Kremlj kaže da je navodni CIA-in špijun bio obični službenik koji nije imao pristup Putinu

Špijun
12 komentara

Bivši dužnosnik koji je u medijskim izvještajima identificiran kao sredstvo CIA-e u Rusiji radio je u predsjedničkoj administraciji, ali nikad nije imao pristup Vladimiru Putinu, tvrdi Kremlj, dodajući da je muškarac otpušten prije nekoliko godina.

Američki mediji izvijestili su u ponedjeljak da su američke obavještajne službe izvršile operaciju 2017. godine kako bi izvukli visokog ruskog dužnosnika koji je radio kao doušnik CIA-e.

Užarena tvrdnja pokrenula je utrku za prepoznavanje navodnog špijuna. Ruski dnevnik Kommersant, izvijestio je u utorak da je službenik možda čovjek po imenu Oleg Smolenkov.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da je Smolenkov radio u izvršnoj funkciji predsjednika, ali rekao je da nije obnašao visoku dužnost, te je otpušten 2016. ili 2017. godine.

“Doista, Smolenkov je radio u predsjedničkoj administraciji, ali je prije nekoliko godina dobio otkaz”, rekao je Peskov. Dodao je kako navodni špijun nije visoki dužnosnik kojeg je osobno imenovao Putin.

Kazao je da Kremlj nije znao gdje se nalazi Smolenkov i mogao je samo potvrditi da je čovjek tog imena nekada radio za predsjedničku dužnost, ali je kasnije otpušten.

Peskov je bio otvoreno kritičan prema američkim medijima jer, zbog nedostatka dokaza, nisu vjerovali u priču opisujući njihove izvještaje kao nešto što je prikladno za Hollywood.

Sve ove špekulacije u američkim medijima o tome tko je hitno izvukao koga i tko je spašen od koga, to je sve, koliko znate, više žanrovska priča.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov također se bavio senzacionalnom pričom, navodeći kako nikada nije upoznao Smolenkova niti pratio njegovu karijeru ili pokrete. Izvještaji zapadnih medija prikazuju navodnu krticu kao visokog dužnosnika koji je imao izravan pristup Putinu.

Ranije su i Bijela kuća i CIA demantirali izvještaje medija.

CNN ekskluzivno tvrdi da je CIA-ino „sredstvo“ potajno dopremljeno iz Rusije uslijed bojazni da bi njegov identitet mogao biti ugrožen navodnom sumnjivom vezom američkog predsjednika Donalda Trumpa s Moskvom.

Što se ovdje točno događa nažalost nećemo saznati, bar ne u skoroj budućnosti. Neki pak nagađaju kako je čitava priča napravljena kako bi se okaljao ugled američkog predsjednika. U tijeku je kampanja za predsjednika SAD-a. Je li ovo politička taktika njegovih protivnika? Pokazat će vrijeme.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Kurjaca
Gost
Kurjaca

I da je bio spijun izgleda da ameri nisu bas nista dobili.Rusija zadnjih godina bas grabi napred.A btw po mom misljenju ne postoji zemlja koja nema spijune medju svojim redovim

tihobl
Gost
tihobl

Kod Medvedova pola vlade drze prozpadni liberali i sestokolonasi pa se niko ne uzbudjuje osim ruskih patriotskih snaga koje godinama traze njihovu smjenu. A onda CNN otkrije da je glavni americki agent lik koji je radio u ambasadi kao referent za nabavke (isao je po prodavnicama i pijacama u nabavku) pa onda presao u Moskvu kao slubenik 3. razreda.

Ovo je jos jadnija konstrukcija od afere novicek.

Toni
Gost
Toni

Nisam znao da je CCCIIIAAA zabranjena riječ, a napisao sam u banovanom komentaru da je tip lagao ove debile iz pomenute agencije da je bitna faca u kabinetu predsjednika, da bi im uzeo gadnu lovu, a vjerujem da je u nedostatku pravih informacija svašta izmišljao.

Toni
Gost
Toni

Tip ih debelo slagao da je tobož neka bitna faca u kabinetu predsjednika, a da bi uzeo dobe pare od ovih CIA-debila.

tedi
Gost
tedi

Neko gadno skretanje u medijima., za malo relaksacije.
Cudno svi ukljuceni na istu lokomotivu.

Kile
Gost
Kile

Je, je sljedeći članak će biti da je bio čistačica ureda hahaha 😀

Jack
Gost
Jack

Rusija će sigurno priznati, što se je u stvari dogodilo, jest, malo morgen!! Ali kako kažu, gdje ima dima, ima sigurno i vatre i svi ti demantiji iz Rusije izgledaju tek kao “damage control” (Kontrola počinjene štete)

CPGS
Gost
CPGS

Naravno da ce priznati, u jednoj od buducih brojnih verzija, kad se dosjete da samo mogu uperiti prst i istaknuti da se takve stvari dogadjaju i ozbiljnim zemljama. A mozda cemo ipak morati cekati Glasnost 2.0. U medjuvremenu, mozemo se razonoditi gledajuci aparatchike kako migolje k’o gliste kroz raznorazne medjusobno proturjecne bajke, i posmatrajuci bjesomucnu mentalnu gimnastiku apologeta ovdje.

Lucija
Gost
Lucija

Cpgs
Fenomenalno!
Napisali ste 7 redova teksta i niste ništa rekli. Osim implicitnih i višestrukih uvreda.
Za ovo su sposobne dvije vrste ljudi: kvaziintelektualke i – poneki put – teolozi.

CPGS
Gost
CPGS

Kao narucena.

Kaj ti
Gost
Kaj ti

Uf kakav brain storming nakon vjesti iz cnna 😀 hahahaha imas jos hvala bogu.

Lucija
Gost
Lucija

Jack
Naj se sekirati. Dž.
Sasvim je moguće da je Smolenkov uvjerio ciju da je puno važniji nego što jest. I puno većeg ranga. 😊
Npr kao kad onaj s urudžbenog tvrdi da je – sekretar od ministra.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik