijskog sistema.

Kreditni balon istorijskih razmera koji je podupirao rast Kine u protekloj deceniji se trenutno odmotava i time usporava privredu. Gubici na raznim vrednosnim papirima vezanih za imovinu, zajedno sa nelikvidnošču banaka i drugih finansijskih institucija, pokrenule su nova pitanja medju štedišama i investitorima o tome kada će Peking konačno snažnije da interveniše.“

George Soros, otac obojenih revolucija u svetu, je lično ispalio hitac upozorenja u pravcu Xi-ja za vreme konferencije u Hoover Institution januara 2022. Nakon što je pohvalio Xijeve prethodnike, Jiang Zemina i Hu Jintaoa – koji je bio neceremonijalno sklonjen sa svog mesta u  Nacionalnom Kongresu prošlog oktobra dok je Xi pasivno gledao – i naglasio da njih dvoje nisu prekršili tržišne ekonomske uspehe koje je pokrenuo Deng Xiaoping pre četiri decenije, Soros je žestoko napao Xi Jinpinga, tvrdeći da je on, nakon preuzimanja vlasti 2012. godine:

“… dao sve od sebe da razmontira dostignuća Deng Xiaopinga. On je privatne kompanije osnovane za vreme Denga doveo pod kontrolu KKP i potkopao dinamičnost koja ih je karakterizirala. Umesto da dozvoli da privatno preduzeće nastavi da cveta, Xi Jinping je uveo svoj ‘Kineski San’ koji se može sažeti u dve reči: potpuna kontrola. To je imalo katastrofalne posledice.”

Soros je potom otkrio očigledne insajderske informacije, tvrdeći da se unutar KKP odvija  oštra unutrašnja frakciona bitka:

“Xi Jinping ima mnogo neprijatelja. Iako mu se niko ne može javno suprotstaviti pošto on kontroliše sve poluge moći, unutar KKP se sprema borba koja je toliko oštra da je našla izražaj u raznim partijskim publikacijama. Xi je napadnut od onih koji su inspirisani idejama Deng Xiaopinga i koji žele da vide veću ulogu za privatno preduzetništvo.”

Protesti još uvek traju u nekoliko gradova i univerziteta širom Kine

Katsuji Nakagawa, bivši glavni kineski dopisnik za Nikkei, je napisao sledeću analizu:

U Kini… se o svemu odlučuje kroz borbu za prevlast unutar stranke, o kojoj autsajderi malo znaju. [Xi] nastoji da postane doživotni Vrhunski lider. Jedan od načina da to učini je da postane “predsednik stranke”, što je poslednji put obnašao Mao. Na šestom plenarnom zasedanju u novembru, Xi je obećao da će “razbiti stranačke ličnosti koje su apsorbirane u interesne i moćne grupe privilegovane klase.”

Njegove primedbe sa te sednice su objavljene tek sledećeg januara. One su, u stvari, objava rata onima unutar stranke. Jedan izvor upoznat sa kineskom politikom je rekao da interesne grupe na meti Xija uključuju tehnološke divove kao što su Ant Group, Alibaba Group, Didi i kapitalne investitore nekretnina kao što su Evergrande Group i Fantasia Holdings… Ta grupacija privatnih kompanija ima tendenciju da bude bliska političarima koji se pretvaraju da slušaju Xi ali mu potajno zameravaju; te kompanije često finansijski podržavaju te političke snage.

Medju tim snagama je Šangajski klan, predvodjen bivšim predsednikom Jiangom Zeminom i njegovim bliskim pomoćnikom, bivšim potpredsednikom Zeng Qinghongom. Oni održavaju snažan uticaj u političkim i birokratskim krugovima koji pokreću ekonomiju. Uznemiren zbog njih, Xi je sada spreman da zauzme oštar stav protiv njihovog licemerstva. Uspešna borba protiv korupcije je jedino Xijevo dostignuće. A zbog pada kineske privrede, Xi nema drugog izbora nego da nastavi sa svojom kampanjom rušenja neprijatelja.

Komentar F. William Engdahl: “Ako je to tačno onda to sugeriše da, kako bi obezglavio svoje unutrašnje rivale, Xi rizikuje zaroniti kinesku ekonomiju, i posebno njen prezaduženi sektor nekretnina, u jedan nekontrolisani kolaps koji bi mogao dovesti Kinu u ozbiljnu ekonomsku depresiju i to neposredno pred kritični partijski Kongres gde on traži do sada nevidjeni treći mandat.”

Prema izlaganju Willy Lam, saradnika Fondacije Jamestown, Xi krije duboko nepoverljenje prema policijskim snagama, i 2020. je pokrenuo čistku političko-pravnog sistema kada su 178.431 članova kineskih političkih i pravnih organa bili istraženi i kažnjeni.

Xi Jinping je u medjuvremenu uspeo osigurati treći mandat, ali je izašao oslabljen zbog debakla Nultog Covida – samoubilačke politike koju mu je možda nametnula suprotstavljena frakcija unutar KKP koja ga želi svrgnuti, što je lako vizualizirati ako se prisetimo svih izdajnika u Trumpovoj administraciji, od potpredsednika do njegovog kabineta, pa sve do dr. Faucija.

The Spectator, u članku pod naslovom “Da li je Xi Jinping u nevolji?“ špekuliše:

Protesti su posebno opasni za Xi-ja zbog njihove geografske rasprostranjenosti – od Urumqija na krajnjem zapadu, do Guangzhou na jugu, preko Pekinga, Šangaja, Wuhana i mnogih drugih gradova izmedju. Ali i zato što su očigledno okupili retku koaliciju besa koja se kreće od studenata i urbanih elita do migrantnih i fabričkih radnika. Ujedinjenih njihovom patnjom kao posledica Nultog Covid-a. Čini se da je Xi potcenio raširenu frustraciju i ljutnju u narodu.

Četvrta godina lunarnog ciklusa, čiji je horoskopski znak zec, se smatra najsretnijom u Kini. 2023. godina se obeležava pod znakom Vodenog Zeca

Pred kraj snimka se dr. Huang može čuti kako izražava žaljenje kada se razgovor dotakao Marksizma, Komunizma i Socijalizma: “socijalistički pokret je započeo brigom o moralnoj svesti pojedinca. Sada socijalizam više nema nikakve veze sa pojedincem,” naglašivši kako struktura komunističkih režima neizbežno rezultira u tome da na vrhu “ne ostane ništa osim klasne borbe i konsolidacija moći”.

Kineska Komunistička Partija voli da se hvali kako je uspela 800 miliona ljudi da podigne iz siromaštva, ignorišući činjenicu da je preduzimljivi Kineski narod taj koji se sam uspeo izvući iz siromaštva čim je bio oslobodjen uplitanja vlasti. To je postignuto uprkos, a ne zahvaljujući KKP koja je bila ta koja je izazvala glad i bedu tokom više decenija društveno-političkih eksperimenata poput Velikog skoka napred (1958-1962) i Kulturne revolucije (1966-1976) koji su perverzno korišteni za konsolidaciju moći jedne elitne klike okupljene oko Mao Zedonga i koji su se na kraju svi loše završili po ceni miliona života – što će biti slučaj sa sadašnjim KKP eksperimentom, ako ne bude bio zaustavljen.

U slučaju da se sukob unutar KKP zaista odvijao na način koji je Soros opisao, on će sada zbog nezadovoljstva u narodu i protesta biti još više intenziviran, u kojem slučaju se uskoro može očekivati raskol, a g. Soros će sigurno navijati za Šangajsku frakciju koja tradicionalno podržava globalizam i otvaranje Kine za vanjske investicije.

Bilo bi primamljivo reći “neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj” i izabrati stranu, ali gospodu Xia i Sorosa teško možemo opisati kao prijatelje čovečanstva koje se i u godini zeca treba pripremiti na nove napade na slobodu od strane izabranih i neizabranih lidera širom sveta.

Ako planirate na godinu dana, posadite rižu. Ako planirate na deset godina, posadite drveće. Ako planirate za sto godina, obrazujte čovečanstvo ” – kineska poslovica

Izvor: veteranstoday.com

Godina Zecakinaxi jinping
Pretplatiti se
Obavijesti o
96 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JoeP
1 godina prije

Ovo je bila premasna porcija o ideologiji općenito kao sine qua non politike.
Preteško za nedjeljno jutro.
Xi, Soros, korona, neprobavljivo.
Nije valjda kako u ljudima ništa nema nego je sve u svijetu kojeg bi ti ljudi kao trebali promjeniti pa da im bude bolje.r

target
1 godina prije

Kina je za cionisticke centralne bankare i masone primarna laboratorija Novog svjetskog poretka i prototip zamisljene ujedinjene Svjetske drzave. Do “kineskog ekonomskog buma” ne bi moglo doci bez saglasnosti “gospodara novca” i sam Dejvid Rokfeler je svojevremeno hvalio komunizam u Kini. Xi je poslusni psic cio-bankara, kao uostalom i ostale svjetske politicke “vodje”. Kineske vlasti se posebno isticu u pogledu sprovodjjenja programa WEF. Kineske komunisticke “vlasti” su predano postupale u skladu sa “preporukama” Rokfelerove WHO koja je u jeku perioda pLandemije izigravala Svjetsku vladu. I dalje se ide u tom pravcu: “Tajni pregovori održani su ovaj tjedan u Ženevi, u Švicarskoj, kako bi se raspravljalo o predloženim amandmanima na Međunarodne zdravstvene propise (IHR) Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koji se smatraju obvezujućim instrumentom međunarodnog prava. Slični pregovori održani su prošlog mjeseca za izradu novog ugovora WHO-a o pandemiji. Iako se njih dvoje često miješaju, predloženi amandmani na IHR i predloženi ugovor… Čitaj više »

1 godina prije

Komunistički sistem bi bio odličan… kada ne bi bilo komunističke partije. Nedavno sam pisao da Kina ima dobru politiku razvoja društva (kojiliko je ona nama prihvatljiva drugo je pitanje ali njihovo društvo nesumnjivo napreduje) ali da im komunistička partija stoji kao mač nad glavom – u slučaju njene ugroženosti neće birati sretstva da se zaštiti jer u glavama komunističkih funkcionera vrti misao “Kina – to sam ja”. Korona agenda je isuviše komplikovana da bi se mogla svoditi na “matematiku i statistiku”. Ne znam čak ni odakle prvo poći da bi se sve zaokružilo, ne može se posmatrati ni samo situacija u Kini. ——————————- Onaj kineski naučnik koji radi u Bostonu je potvrdio moj stav kad je rekao “da je kineska tehnologija u ovoj oblasti daleko iza zapadne” (dakle sada više nije “verujte mi na reč”). Možda je sada jasnije zašto je Kina ušla u saradnju sa zapadnim institutima čiji su… Čitaj više »

Promatrac
1 godina prije

Sorosa ovdje treba razumijeti jer je upravo on uz lobiranje Maurice Stong-a bio taj koji je pokrenuo gospodarski zamašnjak Kine tranferom multinacionalnih korporacija.
Želja za kontrolom i jednoumljem se ipak vratila i to zbog postojanja KPa i njenog apsolutizma u Kineskom društvu.
Za nadati se ipak da će narod ustati, a lternativu tome nema sve dok preko milijardu ljudi pati kako bi hranilo ego velikih odnarođenih vođa.

1 godina prije

Onaj ko napada je uvek u prednosti što važi i za biološko oružje. Posle tri godine “korona napada” stvari su malo jasnije iako smo još daleko od kraja ove agende. Dakle, reakcija vođstva Kine je bila očekivana – maksimalan “gard” bez obzira na cenu. Sigurno su računali da će neprijatelj da ubrza napad ali su pogrešili, neprijatelj se odlučio na zamaranje. Ali ne znači da ne bi krenuli punom snagom (“glavnim virusom”) da Kina nije podigla gard – onaj ko napada bira i dinamiku i mesto i oružje. Vašington je znao za slabu tačku protivnika – rigidnost kineskog aparata (mislim… ako je to i nama jasno…) pokazalo se da su u pravu. Kineskoj vlasti je jasan pravi potencijal ove pretnje i preduzima mere za zaštitu od najgoreg scenarija ali ne sme to da iznese javnosti. Sa druge strane javnost vidi da se ništa ozbiljno ne dešava a trpi strašan pritisak:… Čitaj više »

TBD
1 godina prije

Sačuvaj me Bože kuge, rata, Xijevih misli i Sorosa mu brata 🙂

SIRIUS
1 godina prije

veteranstoday na logično? svakako sam ugodno iznenađen… za ovu priliku sam preveo slj.članak (sa fitzinfo dot net, chabad-three-roosters-prediction-has-jewry-defeating-russia-and-u-s-a-using-red-china/): “Slijedi transkript (u prijevodu s hebrejskog) videozapisa časnog Rava Yitzhaka-Davida Grossmana iz organizacije Migdal Or u Izraelu, objavljen nekoliko tjedana prije ruskog napada na Ukrajinu: Kad sam bio dijete i stajao pored oca u sinagogi… određena osoba je imala čast sjediti pored mog oca. Ne sjećam se tko je to bio, ali ispričao je mom ocu priču, i to mi je ostalo u glavi sve godine. Rekao je da je jednom posjetio rabina Stolina, rabina Yisraela Perlova (1868.-1921.), koji je prisutnima rekao: “Znate li što će se dogoditi prije dolaska Moshiacha(Mesije)? Dva pijetla će se međusobno boriti, a treći pijetao će doći i udariti oba. Ali židovski narod, zahvaljujući svojoj vjeri u Svevišnjeg, Boga Izraela, preživjet će.” Ljudi su ga pitali o čemu govori, tko su ti pijetlovi? Poslušajte što je rekao:… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

United States Institute of Peace
Epoch Times
Soochow Securities
Goldman Sachs
Quadrant
The Australian
The Strategist
Center for Strategic & International Studies
George Soros
Hoover Institution
Nikkei
Fondacija Jamestown
The Spectator…

Sve kredibilni izvori. A sta kaze Glas Amerike?

Tupko Glupko
1 godina prije

Kinezi više nisu u svojim konc-logorima i karantenama uzrokovanim nevidljivim neprijateljem, došlo je zbog toga do eksplozije PCR pozitivnih, omogućena su im i međunarodna putovanja,a kineska Nova Godina pada 22.siječnja 2023.

Tjedan dana prije i tjedan dana kasnije svi Kinezi koji mogu odlaze na godišnje odmore, a vole putovati, jedno od omiljenih destinacija Europa.

Nagradno pitanje: što će se desiti?

Ico
1 godina prije

Xi Jinping ima mozak na nivou mozga umno retardiranog majmuna! I takav lik parirao Amerima? Kaj got, kazali bi Purgeri. Xi Jinping je u očima Amera samo umno potkapacitirani idiot!

eukolonija
1 godina prije

Kina gradi vojnu bazu u Argentini

alexosijek
1 godina prije

Od sutra, 16.01 do 20.01. održava se najnovije izdanje velike svjetske predstave, iliti WEF summit. Na njemu će biti prisutno oko 3000 sudionika – čija imena nisu javno objavljena. Švicarskih 5000 vojnika sa lokalnim snagama reda osigurava ovaj skup. Sam skup ima naslov nešto o rascjepkanosti svijeta – nisam zapamtila. Svi likovi sa fotografija gore iz članka će vjerojatno biti prisutni. Neki govore kako će Xi sigurno doći, drugi opet da neće..dakle, vidjeti ćemo kako Xi diše (o Kini bih mogla odvratno puno pisati, to je civilizacija stara puno tisuća godina i dugo godina organizirana civilizacija…najviše mogu o tome reći kako mi njih ne možemo razumijeti, a i pokušaj razumijevanja načina kineskog razmišljanja dotuku zapadni mediji)…veliki dio događaja koji će se događati ove godine, ali i slijedećih će biti dirigiran iz Davosa (to osobito vrijedi za svu europsku kamarilu koja će se pozivu sigurno sa smiješkom i poljupcima odazvati)…I da,… Čitaj više »

Ico
1 godina prije

Vlada tzv Republike Austrije ne treba ukinuti sva ograničenja koja se odnose na COVID, jer bi ta mjera umanjila pronacistički karakter vlade tzv Republike Austrije

Jomla
1 godina prije

Vođe Kine su kroz povijest uvijek bili skloni radikalnoj politici. Kineski narod je povijesno naučio to, i ne talasa… dok ne počne preljevati, jbg… 😛 😛

Гавран
1 godina prije

Nakon prekida administrativnih mera u Kini, grafikoni bolesti i smrti od kovida 19 rastu verikalno. Navijačka analiza će u krajnjem štetiti samim analitičarima i njihovim podržavaocima.

Гавран
1 godina prije

40 miliona dolara je iz Kine tajno donirano za osnivanje Bajden Centra u SAD.
Ako je istina to potkrepljuje staru mudrost “kako god se okrenuo dupe ti je od pozadi”

Zmaj
1 godina prije

Zastava Kine odjednom će puknuti iz nje će poteći samo blato, mnoge skrivene stvari bit će otkrivene u Kini ili iz Kine.

Max
1 godina prije

Prema tekstu čini se da je Kina kao i u doba Mao Ze Donga oslabljena unutarnjim obračunima. Ali Veteranstoday nije pouzdan.

1 godina prije

Interesantno da ljudi i dalje žvaću priče koje su im gurnute u usta iako je sada već očigledno da su “buđave”.
Šta još treba da se dogodi da bi ljudi shvatili da Hladni rat nikad nije završen, da su se sve strane aktivno pripremale za nastavak bez obzira na ono što su pričali javnosti? Rusija ratuje, sada je već očigledno, protiv celog Zapada a i dalje se vrte mantre kako to oni zajedno “nešto muljaju”. “Rade na depopulaciji zajedno”!?! Znači sprovode projekat koji je star koliko i čovek jer ne znam da su se vodili ratovi gde ljudi nisu ginuli.

U redu je prihvatati uverljive teorije ali držati se njih i kada se vidi da je nebuloza, opravdavati ih Božijim planom, vanzemaljskim entitetima… mislim stvarno…
Sve što se događa ima ovozemaljski uzrok, za “neobičnim” razlozima posežu oni koji jedino fanatizmom mogu da održe svoje stavove.

Henrik8
1 godina prije

Ako planirate na godinu dana, posadite rižu. Ako planirate na deset godina, posadite drveće. Ako planirate za sto godina, obrazujte čovečanstvo ” – kineska poslovica, a onda došli zapadnjaci, dali im tehnologiju i oni uznapredovali. Toliko o njima i njihovim pametnim poslovicama. Duhovno i mentalno su na nivou svog ponašanja u događajima oko covida.

Dalibor S.
1 godina prije

Bivši reprezentativac Ukrajine preminuo iznenada u 34. godini

KOŠARKA

Autor:Nikola Novaković

15. jan 2023

12:38

  • Ukrajinski košarkaš Ruslan Otverčenko preminuo je iznenada u nedelju, preneli su lokalni mediji.

U trenutku smrti bio je košarkaš ukrajiskog Budiveljnika.

  • Uzrok smrti su problemi sa srcem, a košarkaš je preminuo u Kijevu.
TBD
1 godina prije

Po svemu, a naročito po komentarima, vidi se da ima šiloka danas 🙂

Tom
1 godina prije

Satanista i prijatelj Rotšilda na čelu najmnogoljudnije države sveta.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ha , ha , ha , ha …!!! E jesi lud ko struja !!! Jesi me nasmijao – cjenim 👍 ! Struja …?! Sad cete Rusi gadjat 😁 !

Dalibor S.
1 godina prije

“ELITA” angažuje NEVAKCINISANE pilote i posadu da ih prevezu u DAVOS: “Bezbednost naših članova je prioritet broj 1”

Pisalo/La Mario Bojić 15. Januara 2023.

Klaus Švab zabranio je vakcinisanim pilotima da prevoze članove Svetskog ekonomskog foruma u ​​i iz Davosa zbog bezbednosnog rizika koji predstavljaju.

  • Prema izveštajima, članove WEF-a prevoze isključivo nevakcinisani piloti na konferenciju 2023. u Davosu, u Švajcarskoj.

Džoš Joder, šef američke grupe pilotaza slobodu protiv vakcina, rekao je pilotu Alanu Dejnu da prima upite od elita Davosa zainteresovanih da angažuju nevakcinisane pilote da lete na njihova poslovna putovanja.

  • „Sada dobija pozive od bogatih biznismena i kompanija da vozi njihove rukovodioce unaokolo poslovnim avionima sa nevakcinisanom posadom“, rečeno je za „Maria Zeee Uncensored“ ove nedelje.
Gnostic
1 godina prije

Rusija je zagonetka sazdana od enigme i sva umotana u misteriju.
Vinston koga je Broz zajebao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI