Kineske vazduhoplovne borbene snage Jets Flex na rijetkim snimcima borbe J-10

J-10 - Borba
7 komentara

Novi snimci obuke u vazdušnim borbama kineskog Narodnog oslobodilačkog vazduhoplovstva (PLAAF) pružaju gledaocima uvid u to kako je upravljati Chengdu J-10, jednomotornim, laganim, višenamjenskim borbenim avionom tokom obračuna u vazduhu.

Pekingov People Daily objavio je snimke PLAAF-a tačno u 13:00. po lokalnom vremenu u srijedu.

Piloti PLAAF-a identifikovani radio-oznakama „Jaeger 1“ i „Jaeger 2“ čuju se kako izvikuju vazdušni borbeni poklič dok se upuštaju u lažnu vazdušnu borbu sa „agresivnim“ neprijateljskim snagama. Iako je većina videa prikazana iz perspektive pilotske kabine J-10, čini se da su snimci iz arhive takođe ukomponovani u snimak od 57 sekundi.

Zvanični list Centralnog komiteta Komunističke partije Kine takođe je naglasio da je ova kompilacija o borbama J-10 prva takve vrste za PLAAF.

„The Northern Theater Command brigada u video snimku poznata je po svojim zapaženim borbenim rezultatima, u Korejskom ratu protiv SAD oborila je ili oštetila 67 ratnih aviona“, piše u tvitu 15. jula.

YouTube kanal za vijesti iz vojne avijacije Alert5 takođe je objavio verziju snimka uz manje muzike i jasnu komunikaciju na engleskom.

 

Isječci uključeni u kompilaciju o borbama sadrže dvosjed J-10AS, „borbenu verziju originalnog J-10A“, prema izdanju The Drive.

Jedan netizen pretpostavlja da je obuka jedinica u video snimku najvjerovatnije obuka 34. vazduhoplovne brigade PLAAF-a – pošto su promatrani borbeni avioni u stvari avioni J-10A ili J-10AS. Primijetili su da je sjedište okruga Qihe u provinciji Shandong i, prema tome, pod komandom The Northern Theater.

Radar na ekranu koji se vidi tokom video zapisa prikazuje oznaku „Iron Fist Force of PLAAF“, za koju je Alert5 primijetio da je 12. borbena divizija vazduhoplovstva.

 

J-10kinaVazduhoplovne snage
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
3 godine prije

U tekstu se se pominje neki netizen?

aofivbaoiefvnioafnvšioanadvs
3 godine prije

Da ih imate jedno dvije tisuće i to sve zaštićeno sa dvije tisuće nuks glava trovalentno prenešenih onda bi to nešto značilo.

Komentator
3 godine prije

Kineski lovac J 10 je ustvari kopija izraelskog lovca Lavi. Izraelci su skoro potpuno razvili taj avion i preostali su im još samo neka testiranja upotrebe bojevih sredstava i njihova integracija sa sistemima aviona, a Ameri su htjeli drugačije, tj. da izraelci i dalje koriste njihove lovce F 16, a bojali su se i izraelske konkurencije na svj. tržištu aviona, jer Lavi je u nekim parametrima i nadmašivao postojeće blokove F 16 a cijena bi mu bila mnogo niža nego kod F 16 aviona. Izraelcima se je učinilo, da bi za njih bila velika šteta, kad bi tek tako odbacili taj projekt Lavi jer su u njegov razvoj ulupali poprilično milijuna dolara i tajno su svu razvojnu dokumentaciju a kažu čak i jedan od prototipova su prodali Kini, koja je taj avion u nekoj mjeri prilagodila svojim viđenjima i potrebama i time su tehnološki nivo svoje avijacije digli na osjetno… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Opako izgleda , pokazuje se snaga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI