fbpx

Koja sam skupina „koronista“?

Covid-19 Korona

Iako se bliži 22. travnja, vrijeme kada se hrvatsko društvo tradicionalno dijeli u dva suprotstavljena tabora, negdje do kraja lipnja, već sad provjetre djedovu uniformu iz ormara, čisto za „selfi“ kojeg će postaviti na Facebook, nakon čega se po „neprijatelju“ udara iz sve raspoložive „artiljerije“, ove godine kao da neće biti „ustaša“ i „partizana“. Konačno je završio Drugi svjetski rat. Neki bi se zahvalili Bogu, a drugi pobjedi zdravog razuma, ovisno o osobnoj preferenciji. Ali uzalud.

Kao što se može vidjeti u raspravama na društvenim mrežama i forumima, taktičko prebacivanje na drugu frontu je zadržalo onaj poznati „hrvatski jal“, kojeg ni sva logika ovog svijeta ne uspijeva iskorijeniti. Pogodili ste. Riječ je o stavu prema koronavirusnoj pandemiji u kojoj imamo iste podijele u dva tabora, koja imaju radikalno krilo i umjerene simpatizere, koji radije sve gledaju iz prikrajka, ali se osobno ne žele uključivati u rasprave. Ali baš kao što je u prvom slučaju teško sakriti svoju „opredijeljenost“ i tijekom konverzacije je nekome „naša vojska kapitulirala“, a drugima je „pobijedila“ u svibnju 1945. tako i koronavirusna epidemija otkriva ekstreme i umjerene iz dva suprotstavljena tabora.

Budući da će sve ovo, čisto u medicinskom smislu, završiti za mjesec ili dva, jednog dana ćemo se sjećati gdje smo bili 2020. Te nas podijele stoljećima koče da iskoristimo svoj puni potencijal, a imamo ga, i nikada neću priznati da smo „balkanska plemena koja se guše u šljivovici i krmetini“, što je bilo mišljenje Beča, Pešte, Stambola i drugih dvorova, kao što je pisao Krleža. Kako, usprkos svemu, i Bogu hvala, ipak nema krvi, dajmo svemu tome vedriji ton. Konačno, danas je katolički Uskrs, za tjedan dana će pravoslavni, a 23. svibnja je Ramazanski bajram i možda ćemo moći ići jedni drugima u posjete, jesti, piti, umjereno i ne na poslu, kako reče Lukašenko, danas, za najveći kršćanski blagdan, postavimo sami sebi pitanje kojoj grupi „koronista“ pripadamo? Odgovore možete postaviti u komentar, a možete ih i zadržati za sebe. Ovo nije ispitivanje u podrumima Gestapoa, već, nazovimo je tako, „anketa“ bez obaveze da se na nju da odgovor.

Opcije su sljedeće, a pitanje bi bilo „Kojoj skupini pripadam?“

1. Ekstremni „koronisti“

Više vjeruju znanstvenom establišmentu, nego vjernici Bozaniću i papi. Oboružani su maskama, rukavicama, alkoholom. Peru ruke prosječno svakih 13 sekundi. Viruse vide posvuda. Nagomilali su zaliha za tri atomska rata.

“Neodgovorne” bi najradije umlatili letvama i deportirali u koncentracijske logore. Prema potrebi „drukaju“ policiji i likuju nad uhićenjima i naplaćenim kaznama za kršenje odredbi o „socijalnom distanciranju“.

Fanatično slušaju upute Stožera civilne zaštite. Nisu kopali nos od 18. veljače. Komuniciraju samo preko mobitela. Pozdravljaju druge s 10 metara udaljenosti i užurbano nastavljaju dalje. Obožavaju ministra Vilija Beroša.

2. Umjereni „koronisti“

Ponašaju se prema uputama i disciplinirani su, iako im u čitavoj priči sve baš i ne štima. Klone se nevolja i pred ekstremnim „koronistima“ su suzdržani kako ih ne bi razgoropadili kontrarevolucionarnim promišljanjima i tako na sebe navukli bijes Velikog Koronarnog Brata. Već im je pun klinac svega, ali ovo se mora izdržati. Brzo će proći, tješe se.

Jedu najviše od svih skupina. Pozdravljaju sa socijalne udaljenosti i potajno kopaju nos, ali ipak nakon temeljitog pranja i dezinfekcije ruku. Ministar Vili im je „simpa“.

3. Umjereni „antikoronisti“

Podijeljeni su u dvije podskupine, lijeve i desne provenijencije. Trenutno su ujedinjeni u nevolji, ali čeznu za iracionalnim svađama o partizanima i ustašama. Sve ovo im jako miriše na preveliku histeriju i veliku prevaru. Neprestano nastoje pratiti vijesti s obje, dijametralno suprotstavljene strane i od toga im glava leti „tamo ovamo“, pa često više ne znaju tko im glavu nosi i što misle pa zanemaruju propisanu socijalnu distancu.

Iz protesta ne nose maske i rukavice. Srčano se nadaju kopernikanskom obratu i ukidanju suludih mjera. Nos kopaju u svoja četiri zida, ponekad i bez pranja ruku. Ministar Vili Beroš im ide na živce.

4. Ekstremni „antikoronisti“

Dočekali su svojih pet minuta jer su “na ovo upozoravali godinama”. Sve pripisuju tajnim vladarima svijeta koji ovo rade kako bi zavladali svijetom kojim već vladaju. Opila ih je slava teoretičara zavjera i sada, s još jačim uvjerenjem, povezuju Covid-19, Prvi svjetski rat, 5G  mrežu, chemtrailse, Mletačku republiku, masone, guštere i utrke žaba u Arizoni.

Ljube se i grle s istomišljenicima. Bezbrižno kopaju nos. U Viliju Berošu vide guštera ili, u najboljem slučaju, prikrivenog etničkog Hazara 13. plemena.

Ako niste nijedna od ovih skupina, to znači da ste tjednima u samici u zatvoru u Lepoglavi, član ste neke od rijetkih komuna u Hrvatskoj čiji se „vođa“ jednomjesečno spusti u selo, „tek da kupi sol i petroulje“ ili ste ogorčeni protivnik televizije i medija i čuditi se zašto su ulice tako puste. Aliu ova tri slučaja nemate internet i ne možete ovo čitati, stoga, prije svega, odgovorite sebi. Ako, nakon svega, dođe do konvergencije mišljenja suprotstavljenih tabora, tim bolje. To bi značilo da su koronavirusno ludilo svladali logika, ime zdrav razum, pa čak i providnost Božja ili Allahova. Ako ne, to znači da smo gdje smo i bili, samo je sada fronta Covid-19, a ne Drugi svjetski rat ili jedan od posljednjih ratova iz ’90-ih.

5 1 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
60 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
BLuka
Gost
BLuka
7 mjeseci prije

Koja god da ste grupa, svejedno je, čestit Uskrs svim ljudima koji su ga juče proslavili i nadam se da je bilo u miru, sreći i veselju.
Sa malim zakašnenjem.

Niks
Gost
Niks
7 mjeseci prije

Jedino sto cu reci je da je jako optimisticno misliti da je ovo gotovo za mjesec dva…

Ime
Gost
Ime
7 mjeseci prije
Reply to  Niks

trajat će još ggodinu dana sa nekoliko valova, ako je vjerovati Đikiću.

Riddick
Gost
Riddick
7 mjeseci prije

S nostalgijom i setom se sećam stereotipa i predrasuda, svadja o četnicima ustašama partizanima Srbima Hrvatima Bošnjacima o nacionlnim suprematiznu i nihilizmu o verama koja je istinita i o ateizmu o demokratiji fašizmu socijalizmu o tome ko je veći zločinac i koji je zločinac u stvari heroj a heroj zločinac, koji zločin je izmišljen , ko je trol i poverovao u propagandu a ko govori istinu, ravna zemlja loptasta zemlja, istok ili zapad i ostale idiotske dileme, kako smo samo bili bezbrižni i iskreno iz srca vredjali jedni druge iz mržnje i pakosti po celi dan ali na žalost sada je sve to palo u vodu pred ovom nesrećom, nekada mi je sve to smetalo a sada bih voleo samo da sve ovo prodje.
I stvarno smo svi ovde u 4 tabora stali, odlično ste primetili.

čoban
Gost
čoban
7 mjeseci prije
Reply to  Riddick

,Ovo je jedan on takovih dilema nije ništa posebno, ti nisi dao zaključak svog teksta ,to je početnička greška ,svih koji se svađaju ,tjeraju svoj inat i ništa ne zaključuju .Ništa ne proučavaju po logici nego po srcu.

Milanče
Gost
Milanče
7 mjeseci prije

Koronavirus Kao virus nepostoji.izmisljena prica vladara iž sjene a konacni cilj preformacija svijeta dá aspekty ekonomskog,socijalnog i geopolitickog.Neke stvari normálním putem nebi prošli sada se to rádi putem Korona virusa.Stvaranje nové EU,Nové Jugoslávie a hlavní cilj odrezati globální utjecaj Rusije i Kine u svijetu.

Ajmo
Gost
Ajmo
7 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Nazalost, izgleda da su Kinezi glavni suucesnici u ovome, a i Vlado je pokazao u kojem je taboru. Tuzno, ali tako je..

Starina
Gost
Starina
7 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Meni ne izgleda da je tako! Činjenica je da je sve krenulo iz Kine. A i Rusija se priključila. Puno je izglednije objašnjenje, vakcinacija za svakoga, osim naravno elite, i totalna kontrola čovječanstva.
Jutros sam poslao u Kinu jedan bezazlen link o objašnjenju virusa i bakterija koja je otrkio otac bakterilogije Bechamp, te da je Pasteur otac današnje militantne medicine. Osoba nije mogla otvoriti taj članak a nakon druge poruke na whatsapp više ni komunicirati ne mogu s njom.
Očigledno se skriva istina, a Kina je ne samo probni poligon nego čak i predvodnik u tom mraku i totalnoj kontroli. Tako da već svaka osoba ima zeleni, žuti i crveni kod, u skladu s kojim se smije kretati. Naravno sve je na mobitelu. Tako da su sve igre Kina-Rusija–USA morale utihnuti jer je iz glavnog štaba stigla takva naredba, ukoliko ionako nije sve bila samo predstava.

Milanče
Gost
Milanče
7 mjeseci prije
Reply to  Starina

Kinezi sú izbacili koronavirus dá bi se onda mogli pojaviti kao spasioci svjeta, dá preuzmu svjet pod kineski svíjet.Vladari iž sjene sú ih zpozorovali na to, Kinezi nisu poslusali, dobili sú praví virus,umrlo preko 50 tisuca Kineza.Onda sú globalisti stvořili koronavirus Kao globální sistem upravljanja dá likvidira kinu i Rusiju iž globalnog utjecaja u svijetu.Kini se proizvodi a nikuda neprodává, stotine milijardi dolar Kina tjedno u mínusu, kina se uskoro puknutí Kao lubenica.Rusija se bití preformirane, na malé drzavice.Tko go d je isao protiv pravila vladara iž sjene, taj dugo neživí,to svima Mora bití jasno, svidjelo se to někomu ili ne.

Starina
Gost
Starina
7 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Milanče
Vrlo smjelo objašnjenje. Daj neki dokaz za ove tvrdnje, neku logiku barem poveži. Zašto bi Kina pukla ko lubenica kad je Kina tvornica svijeta, a prema odredbi vladara svijeta?!
Nisi ništa odgovorio na jasne činjenice da je u Kini totalna kontrola već uvedena..
Zašto bi svi vladari u svijetu prihvatili igru iz Kine, ako znaju da hoće za vladati?!

Helena
Gost
Helena
7 mjeseci prije
Reply to  Starina

Tvoja i Milančetova definicija globalista je različita, zato tebi njegov komentar deluje nedorečeno. Po njemu su globalisti dobri momci, a predstavljaju ih trenutno Si i Tramp, koji zajednički rade. Ostalim ljudima su to, manje više suverenisti. Sa druge strane, duboku američku državu u ovom trenutku, po Milančetu, predstavljaju američki moćnici (Klintonovi i ekipa) koji su se oteli kontroli globalista i razvijaju drugačiju agendu.Ostalim ljudima to je udarna pesnica globalističke agende. Vladimir Putin biće smenjen od globalista, po Milančetovoj trenutnoj logici, kao i Si. Prvi je suverenista, drugi globalista koji je naljutio svoje gazde, jer je zloupotrebio njihovu časnu ideju stvaranja humanog sveta. Milanče nije glup, o tome šta govori treba razmisliti, ali je vrlo prepreden čovek, zadojen globalizmom.

aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
Gost
aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
7 mjeseci prije
Reply to  Starina

Starino ako znaš da je Mošina žena odabrana onda će ti biti sve jasnije zašto mijenja stalno mišljenja, da ne budem grublji u izričaju što to on radi.

Neno.
Gost
Neno.
7 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Milance. Vas medvedji san nce trajati sest mjeseci, vec sezdeset godina. Pametnom dosta.

Ime
Gost
Ime
7 mjeseci prije
Reply to  Starina

Kina je zemlja blistave budućnosti, tamo teče samo med i mlijeko….

Helena
Gost
Helena
7 mjeseci prije
Reply to  Ime

Nismo mi ludi da mislimo da je Kina zemlja meda i da ne shvatamo do koje mere globalisti imaju pipke u svakoj svetskoj državi. Globalizam je vrlo stara ideja, samo menja formu kroz vekove. Poenta je da u svakoj postoji i jak antiglobalistički, suverenistički tabor, pa bi bilo previše pretenciozno i jednostrano neku zemlju odmah proglasiti ovakvom ili onakvom. Amerika je jedna od njih u kojoj je prevaga globalista postala očigledna, ali mislim da su trenutno i kod njih menja odnos snaga. Treba biti oprezan, to svakako, ali ne donositi preke sudove. Rat je još u toku. Hoće li ime Kina, Amerika, Rusija… biti ono što i nekoć, ili će se svetske globalne korporacije trajno zaodenuti imenom nekad nacionalnih država, videćemo.

aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
Gost
aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
7 mjeseci prije
Reply to  Starina

Dobro vidiš Starino.

Vrane
Gost
Vrane
7 mjeseci prije

Zaboravio si one koji upozoravaju da će nakon ove predstave puno više problema biti općenito. Mene samo zanima da li će nakon što ovo prođe biti osnovan stožer koji će četiri puta dnevno izvještavati ;
1. Koliko je ljudi ostalo bez kuće/stana
2. Kolko je ljudi ostalo bez posla/ prihoda
Kad su već na TV-u mogli bi dnevno izvještavati koliko je taj dan ljudi umrlo od posljedica pijenja alkohola i pušenja cigareta i što poduzimaju da se alkohol i cigarete stave u samoizolaciju.
3. Koliko se obitelji raspalo radi ekonomskih nedaća taj dan
4. Koliko imamo novih “kopača” po kontejnerima za smeće i u kako su ti novi slučajevi raspoređeni po gradovima/ općinama
Slobodno nadopunite listu

Zoran
Gost
Zoran
7 mjeseci prije
Reply to  Vrane

Vrane,
Odličan komentar, ova sprdačina u 14 sati na programima u hrvatskoj, koju večina iščekuje da čuje sveznajuče što će “PAMETNOGA” reći. Osim utjerivanja straha i prijetnji, ako nebudete ovako, mi ćemo onda napraviti to i to. Svatko tko je umro u ovome periodu je umro od korone. Ispiranje mozga je vrhunski odrađeno imali su odlične učitelje. Ali bitno je preživiti tzv koronu i ostatak života kopati po kontejnerima jer će i ovo malo jada u hrvatskoj propasti. E da i ako nekome pokušaš nešto i objasniti, odmah napad pa ti nisi normalan i slično tome, jer tzv stožer se mora slušati i sve zna kao veliki vođa u sjevernoj koreji, i da pridržavam se uputa tzv stožera. Ali ako ima išta i dobroga u svemu tome barem se svaki dan dobro nasmijem svom tom sprdačinom.

Ajmo
Gost
Ajmo
7 mjeseci prije

Clanovi kojekakvih stabova, stozera, komisija “za borbu protiv covid19” nisu gusteri, ali su svakako izdajnici svog naroda. Nece biti zaboravljeni ni oni ni njihova (ne)djela!

aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
Gost
aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
7 mjeseci prije
Reply to  Ajmo

Iznenadio bi se kad bi im uzimao dnk da vidiš kojem plemenu pripadaju………………..

Jomla
Gost
Jomla
7 mjeseci prije

… Velikog Koronarnog Brata. KORONARNOG? Šta reći, kakvu poruku poslati…?

mislim
Gost
mislim
7 mjeseci prije

Sve pripisuju tajnim vladarima svijeta koji ovo rade kako bi zavladali svijetom kojim već vladaju
ova mu je dobra.

aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
Gost
aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
7 mjeseci prije
Reply to  mislim

Pa ti koji vladaju mijenjaju stalno socijalnim inženjeringom svijet u kome živimo, globalno i planetarno, a nama podvalju istine poput toga da je to “tijek” povijesti, “razvoj” ljudskog društva, evolucija “ljudskog” uma itd itd itd………………

DeProggy
Gost
DeProggy
7 mjeseci prije

odličan humor….i prilika za samopreispitivanje.
Ubrajam se u radikalnije elemente umjerenih antikoronaša 🙂

NWO
Gost
NWO
7 mjeseci prije

Definitivno cetvrta.

Pipistrella
Gost
Pipistrella
7 mjeseci prije

Nikad se nisam voljela svrstavati u nikakve kategorije,nit su me ikad zanimale ustaše-partizani diskusije jer su to uvijek samo bile distrakcije za zatupljene mase. Al eto, iz protesta ne nosim masku nit rukavice, pa sam autoru onda valjda “umjereni koronist”. Zašto ne nosim masku i rukavice? Jer si hoću ostaviti privid normalnosti u svoj ovoj histeriji. Imala sam prijateljicu koja je bolovala od raka i naravno da sam kad sam išla kod nje pazila na takve stvari jer je njoj i najmanja gripa mogla biti kobna. Al danas dok sam vani na predivnom proljetnom zraku, ne pada mi to napamet.Više od virusa me plaši ljudska glupost. Jučer me boljelo uho, prijatelj mi već na netu našao članak da su znanstvenici otkrili da to može biti simptom korone. Sutra će i samo disanje biti simptom korone, čini me. Čovjek mi neće ić na kiosk poslati paket jer od kartona može dobit virus. Ispada da je svaka radnja rizična i da bi nam svima bilo najbolje da jednostavno hiberniramo. Tko veli da netko od tih paronika ne nosi i agresivu u sebi i ubrzo ću se i bojat kihnut u javnosti da me netko verbalno il fizički ne napadne? Postali smo društvo straha u svakom pogledu, netko se panično boji virusa, netko neimaštine, netko još održava neko normalno stanje poput mene, al primjećujem to sve više oko sebe. Kada sam bila na sajmu dan prije nego što su sve pozatvarali, vidjela sam taj strah u očima ljudi. Ne strah od korone, već od neizvjesnosti od čega će živjeti. I to me više rastužilo od svih onih bolnica i kamiona što nam prikazuju na televiziji. Kada su prvo počeli s onim prizorima iz bolnica u Italiji, još sam imala neke svoje sumnje. Možda nas hoće time zadržati doma da ne oboli još ljudi, možda je tako najbolje za sve. Al kada su krenuli s onim kamionima, jamama, kad mi na izlazu is sela stoji policijska patrola, kad moram izmišljat razloge i opravdanja zašto mi treba propusnica da si odem kupit zobeno mlijeko, e to je čisto zastrašivanje i dokazivanje nadmoći. Moja baka ima 90 godina, prošla je i boleštine i ratove…Veli ona, zna da od nečega mora umrijeti, samo se nada da neće bit bolno. Nju sad muči što ako umre, nitko joj neće doć na sprovod, ne muči ju jel će umrijet od virusa il bilo čeg drugog. Tak da, tko hoće ostat zakopan doma, nek ostane..baš me briga što sam neodgovorna,, nisam plemenita ko drugi, ni suosjećajna s Talijanima, Amerima itd..ne želim živjet u ovakvom društvu i ovakvoj umjetno stvorenoj krizi. Nisam ni epidemiolog, ni virolog, ni stručnjak za išta, no znam namirisat manipulaciju kad ju vidim. Da nas to kosi ko muhe, ok..poklopila bi se ušima. Ovako, neću.

MUNJA
Gost
MUNJA
7 mjeseci prije

Ipak NITKO od antikoronista neće riskirati i družiti se bezbrižno vani sa nepoznatima a kako bi dokazali svoju teoriju. Junaci na papiru.

Vrane
Gost
Vrane
7 mjeseci prije
Reply to  MUNJA

Nigdje ne nosim masku niti rukavice…radim ono što sam i prije radio…održavam higijenu, šećem na suncu svježem zraku i ne bojim se nikakve korone nego ljudske gluposti i zlobe. Na kraju krajeva od nečega se mora i umrijeti ili svi želite živjeti vječno 🙂

pera lozac
Gost
pera lozac
7 mjeseci prije
Reply to  MUNJA

Ja cu, ali pod uslovom da se sve snima kao u filmu Truman Sow, jel bi se moglo desit da me otruju da bi dokazali koliko je opasna korona.
Drugi uslov je da se sam lecim i sam pravim klopu.
Da dodam, po njihovom ja spadam verovatno u kriticnu grupu, pusim ko turcin i pijem ko smuk a pedesetu sam odavno pregazio.
Ovakav komentar sam vec bio postavio kao odgovor na panicenje nekog od komentatora ovog portala, ali je iz nekog razloga obrisan.

aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
Gost
aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
7 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

Pero, stavili bi te tamo na sajmištu u izoliran plastični kavez ali ti nebi rekli da jedino gdje u Srbiji postoji 5G mreža to je tamo oko sajmišta, onda bi se nenadano “razbolio”.

pera lozac
Gost
pera lozac
7 mjeseci prije

Najverovatnije bi bas tako bilo.

Mercury
Gost
Mercury
7 mjeseci prije
Reply to  MUNJA

@ MUNJA

Čim izađeš na ulicu, ne možeš zaobići ljude. Jučer popodne su ulice bile krcate. Tako da ti ne znaš o čemu pričaš.

BLuka
Gost
BLuka
7 mjeseci prije

Kako se da videti u članku niste normalni ni 1.,ni 2.,ni 3.,ni 4. a pogotovo 3. i 4. mada je druga grupa najbliže razumu ali kako je učlanku sve predstavljeno nenormalno nema ni njima spasa.

BG CG
Gost
BG CG
7 mjeseci prije

Koliko BIJEDNO srozavanje nekad uglednog portala

aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
Gost
aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
7 mjeseci prije
Reply to  BG CG

Nije toliko portal već Nebojša kontrira jer mu je nagažen ego. Misli da je pametniji od nas urokljivih urotičara.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
7 mjeseci prije

Prema istraživanju oksfordskog univerziteta zemlje koje su uvele najstrože mjere protiv “pandemije” korona virusa su: Hrvatska, Srbija, Slovenija. Dakle prva tri mjesta. Možda jesam teoretičar zavjera, ali svejedno mi se čini da smo mi nekome glavni pokusni kunići ili neko ima pametnije objašnjenje.

BLuka
Gost
BLuka
7 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Čudno ali Hrvatska mi tu u opšte ne ulazi u tu priču, čak su svi oni daleko labilniji i posle reagovali od BanjaLuke. Naravno, Hrvatska je ranije počela sa pripremom a i narod je daleko disciplinovaniji.
Dakle loše ti se čini,Hrvatska i Slovenija su ti primjer razumne reakcije, Srbija apsolutan primjer pogubljenosti vlasti koja u suštini nema pojma šta radi i koja sa pretjeranim reakcijama samo zbunjuje narod i primjer apsolutne neorganizovanosti sistema.
Banja Luka….ipak su primjereno reagovali mada je sistem djelimično ogoljen i dokazan kao mafijaški i pljačkaški.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
7 mjeseci prije
Reply to  BLuka

Izgleda da nisi baš shvatio o čemu sam pisao. Radi se o uvedenim restriktivnim mjerama, a najstrože su uvedene u tri ex yu države. U hrvatskoj bez ausvajsa ne možeš otići iz sela u selo. Tako nešto nije bilo od drugog svjetskog rata.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
7 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Najzanimljivije od svega je da sve te mjere nebi dale nikakvog rezultata da se stvarno radi o nekakvoj opasnoj bolesti. Obični ljudi (u hrvatskoj) ne smiju putovati dok oni povlašteni smiju (npr. saborski zastupnici) kao da oni ne mogu prenijeti bolest. U Srbiji vikendom totalna zabrana kretanja, a ostalim danima je to moguće (kad nije policijski sat) kao da se virus ne širi van policijskog sata. Tako da te sve mjere jedinu svrhu imaju u zastrašivanju i maltretiranju ljudi.

Piretis
Member
Piretis
7 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

@Molltaler- Mjere jesu rigorozne ali ih skoro pola miliona ima nekakvu propusnicu. Naša posla, treba se držati propisa ali drugi, ja ne. Neki dan prijatelj kaže bio je u vinogradu, pitam kako kad znam da je to 20 km daleko i u drugoj općini. A on: zaobilaznim putem. Onda kad malo bolje promislim otkud nekim likovima, posebno mislim na civilnu zaštitu, odjednom ključevi raja i pakla. Tko su oni da meni određuju hoću li ići, sam naravno, na svoj posjed? Nije li to kršenje i ustava i zakona? A takve odredbe na donose, barem ne u pravnoj državi, nekakvi stožeri nego parlament.
Već je i vrapcima jasno da ovo nije zbog navodne viroze nego je probna vježba efikasnog i učinkovitog discipliniranja stanovništva. Ovo se od sad može po potrebi ponoviti kad god se nekome, važnom, digne ili dobije diskretnu zapovjed iz centra odlučivanja. Meni je za mene svejedno. Ionako živim na selu, manje više izoliran, rijetko putujem a i to mogu odložiti, imam svoj život koji sam sam birao i dobar mi je, ali mi je za mlade kojima netko, iz čiste gluposti ili hira, krade vrijeme koje je najbolje u životu. Umjesto da žive i druže se sjede doma i dosađuju se. Sasvim sam siguran da smo bili normalniji u ratu nego sada. I nismo se toliko bojali (najviše me zapanje ljudi za koje znam da su pucali na tenkove a sada peru ruke, dezinficiraju kvake i drhte ko tetkice).

Starina
Gost
Starina
7 mjeseci prije

Ja se osobno ne vidim nti u jednoj grupi.
Nastojim razumno gledati na sve događaje. Ne ljutim se na ljude ispranog mozga. Pokušavam događaje povezati sa biblijskim proročanstvima koja jasno ukazuju na gnjev stvarnog vladara kada kaže :” jao vama, zemljo i more, jer Đavao siđe k vama, gnjevan veoma, znajući da ima malo vremena” To nisu reptili i gušteri nego vrlo moćne duhovne osobe, i stvarni rat koji svaki čovjek vodi je duhovni rat. Ostati vjeran Bogu ili pokleknuti pod demonskim pritiskom. . Efežanima 6:12 jasno govori o tome
“Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova na nebesima”
Također piše da će ljudi umirati od straha, ne piše da li će biti strah umjetno stvoren jer je strah ionako iracionalan i svojstven svakom pojedincu. Tako nekoga nije strah visine a drugi umiru od straha, ili dubine ili miševa, ili virusa, ili zlih vladara..

Kunta Kinte
Gost
Kunta Kinte
7 mjeseci prije
Reply to  Starina

Rečenica br. 1: “Nastojim razumno gledati na sve događaje.”
Rečenica br. 2: “Ne ljutim se na ljude ispranog mozga.”
Rečenica br. 3: “Pokušavam događaje povezati sa biblijskim proročanstvima…”
Kolega, ne znam je li ti bila namjera, ali ne sjećam se kad me netko ovako nasmijao.

Starina
Gost
Starina
7 mjeseci prije
Reply to  Kunta Kinte

Toby
Drago mi je da sam te nasmijano. Može i drugi put.
To su odgovori na tekst koji je grupirao ljude vrlo uskim karakteristikama.
Svatko tko gleda razumno gleda i realno na događaje oko korone. Navedeno je da se oni koji se protive koroni ljute na one koji ju zagovaraju. Zašto bi se ljuti na te ljude koji su jadni jer su ispraznih mozgova.
Biblijska proročanstva se nepogrešivi ispunjavaju, i mislim da nema razumnijeg gradiva za pratiti

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
7 mjeseci prije

S-savez
K-koronista
H-Hrvatske ?

Billjna (Gates) vljada ?
vir- US ?

Slavonac
Gost
Slavonac
7 mjeseci prije

Gospodine Babicu,panika i strah je najgori virus.75g crvenog virusa,kojeg jos nisu iskorjenili.Ima dobra koluma od Hodaka.SDP da napravi reviziju privatizacije,je kao HDZ lustracije.Nikad necemo prodisat ,dok stare strukture glume demokraciju.

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi
7 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

A još gori je taj virus u tvojoj glavi, moj potres lupi i prođe ali virus, eeeeeee ….

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
7 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Hahaha… Z. Hodak i njegove “kolumne”…
Rijetko viđeni psihopata. Čovjek je bolestan, toliko mržnje ili nabijenih kompleksa nema nigdje kao u njegovim “kolumnama” Sad te potpuno razumijem i zašto si takav Slavonac.

Slavonac
Gost
Slavonac
7 mjeseci prije

Tadumir,dobro rece jedan filozof,samo budala umre a u zivotu nikad ne promjeni misljenje.

Red Dog
Gost
Red Dog
7 mjeseci prije

Oli postoje Korona Nihilisti?
Jer mislim da sam ja to.
Meni je milina gledati kako im Korona trese lance da pene. „Ogranicava im prava i slobode“. Jer statisticke greske imaju kao neka prava i slobode…
Ovo nije o Koroni. Ovo je jedinstvena prilika da se studiraju razni tipovi licnosti pod pritiskom 🙂

Zvrk
Gost
Zvrk
7 mjeseci prije

Hehe, nekako se najviše vidim pod 3.
Ipak, nije korona za zafrkanciju. Još manje brojne manipulacije i inženjering koji se vrši, a taj virus je samo paravan za isti.

Sve više me strah postkoronskog vremena koje bi moglo odnijeti više žrtava nego sama korona.

Red Dog
Gost
Red Dog
7 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Ukinuce mere i reci da je sve u redu, iako nije.
Ovo je prva pandemija u istoriji uzrokovana internetom.
Pocelo je pljuvanjem po Kini, jer se to radi instinktivno, nisu mogli odoleti. Onda je sranje doslo do njih. Sta sad? Pucanstvo se je upecalo. Ne mozemo reci da smo se samo zajebavali. Izgubicemo izbore. Pa se igra igra neko vreme.
I to da pogada i njih. Licno je. Trump je minimalizirao dok mu nisu pokazali zrtve. I Johnson je, dok se nije razboleo on. Ali sta uraditi? Vratice se. Mutiran. I ceka se Super Gripa. Imshallah.

Greta Thunberg
Gost
Greta Thunberg
7 mjeseci prije

Prvi put otkad pratim N Babica , u dugom nizu godina razocaran sam textom. Srozao je strmoglavo sve na cemu je radio ovim textom. Zalostan i plitak , u ovoj situaciji ovo nam bas i ne treba.
Babic navodi da ce za mjesec dva sve ovo s mwdicinske strane nestati…. dok Bill Gates i svi imunolozi tvrde da cjepiva nece biti do kraja godine a mozda ni za godinu dana. Pa sto bi ocekivali i radili cjepivo, ako virusa uskoro nece biti?! Bit ce ga , itekako, ocigledno svi to ocekuju.
2. Ja spadam u onu kategoriju koronista kojima je egzistencija ugrozena zbog ekonomske situacije naslonjene na virus. I to nije sala niti malo. Kad ostanem uskoro bez posla i primanja, i život ce mi biti ugrozen.
Bilo je bolje preskočiti ovaj naivni text i napisati ozbiljnu analizu kako virus udara na ekonomiju i koliko ce ljudi imati posljedice od ovih mjera, te projekciju usporedbe sto bi bilo kad mjera ne bi bilo u ovom obliku.
Mislim da ce ovakve mjere dugoročno prouzrociti vise smrti i bolesti nego sam virus.
Nije smijesno, Babicu, niti malo. Mozda vama jeste, ako ce vam primanja ostati ista, ali ima ljudi sto im je stradalo poslovanje i zdravlje i živci, a takvih ce biti sve više, jer ovo nece proci za 2 mjeseca, pa cu onda ja vas pitati kojoj skupini koronista pripadate ?!!

Zoran
Gost
Zoran
7 mjeseci prije
Reply to  Greta Thunberg

Greta Thunberg
Problem i je za nas u hrvatskoj što će ove mjere, mislim zabrana kretanja bez ausvajsa, napraviti više štete nego koristi, ljudi neidu raditi jer nema gradskoga prijevoza i neznam kako tzv. stožer misli rješiti kada puno ljudi usljed ovoga ostane bez posla. Ali naravno njima je svejedno jer im je osigurana egzistencija a briga ih za nas malene. Ako uskoro ljudi nepočnu raditi bez obzira na tzv. virus bit će gore nego prije. Pomaže se privatnim lopovima a umirovljenicima i starijima ni lipe pomoći.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
7 mjeseci prije
Reply to  Greta Thunberg

Koliko vidim, ovo već kruži Facebookom kao šala, ali bez uvoda i dodatka. Osobno to ne uzimam za ozbiljno, iako nije daleko od definicije tabora, ali banalizirana definicija, očito za razvodnjavanje histerije,

dulebg
Gost
dulebg
7 mjeseci prije

Kad nema svađe u kancelariji, ja priupitam: a jel ćemo sad mi po letnjem vremenu ustajati RANIJE ili KASNIJE? Uh, tu ti se razvije borba na krv i nož, crtaju se neki krugovi: ovo je sunčano vreme, a ovo evropsko… Svaka strana naravno drži svoje pozicije!
Stvar pali i najesen.

aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
Gost
aedviuqwfvrbqwierfqwufrqwrfqwrf
7 mjeseci prije

Hehehe, samo ti nastavi Nebojša. Eno Ford-po novom Puki, isto kao i ja, nije čitao Ajka pa došao do istih spoznaja kao on i ja. Ford piše romane, sve faktografski podkrijepljeno (slično radi i Istražuj), rijetko kad griješi, ljudi koji nisu ni znali za njega više čitaju to nego same napise jer vide da čovjek vidi kroz tamu obmane.

Derim
Gost
Derim
7 mjeseci prije

Ljudi moji čitate li vi svoje komentare? Bukvalno ste u ove 4 grupe i svako se drži “svoje teorije” k’o pijan plota. Navodnici su tu jer to svoje mišljenje se stvara na osnovu nečijih teorija, podataka i materijala a sve dostavljeno putem nekog medija. Naravno da tu i tamo neko iskače zbog malo drugačije kombinacije ili originalnog mišljenja u tragovima ali oni su ionako u startu marginalizovani i anatemisani od pripadnika neke od navedenih grupa.

Ban Demetrije
Gost
Ban Demetrije
7 mjeseci prije

Bojim se da nam naš N.Babic pokazuje samo svoja ograničenja i ukalupljenost vezano za temu covid-19.
Sve što ne želi/ne može shvatiti odmah ismijava. Žalosno ali mu ipak priznajem da mu je to dobra strategija sa ciljem odvlačenja pozornosti razmišljanja većine. Većina isto tako ne može povezati većinu stvari i onda se po automatizmu slože s napisanim, istovremeno ne shvaćajući da su bili tako blizu a završili negdje daleko…

policijski koronisti
Gost
policijski koronisti
7 mjeseci prije

bild.de/regional/frankfurt/frankfurt-aktuell/blaulicht-uebersehen-porsche-rammt-polizeiwagen-70011362.bild.html

Helena
Gost
Helena
3 mjeseci prije

Sve ste relativno dobro analizirali, osim zadnje skupine o kojoj ste nadrobili sve i svašta što nema veze s vezom. Time ste se razotkrili kao protivnik svakog odstupanja od mainstream diskursa. Ne postoje nikakvi teoretičari zavjere. Postoje samo inteligentni i informirani ljudi koji prate što se događa u politici i društvo. Podmetanja da su “ravnozemljaši” i sl dolaze od diktatorskog establishmenta koji ne dozvoljava ikakvo drugačije razmišljanje od onog što oni serviraju i autokratski uskraćuju slobodu govora.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik