Kremlj kaže da je navodni CIA-in špijun bio obični službenik koji nije imao pristup Putinu

Špijun
11 komentara

Bivši dužnosnik koji je u medijskim izvještajima identificiran kao sredstvo CIA-e u Rusiji radio je u predsjedničkoj administraciji, ali nikad nije imao pristup Vladimiru Putinu, tvrdi Kremlj, dodajući da je muškarac otpušten prije nekoliko godina.

Američki mediji izvijestili su u ponedjeljak da su američke obavještajne službe izvršile operaciju 2017. godine kako bi izvukli visokog ruskog dužnosnika koji je radio kao doušnik CIA-e.

Užarena tvrdnja pokrenula je utrku za prepoznavanje navodnog špijuna. Ruski dnevnik Kommersant, izvijestio je u utorak da je službenik možda čovjek po imenu Oleg Smolenkov.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da je Smolenkov radio u izvršnoj funkciji predsjednika, ali rekao je da nije obnašao visoku dužnost, te je otpušten 2016. ili 2017. godine.

“Doista, Smolenkov je radio u predsjedničkoj administraciji, ali je prije nekoliko godina dobio otkaz”, rekao je Peskov. Dodao je kako navodni špijun nije visoki dužnosnik kojeg je osobno imenovao Putin.

Kazao je da Kremlj nije znao gdje se nalazi Smolenkov i mogao je samo potvrditi da je čovjek tog imena nekada radio za predsjedničku dužnost, ali je kasnije otpušten.

Peskov je bio otvoreno kritičan prema američkim medijima jer, zbog nedostatka dokaza, nisu vjerovali u priču opisujući njihove izvještaje kao nešto što je prikladno za Hollywood.

Sve ove špekulacije u američkim medijima o tome tko je hitno izvukao koga i tko je spašen od koga, to je sve, koliko znate, više žanrovska priča.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov također se bavio senzacionalnom pričom, navodeći kako nikada nije upoznao Smolenkova niti pratio njegovu karijeru ili pokrete. Izvještaji zapadnih medija prikazuju navodnu krticu kao visokog dužnosnika koji je imao izravan pristup Putinu.

Ranije su i Bijela kuća i CIA demantirali izvještaje medija.

CNN ekskluzivno tvrdi da je CIA-ino „sredstvo“ potajno dopremljeno iz Rusije uslijed bojazni da bi njegov identitet mogao biti ugrožen navodnom sumnjivom vezom američkog predsjednika Donalda Trumpa s Moskvom.

Što se ovdje točno događa nažalost nećemo saznati, bar ne u skoroj budućnosti. Neki pak nagađaju kako je čitava priča napravljena kako bi se okaljao ugled američkog predsjednika. U tijeku je kampanja za predsjednika SAD-a. Je li ovo politička taktika njegovih protivnika? Pokazat će vrijeme.

CIAPredsjednički izbori u SADŠpijun
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jack
4 godine prije

Rusija će sigurno priznati, što se je u stvari dogodilo, jest, malo morgen!! Ali kako kažu, gdje ima dima, ima sigurno i vatre i svi ti demantiji iz Rusije izgledaju tek kao “damage control” (Kontrola počinjene štete)

Kurjaca
4 godine prije

I da je bio spijun izgleda da ameri nisu bas nista dobili.Rusija zadnjih godina bas grabi napred.A btw po mom misljenju ne postoji zemlja koja nema spijune medju svojim redovim

Toni
4 godine prije

Tip ih debelo slagao da je tobož neka bitna faca u kabinetu predsjednika, a da bi uzeo dobe pare od ovih CIA-debila.

Toni
4 godine prije

Nisam znao da je CCCIIIAAA zabranjena riječ, a napisao sam u banovanom komentaru da je tip lagao ove debile iz pomenute agencije da je bitna faca u kabinetu predsjednika, da bi im uzeo gadnu lovu, a vjerujem da je u nedostatku pravih informacija svašta izmišljao.

tedi
4 godine prije

Neko gadno skretanje u medijima., za malo relaksacije.
Cudno svi ukljuceni na istu lokomotivu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI