Kissinger iza 3 miliona smrtnih slučajeva civila

Kissinger
31 komentar

Henry Kissinger, eminencija vanjske politike koji je savjetovao pola tuceta američkih predsjednika, izazvao je smrt preko 3 miliona ljudi, prema izvještaju Intercepta objavljenom u utorak povodom obilježavanja 100. rođendana stratega realpolitike.

Dok ga kritičari državnog sekretara i savjetnika za nacionalnu sigurnost iz Nixonove ere često opisuju kao ratnog zločinca zbog njegove ključne uloge u brojnim genocidima i državnim udarima koje podržavaju SAD, u izvještaju se tvrdi da je broj Kissingerovih tijela uveliko podcijenjen, posebno u pogledu tajnovitog, krajnje ilegalno širenje Vijetnamskog rata u Kambodžu 1970-ih.

Između genocida koje je sponzorirao u Istočnom Timoru i Bangladešu, terorizma na cijelom kontinentu, državnih udara i odreda smrti u Latinskoj Americi (poznatih kao Operacija Kondor), raspirivanja građanskih ratova u južnoj Africi i bombardiranja tepihom Kambodže i Laosa pod Pod krinkom jurnjave za Vijetnamcima, vjeruje se da je Kissinger odgovoran za preko 3 miliona smrtnih slučajeva civila – više ako se računaju žrtve koje su rezultat savjeta koje je dao privatnom sektoru.

Kissinger je ‘samo’ priznao da su njegove akcije uzrokovale smrt 50.000 Kambodžanaca i za to okrivljuje Vijetnamce, navodne mete američke kampanje bombardovanja (čije koordinate su pogrešno evidentirane da bi se evidentirale kao legalni udari unutar Vijetnama).

Novinar Intercepta Nick Truse tvrdi da je broj bliži 150.000, ukazujući na brojne dokumentovane primjere nevjerovatnog i namjernog potcjenjivanja civilnih žrtava. Brojka predstavlja preko šest puta više civila nego što je SAD ubilo u zračnim napadima od 11. septembra.

Transkripti iz Interceptove ” ekskluzivne arhive ” deklasificiranih američkih vojnih dokumenata iz tajne radne grupe Pentagona za ratne zločine otkrivaju da je Kissingerova odluka da često pijani, ratoborni govor tadašnjeg predsjednika Richarda Nixona o Kambodži prenese u koherentna uputstva Pentagonu da započne „ masovno bombardovanje “ u zemlji 1970.

Sada već ozloglašena Kissingerova direktiva da puca u ” sve što leti na sve što se kreće ” eksplodirala je tajni rat, utrostručivši broj bombaških napada do kraja godine. Navodno je odobrio svih 3.875 pojedinačnih bombardovanja iz rata, a bombarderi su bacili preko 257.000 tona eksploziva na Kambodžu samo 1973. godine.

Arhiva Intercepta također je otkrila brojne brutalne kopnene napade na kambodžanska sela koja su od tada nestala bez sjećanja; Truse je potvrdio kroz intervjue sa preživjelima da su racije bile daleko smrtonosnije nego što je prijavljeno. Dok su se zračni napadi često zataškavali kao „ greške pilota “ – „ greške “ koje su se ipak ponavljale hiljadama puta – američka vojska je, u internoj istrazi, zapravo okrivila svoj novinarski korpus kada su kopnene trupe uhvaćene kako pljačkaju selo koje su upravo upali. .

Kissingerovo bombardiranje Kambodže utrlo je put Crvenim Kmerima, genocidnoj diktaturi koja je ubila 2 miliona Kambodžana – 20% stanovništva zemlje – koje je on privatno (i s odobravanjem) nazivao „ubojitim nasilnicima“ dok im je pomagao da osiguraju regionalne saveznike .

Kissinger nikada nije procesuiran – pa čak ni službeno optužen – za ratne zločine, niti je američka vojska činila bilo kakve sistemske napore da pozove na odgovornost vojnike koji su zapravo izvršili ubistvo.

Genocidna politikaKissingerSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
11 mjeseci prije

Zasto ta nistarija jos uvijek trosi kisik? Zar nema nikoga da mu ga obustavi?

Гавран
11 mjeseci prije

Sada kada su odabrani na domak cilja 500 miliona odabranih, Rusi Kinezi Koreanci, Arapi, Indusi, i ostali neodabrani neće da umru.

Mrčikola
11 mjeseci prije

Sretan rođendan, mladi kolega..!

Joža Manolić

gost
11 mjeseci prije

Sva ta đubrad sotonine sluge dobivaju jednake face u starosti. Soroš, Gates, Kisinger….svi imaju jednake odvratne face.

nekoime
11 mjeseci prije

Tito mu nije ni do struka.

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Pravo ime Henry Kissingera je Heinz Alfred Kissinger, Židov je iz Njemačke, prebjegao je u SAD 1938. i – dobitnik je Nobelove nagrade za mir iz 1973. godine!

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Na Laos je bačeno više bombi nego na Njemačku i Japan zajedno.

alexosijek
11 mjeseci prije

Henry Kissinger je prije neki dan bio prisutan na sastanku Bilderberg grupe odražanom u Lisabonu prije par dana…Iako je objavljeno na stanicama grupe popis dijela sudionika, mjesto održavanja sastanka je bilo tajno…Nekoliko nezavisnih novinara koji prate Bilderberg grupu je ipak pogađanjem otkrilo mjesto sastanka – bilo je ispred hotela 4 novinara koja su pokušala tražiti sudionike izjavu vezano za održan sastanak. Nitko nije dao izjavu, ništa. Jedan od novinara, Josh Freedman je pratio Sikorskog na aerodrom (jer i on i supruga mu Anne su bili sudionici sastanka) trežeći odgovor na njegov tweet nakon dizanja NS u zrak – naravno, sve je završilo tišinom. Dakle, što je velika skupina moćnika raspravljala i koje si je nove ciljeve zadala – vidjeti ćemo…Zlo nastavlja marširati – sve je vidljivije i glasnije – što je sa jedne strane dobro, sa druge loše…Bilo je kroz povijest grozota i nepotrebnih milijunskih smrti – no ovo što… Čitaj više »

Karma
11 mjeseci prije

Kabala sotona prokletog plenena

joškoboško
11 mjeseci prije

Njegovih 100 = 1+WC (jedinica za doprinos čovječanstvu koju treba baciti u zahod) i potegnuti vodu, I ta spodoba je nosioc Nobelove nagrade za Mir kao i onaj ofarbani USi rasist Obama (F16-Barak)

Max
11 mjeseci prije

Možda i nama presudi.

Stela
11 mjeseci prije

Nevjerojatno je koliko su makijavelistički političari dugovječni. Ponekad pomislim da je zloba recept za doživjeti stotu.

Ico
11 mjeseci prije

Šef vatikanske mafije Papa Franjo priprema odluku o proglašenju Henry Kissingera svecem. Ruka ruku mije!

Drazen
11 mjeseci prije

Ovaj pobio vise od druga Tita!?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI