Kremlj komentira navodni mirovni plan Kijeva

Dmitrij Peskov
18 komentara

Wall Street Journal izvještava da bi Zelenski mogao otkriti svoj prijedlog u veljači

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija smatra da su prethodni komentari ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog o mogućnosti mirovnih pregovora odvojeni od stvarnosti. U petak su ga zamolili za komentar na medijska izvješća o novom mirovnom planu koji je formulirao ured čelnika. “Nismo svjesni toga”, rekao je dužnosnik novinarima tijekom brifinga.

“Čuli smo izjave Zelenskog o raznim koracima, mirovnom planu. Ali sve što je do sada govorio nije uvažavalo realnost na terenu koju jednostavno ne možete zanemariti.” Wall Street Journal izvijestio je u četvrtak da bi ukrajinska vlada mogla objaviti novi mirovni prijedlog negdje u veljači. Ukrajinsko vodstvo želi prvo ostvariti neke pobjede na bojnom polju, kako bi ojačalo svoju poziciju, tvrde izvori lista u vladama SAD-a i Ukrajine.

Zelenskij je prošlog mjeseca objavio ono što je nazvao mirovnim planom za svoju naciju tijekom govora čelnicima G20 koji su se sastali u Indoneziji. To je uključivalo potpuno povlačenje ruskih trupa sa svih teritorija koje Kijev smatra svojim suverenitetom.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je tada da su uvjeti “nerealni i neadekvatni” te da je govor Zelenskog bio pun “militantne, rusofobne i agresivne retorike”. Zelenskog su pitali o “pravednom miru” kojim bi se okončao sukob, tijekom konferencije za novinare u Washingtonu koju je ovaj tjedan održao s američkim predsjednikom Joeom Bidenom. Odgovorio je da ne zna što taj izraz znači, prije nego što je izjavio da nikakve reparacije neće nadoknaditi gubitke nekih Ukrajinaca, koji se žele osvetiti “neljudima”.

Biden je intervenirao i izjavio da i on i Zelenski u konačnici žele mir. Američka politika kao primarni cilj u krizi navodi strateški poraz Rusije. Rusija i Ukrajina bile su na rubu postizanja sporazuma o prekidu vatre početkom travnja. No, zapadni podupiratelji Kijeva navodno su odbili podržati sporazum, kojeg je Kijev donio za pregovarački stol. Moskva je izjavila da su SAD i njegovi saveznici prekinuli pregovore, kako bi mogli nanijeti više štete Rusiji, zanemarujući pritom interese Ukrajine.

mirovni pregovorirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NeBudiOvca
1 godina prije

“ Biden je intervenirao i izjavio da i on i Zelenski u konačnici žele mir”
Ovo je zapravo istina.
Nakon sto fake pandemije/genska terapija/ mjere, ratovi, nestašice, trovanje, sakaćenje djece u trans agendi i ostalo odrade svoje, te ostane par miliona (ako i toliko) povlaštenih i par stotina miliona robova bez svijesti i savjesti, tada oni stvarno žele mir.
Naravno, u tom svijetu neće biti mjesta za ovakve senilne degenerike kao sto je Biden, dok Zelenski može u najboljem slučaju očekivati ulogu svirača klavira, ili žonglera.

eukolonija
1 godina prije

Od terorističkog puča na Majdanu narod Ukrajine je u ratu i kontinuiranom padu životnog standarda. Sada Zelenski za mir želi sve ono što je Ukrajina imala 70 godina prije terorističkog puča na Majdanu 2014.

Optimista
1 godina prije

To je uključivalo potpuno povlačenje ruskih trupa sa svih teritorija koje Mockba smatra, potpisanim ugovorima,, ukrajinskin suverenitetom.

Jos samo da se makne naciputin I da opet normalni ljudi dobiju priliku razgovarati

Optimista
1 godina prije

Putka čeka toplo proljeće…

Od početka rata u Ukrajini u Kremlju se svakodnevno vodi još jedna borba – za moć. Trenutno glave pretendente na tron čini moćna trojka – komandant ruskih snaga u Ukrajini Sergej Surovikin, šef paravojne Vagner grupe Jevgenij Prigožin, kao i lider Čečena Ramazan Kadirov. Njih trojica, hteli da priznaju ili ne, imaju zajedničkog neprijatelja – ruskog lidera Vladimira Putina, ali su istovremeno i međusobno krvni neprijatelji.

Nekoime
1 godina prije

Jedino im još treba nagovoriti Rusiju na bezuvjetnu kapitulaciju…

Amar
1 godina prije

Mirovne planove pisu pobjednici,a biden i zelenski to sigurno nisu.

Tupko Glupko
1 godina prije

Kako god uzmeš, Ukrajina najviše stradava u ovom ratu i tone sve dublje i dublje.
Sa Zelenskim na čelu, rat se nastavlja unedogled, sve dok će Zapad u taj bunar bez dna trpati novce i oružje.
Taj je jednostavno potpuno odvojen od stvarnosti.

tihobl
1 godina prije

Цена електричне енергије у Украјини ће се утростручити 2023. године.

Ово је саопштио Укренерго.

Max
1 godina prije

Od toga zasad nema ništa.

goran
1 godina prije

zelenski ljudino pazi da rusi ne oslobode kijev od nacista

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI