Kompletan sistem S-400 će biti isporučen Turskoj do decembra

BAZ-6402-015 sistem PVO S-400
3 komentara

Isporuke ruskog sistema protivvazduhoplovne odbrane S-400 Turskoj mogu biti okončane u novembru ili decembru, rekao je turski predsednik  Recep Tayyip Erdogan novinarima u utorak, nakon putovanja u Azerbejdžan.

“Sjedinjene Države su rekle da nam neće prodati PVO sistem Patriot. Šta se dogodilo nakon toga? Kupili smo S-400, čije su isporuke već u toku. Poslednja faza će biti završena u novembru ili decembru,” izjavio je Erdogan.

U septembru 2017. Rusija je najavila potpisivanje ugovora sa Turskom u iznosu od 2,5 milijardi dolara o isporuci S-400. Prve isporuke raketnih sistema S-400 u Tursku počele su u julu. Sjedinjene Države i NATO protive se turskoj kupovini sistema S-400 od Rusije.

Sistem S-400 (NATO: SA-21 Growler) je PVO sistem dugog dometa konstruisan od strane ruskog biroa Almaz-Antey kao poslednja verzija sistema S-300, tokom razvoja nosio je oznaku S-300 PMU-3. Trenutno predstavlja sam vrh svjetskih PVO sistema. Sistem je podjeljen u baterije a jedna baterija obuhvata do 9 lansirnih vozila uz odgovarajući broj raketa kao i rezervnih raketa, potrebnih pratećih i komandnih vozila. Sistem je naoružan sa više vrsta raketa koje se koriste za različite ciljeve i daljine dejstva. Ono po čemu je ovaj sistem specifičan su rakete 48N6 deklarisanog dometa 250 kilometara i 50N6E deklarisanog dometa čak 380 kilometara.

NATOS-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sčlfrbvwehgvrewrgewrngfergerge
4 godine prije

Tiskovine tame poput đu jork tajmsa več propovjedaju overtonove penđere kako bi njihova rotčajldusarmi trebala premjestiti nukleus oružja iz Inđirlika tako da bi se Erdođani trebao naoružati kod rusa još više jer od Nila do hazarijecvaj moraju se sve države raspasti da bi ono između bilo grosse sa dva hrama u očekivanju dolaska.

tihobl
4 godine prije

A kad ocekuje trecu isporuku S-400 koji je jesenas narucio?

Dean
4 godine prije

Bilo bi zanimljivo vidjeti po kojem algoritmu se mete klasificiraju i tehnologije koje se koriste za to.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI