Kongres poziva na ispitivanje Svjetskih vojnih igara u Wuhanu 2019. godine kao navodnog ”Superprenositelja” COVIDA-19

Svjetske vojne igre u Wuhanu 2019. godine
20 komentara

U oktobru 2019. godine, skoro 10.000 stranih takmičara iz više od 100 zemalja takmičilo se u onome što neki nazivaju „vojnom olimpijadom“, dva mjeseca prije nego što je Peking potvrdio da liječi pacijente sa „nepoznatom upalom pluća“, koja se kasnije pretvorila u pandemiju i postala poznata kao COVID-19.

Američki Kongres traži istragu Svjetskih vojnih igara 2019. u Wuhanu u Kini, nakon tvrdnji nekoliko sportista o simptomima sličnim koronavirusu i karakterizacije Wuhana kao “grada duhova” nedjeljama prije nego što su kineske vlasti prijavile prvi slučaj bolesti, izvijestio je Washington Post u srijedu.

Grad Wuhan u fokusu je rastućih glasina i teorija zavjere da je virus procurio iz virusološke laboratorije i da su kineske vlasti navodno skrivale izbijanje novog koronavirusa što je duže moguće, što je podstaklo nove pozive Američkim istražiteljima da ispitaju izvještaje da su sportisti oboljeli.

Kako se pandemija proširila širom svijeta početkom 2020. godine, sportisti iz niza nacija, uključujući Francusku, Njemačku, Italiju i Luksemburg, javno su rekli da su neke teške simptome imali još u Kini ili po povratku kući, što je, zajedno sa njihovim rođacima koji su ubrzo imali iste simptome, uvjerilo učesnike igara u Wuhanu da su oboljeli od COVIDA-19.

„Jedan sportista iz Luksemburga prijavio je „gotovo prazne“ ulice u Wuhanu tokom igara podsjećajući: „Bio je to grad duhova“ i „Bilo je glasina da je vlada upozorila stanovnike da ne izlaze.“ Republikanski predstavnik Mike Gallagher napisao je Pentagonu u pismu da „Iako su anegdotični, ovi izvještaji postavljaju važna pitanja o vremenskom rasporedu početnog izbijanja COVIDA-19 u Wuhanu“.

Prema izvještaju, Pentagon nije upoznat sa bilo kojim infekcijama koronavirusa među američkim osobljem koje se takmičilo na Svjetskim vojnim igrama 2019. godine. Ministarstvo odbrane reklo je da nema indicija da su pripadnici američke vojske bili bolesni prije nego što je američka vlada početkom 2020. godine uvela ograničenja putovanja.

Kineske vlasti žestoko su negirale sve optužbe SAD, dok su neki zvaničnici za infekciju krivili američke sportiste da su je donijeli u Wuhan. Kineske diplomate su čak rekle da su virus možda u Wuhan unijele trupe američke vojske iz Fort Detricka u Marylandu, gdje se nalazi Odjeljenje za biološka istraživanja vojske.

U srijedu su mediji izvijestili da je izabrani pododbor Doma za krizu koronavirusa pozvao, između ostalih, američkog specijalistu za infekcije i glavnog medicinskog savjetnika predsjednika dr Anthony Faucija, da učestvuje u panelu posvećenom porijeklu COVIDA-19

Ironično, Faucijev ugled među demokratama kao nedodirljivog stručnjaka za tekuću pandemiju koji je negirao i kritikovao tvrdnje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa da je COVID-19 stvoren u laboratoriji ukaljan je nakon masovne objave e-pošte koja je, između ostalog, otkrila da je ekspert privatno priznao mogućnost porijekla iz laboratorije.

Od izbijanja pandemije, demokrate su ismijavale Trumpove tvrdnje da je virus vjerovatno potekao iz laboratorije u Wuhanu. Međutim, Bidenova administracija, koja je naslijedila Trumpa, iz razloga koji nisu potpuno očigledni, nedavno je nastavila retoriku svog prethodnika, obećavajući da će doći do korjena porijekla virusa.

Krajem maja, Joe Biden izdao je naredbu da njegove obavještajne službe „udvostruče napore“ da istraže dva suprotstavljena gledišta u vezi sa porijeklom pandemije, a to su slučajno virusno prelivanje u prirodi i nesreća u jednoj od kineskih laboratorija koja proučava koronaviruse slijepih miševa u Wuhanu.

Prošlog mjeseca mediji su izvijestili da su tri člana osoblja Instituta za virusologiju Wuhan u novembru 2019. godine zatražila bolničko liječenje zbog simptoma sličnih COVIDU-19, potencijalno prekidajući vremenski okvir pandemije. Kineska vlada je demantovala izvještaje.

Krajem marta, misija Svjetske zdravstvene organizacije u Wuhanu, koja je takođe posjetila sada poznatu laboratoriju, ocijenila je mogućnost da je virus pobjegao iz laboratorije kao „krajnje nevjerovatnu“. Naučnici su takođe istraživali direktan zoonotski prijenos na ljude (moguć i vjerovatan), prenos preko srednjeg domaćina praćeno prelivanjem (vjerovatno, vrlo vjerovatno) i prenos kroz lanac hladne hrane, iako zaključni izvještaj nije utvrdio konačnu teoriju porijekla virusa.

COVID-19 je prvobitno otkriven na mokroj pijaci u kineskom Wuhanu početkom decembra 2019. Peking je u januaru prošle godine priznao da se bolest može prenositi sa osobe na osobu, a do 11. marta te godine SZO je proglasila COVID-19 pandemijom.

Američki kongresCOVID-19vojne igreWuhan
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
2 godine prije

Dobre šale nikad dosta…

2 godine prije

Jos jedna obmana satanista oko Rockefeller familije “filantropa”…

Vazno je da “sveti virus” postoji – tako da idioti goyimi imaju protiv cega da se “bore”… Filantropskim vakcinama naravno…
To sto idiotska pseudonauka – NIJE u stanju da pokaze IZOLIRAN “virus” po njenim vlastitim postulatima – u opce nije bitno…

Kažun
2 godine prije

“Evo vam kost,pa glođite”.

Legendarni Grk
2 godine prije

Bolest i smrt su masovno počeli tek nakon cijepljenja.
Vjerojatno su ti američki vojnici prije dolaska u Wuhan bili cijepljeni (radi “sigurnosti”, naravno), dakle napunjeni raznim toksinima koje su proširili na druge.
Vidio sam na nekim američkim stranicama da je tamo “nepoznata plućna bolest” napadala amerikance još u 8. mjesecu 2019. – dakle 3-4 mjeseca prije Wuhana.
Zato kinezi optužuju amere da su im donijeli zarazu, jer znaju da su u SAD mjesecima prije bili prvi oboljeli i umrli.
Ameri se naravno na ove optužbe kineza prave grbavi.

Kažun
2 godine prije

Stižu novi “sojevi”,a za sve su krivi necjepani.
Svi u pržun.

trimer
2 godine prije

netko je spominjao hidrogen peroksid nedavno i to da je za konzumaciju je potreban onaj bez stabilizatora….gdje se može najlakše i najbrže nabaviti

Max
2 godine prije

Sad su se sjetili.

dulebg
2 godine prije

Jeste, i ja sam čuo da je američka vojska donela koronu na Vojne igre.

A dobro pamtim da je u okt-nov-dec-2019, možda i jan-2020, više mojih poznanika preležalo surovu upalu pluća sa visokim temperaturama skoro 40°, od koje posle nisu mogli da se oporave po mesec dana.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI