Kremlj kaže da ”Pandorini papiri” pokazuju da su SAD najveći porezni raj, unatoč obećanjima da će se boriti protiv pranja novca

Pandora papers
13 komentara

Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ) objavio je 04. listopada novo curenje informacija o navodnim financijskim tajnama više od 35 sadašnjih i bivših svjetskih čelnika, kao i više od 330 političara i dužnosnika iz cijelog svijeta.

Nedavna publikacija Pandora Papers (”Pandorini papiri”) pokazala je da su SAD najveće porezno utočište, unatoč obećanjima Washingtona da će se boriti protiv pranja novca, izjavio je 04. listopada glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je dodao kako Moskva ne vidi razlog za provođenje istrage o ovoj publikaciji, jer smatra da su datoteke koje su procurile “neutemeljene izjave”.

“Da budem iskren, nismo vidjeli nikakvo skriveno Putinovo bogatstvo … Čini se da će biti još publikacija o tom pitanju, ali do sada nismo vidjeli ništa posebno. Znamo odakle dobivaju informacije i kako oni dobivaju informacije”, napomenuo je Peskov.

Pandora Papers ranije je otkrila da su neke američke države, točnije Južna Dakota i Nevada, postale savršeno mjesto za skrivanje milijardi dolara bogatstva povezanog s ljudima koji su prethodno optuženi za financijska kaznena djela.

Publikacija sugerira da su se SAD pojavile kao “vodeće porezno utočište”, zahvaljujući lokalnom zakonodavstvu koje je navodno izradila industrija povjerenja, koja štiti korisnike povjerenja u SAD-u i inozemstvu.

ICIJ je opisao novoobjavljenu ekspoze nezakonitih financijskih aktivnosti kao najopsežniju do sada, napominjući da je u istragu uključeno više od 600 novinara iz 117 zemalja, kao i više od 11,9 milijuna procurjelih dosjea “koji pokrivaju svaki kutak svijeta”.

ICIJPandorini papiriSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Zanimljivo, ni Peskov ne smije da pomene londonski siti, najvecu praonu na svijetu.

Savonarola
2 godine prije

Mala primjedba, informacije nisu iscurile nego su servirane, zna se tko i zašto.

odjebite cionisti
2 godine prije

AKO MORAŠ U LUDNICU I PITAJU TE COVID PROPUSNICU TI IM POKAŽI PANDORINE DOKUMENTE PUSTIT ĆE TE. AKO SE NE VARAM U PANDORINOJ KUTIJI(FOLDER) JE SAMO NADA

ledeno doba
2 godine prije

ne budite naivni..
pandora papers je igrokaz kabale, kao što je bio onomad i oni “panama papers”..prije nekih 5 godina
ICIJ je Soroseva organizacija..
to je sve zamazivanje očiju naivnoj javnosti– da se pokaže, kako navodno još postoji demokracija i prvana država u kabalinom sistemu i poretku..
ah, hebemu miša, kako to da ti “istraživači”, nikada ne istraže one glavne zvjerke i njihove mućke; Rotšilda, Rockefellera, Buffetta, Gatesa, Sorosa, Schwaba…itd..
naravno da ne jer oni su gospodari ICIJ-a

Max
2 godine prije

Da najjači perači su Jenkiji rođeni naturalizirani

ledeno doba
2 godine prije

tko je i što je ICIJ koji je to sve “otkrio” pandora papers kao i panama papers prije 6 godina,? ICIJ (International Center for Investigave Journalism) je projekt, koji je stvoren 1997. godine, a projekt je stvorila takozvana nevladina organizacija, Center for Public Integrity (CPI). CPI se financira novcima velikih američkih korporacija lihvara i oligarha: od Soroševe fondacije Open Foundation, Fondacije Ford, John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, Sunlight Foundation i mnogih drugih.. Soroševa fondacija, Fondacija Ford i Fondacija John D. i Catherine T. MacArthur su poznate po tomu, što po cijelom svijetu podržavaju i financirjau na stotone i tisuće “naprednih” udruga, financiraju pučeve, prevrate, eugeniku, pobačaj, steriliacaiju, cjepljenje, rodnu ideologiju i ostale poznate stvari Fondacija Ford i Fondacija John D. i Catherine T. MacArthur, te Soroševa fondacija su stare fondacije (zaklade) , a Sunlight Foundation je jedna od mlađih fondacija, osnovna tek 2006. A iza “Sunlight Foundation” stoje opet Soroseva… Čitaj više »

Dokurčilomi
2 godine prije

Hahahaha, ma hajde? Nije valjda da najviše lopova ima u največoj lopovskoj zemlji? Pa oni su pobrali kremu najgorega. U novi svijet odlazili pljačkati pa iz starog svijeta pljačkaši, potom u novi život bježali kriminalci i većina koje je policija tražila, zatim primali židove a odmah potom i one koji su ih proganjali pa “čuvaju” svjetske rezerve zlata koje nestanu a vlasnici čekaju godinama njegov povratak, lupaju sankcije svima koji posluju s Rusijom i Kinom a oni trguju ispod žita. Kada se sve genetski zbroji i podvuče prekrasna zemlja za pljačku svijeta.

2 godine prije

Nakon toliko godina i 600 “novinara” koji su kopali po 12 miliona dokumenata, na Švedskoj TV sam saznao da je i onaj bend bez instrumenata medju tim koji su imali te račune vani.
Svidiš haus mafija, ili kako li se već zovu???
Golemo!
Vjerovatno će past i neki dileri, Afrički i istočnoevropski političari.
I?
Ovo je školski primjer prodaje muda pod bubrege.

Sven
2 godine prije

Eh da mi je proci motorom starom route 66. Pa malo svratim u novi meksiko da potrazim 👽. Ne znam za porez ali raj se nalazi gdje cesta na horizontu dodiruje nebo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI