Kremlj kaže da bi se Putin i Zelenski mogli sastati samo da finaliziraju ”određeni dokument”

Putin i Zelenski
14 komentara

Dmitrij Peskov je napomenuo da je rad na tome “prilično davno obustavljen i da nikada nije nastavljen”

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov ukrajinski kolega Vladimir Zelenski mogli bi se sastati samo kako bi finalizirali “određeni dokument”, ali su dvije strane davno obustavile rad na njemu, izjavio je u srijedu portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Niko nikada ne bi mogao isključiti takav sastanak a priori, ali treba se dogovoriti za to. Putin i Zelenski su se mogli sastati samo da finaliziraju određeni dokument, ali rad na njemu je prilično davno obustavljen i nikada nije nastavljen”, rekao je Peskov.

Odgovarajući na pitanje da li će posjeta ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Turskoj 8. juna biti povezana s potencijalnim susretom Moskve, Kijeva i Ujedinjenih naroda u Istanbulu, Peskov je rekao da će to biti događaji “jednog konteksta”.

„Stoga, zaista postoji indirektna veza između događaja“, rekao je on. „Ipak, još uvijek nema jasne vizije u vezi sa sastankom (između delegacija Rusije, Ukrajine i UN )“, rekao je portparol predsjednika.

Niti postoje naznake za potencijalnu Putinovu posjetu Turskoj, dodao je Peskov. “Poziv postoji, a termin će biti dogovoren diplomatskim kanalima”, rekao je on, ne navodeći tačan datum.

Dimitrij PeskovPutinrusijaukrajinaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Rusi kazu da su za pregovore i kompromis, a Zelenski kaze da je za kapitulaciju Rusije i da pregovora nece biti. Lazu i jedni i drugi.

1 godina prije

Samo jedan dokument je moguč.
Kapitulacija.
I prihvat svih zahtjeva, koji su uzrok te specijalne operacije.
A uzroka je več za knjigu.

Sve naopako
1 godina prije

Kad zavrsi sa Ukrajinom krece oslobadjanje ugrozenih rusa u ostatku svijeta?

tuf
1 godina prije

Pticama na grani je jasno da nema pregovora još od onog po meni ključnog poziva Bidena kojim je intervenirao u trenutku kada je *elenski skoro posrnuo i pristao na pregovore – a ovaj ga od toga odgovorio i uvjerio da ima bezgraničnu američku pomoć.
*elenski sada zaista više ne odlučuje ni o čemu, radi se o direktnom upravljanju Ukrajinom iz VB i SAD-a. Trenutno još na daljinski, a obzirom da ne znaju stati u nekom trenutku će se i direktno uključiti skupa sa svojim podguznim muhama iz Poljske, Estonije i ostalih banana država.

Potjeh
1 godina prije

Organizovaće njima dvojici Abramovič sastanak kad bude trebalo… “A evo, po mom mišljenju, razmišljanja u pravom smeru Igora Borisova: „Abramovičova figura u pregovorima nije slučajna… Pre neki dan se saznalo da je američki predsednik Džo Bajden izveo Abramoviča iz sankcija. I to je učinjeno, navodno, na zahtev ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog… Jedan od razloga njegove kandidature za ulogu glavne veze sa zapadnim elitama nisu samo bliski kontakti sa Kremljom, već i dugogodišnji čvrste veze sa jevrejskim grupama uticaja, sa kojima je Abramovič gradio odnose praktično od samog početka stvaranja svoje poslovne imperije. Danas upravo ove grupe uticaja, govoreći u ime i uz učešće Izraela i premijera Naftalija Beneta, tvrde da su glavni posrednici u rešavanju ukrajinske krize. A ova inicijativa potiče od vapaja za pomoć Jevrejske zajednice Ukrajine, čiji su „štab” i glavni centri Dnjepropetrovsk i domovina Vladimira Zelenskog – Krivoj Rog… Jedan od najviđenijih predstavnika i „kumova” ukrajinske jevrejske… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Sve je to magla.

Tupko Glupko
1 godina prije

Hm, da taj dokument nije priznavanje zasebnih statusa ukrajinskih proruskih regija Donjeck i Lugansk koje graniče sa Rusijom i gdje je Ukrajina izbjegavala provesti sporazum iz Minska sa Rusijom punih sedam godina, obzirom da je potpisan 2015. godine? Kasno je Zelenskom sada za to, trebao je to rješavati prije. U međuvremenu je izgubio skoro cijelo Crnomorsko primorje, a ne samo Krim. Ukrajina ovaj rat ne može dobiti. Točka. Pripadniku odabranog naroda koji trenutno obnaša funkciju predsjednika Ukrajine to je odavno bilo jasno, a on uporno izbjegava bilo kakve razgovore nastojeći da situacija eskalira, da bude što više mrtvih i da Ukrajina površinom bude sve manja, a žestoko nastoji da se rat prenese i na druge europske države izazivajući gospodarski kolaps iste. Frapantno je u svemu tome da – kada je rat počeo na ovim prostorima u ovim malim korumpiranim državicama nastalim raspadom SFRJ, a koji je bio ograničenog dometa, daleko… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI