Kremlj komentira smrt Navaljnog

Navaljni
61 komentar

Uz istragu koja je u tijeku, Dmitrij Peskov upozorio je zapadne čelnike neka ne daju “ishitrene izjave”

Ruska Federalna zatvorska služba (FSIN) poduzima sve potrebne korake kako bi istražila smrt Alekseja Navaljnog, rekao je u petak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Navaljni je umro u petak poslijepodne u kaznenoj koloniji u regiji Jamalo-Nenec, gdje je služio 19-godišnju kaznu zbog djela povezanih s “ekstremizmom”. Kako je priopćeno iz zatvorske službe, 47-godišnjak se nakon šetnje osjećao loše i izgubio je svijest, a liječnici su ga ubrzo proglasili mrtvim.

FSIN “poduzima sve korake koje je potrebno poduzeti u takvoj situaciji”, rekao je Peskov novinarima. Kao takav, posebna istraga ne bi bila potrebna, dodao je.

Glasnogovornik Kremlja rekao je da će medicinski stručnjaci utvrditi točan uzrok smrti Navaljnog, a da je ruski predsjednik Vladimir Putin obaviješten o situaciji.

Ranije je izvor ruskog servisa RT rekao da je Navaljni dobio krvni ugrušak.

Američka potpredsjednica Kamala Harris izjavila je da je “Rusija odgovorna” za smrt Navaljnog, dok je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel rekao da “EU drži ruski režim isključivo odgovornim za ovu tragičnu smrt”.

“Očito su to apsolutno bijesne izjave”, komentirao je Peskov. “Nema informacija o uzroku smrti. Takve izjave smatramo apsolutno neprihvatljivim i neprimjerenim.”

Navalni je prvi put postao istaknut kao desničarski aktivist i kao jedan od vođa “Ruskog marša”, ultranacionalističkog skupa koji se prije održavao u Moskvi svake godine. Zatim je promijenio svoju ideologiju kako bi se uskladio sa zapadnim liberalnim uvjerenjima i postavio se kao protivnik Putina, pokušavajući se natjecati na predsjedničkim izborima 2018. unatoč tome što je u to vrijeme bio pod istragom zbog prijevare.

Navalni je početkom 2021. osuđen za prijevaru i zatvoren, a prošle je godine dobio dodatnih 19 godina za ekstremizam. U prosincu je prebačen u koloniju ‘Polarnog vuka’ u ruskoj regiji Yamalo-Nenets, koja se nalazi 40 km iznad Arktičkog kruga.

Aleksej NavaljniKremljrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 mjeseci prije

Još kod “trovanja novičokom” smo primetili da se igra vatrom, da ne shvata da je svima jasno da ništa ne može da promeni u Rusiji i da je kao takav Fašingtonu korisniji mrtav nego živ. Zato nije nikakvo čudo što se ovo dogodilo.
Ovde je nešto drugo interesantno – kako su to izveli? Nema nikakve sumnje da je u pitanju “inside job”, da mu je verovatno neko od stražara doturio “prašak koji će mu omogućiti da ga pošalju u bolnicu” a onda će ga “spasiti na putu do bolnice”… ko mu je kriv, Holivud ima filmove koji obrađuju razne scenarije.

Čudan lik
2 mjeseci prije

I dok su političari (pazi ovo!!) “zabrinuti” zbog smrti Navaljnog, ja sam zabrinut o detaljima sporazuma sa Ukrajinom???
I što ćemo sa mojom zabrinutošću?
Ništa.
Ja i svi građani smo potpuno nebitni…

2 mjeseci prije

Kako Zapad tačno želi da Putina prikaže kao negativca – tražiće telo da izvrše obdukciju.
Ako dobiju telo “naći će da je otrovan” i podići će neviđenu graju o “Putinovoj bezobzirnosti i zločinačkoj naravi”.
Ako ne dobiju telo podići će neviđenu graju o “Putinovoj bezobzirnosti i zločinačkoj naravi” za šta će dokaz biti to što “Putin ne sme da ga pošalje da ne bi otkrili da je otrovan”.

A od svega je najveći fazon da Navaljni stvarno jeste otrovan – bez obzira kakvo saopštenje bilo ruskih vlasti.

nepoželjni
2 mjeseci prije

Fajzer ili Sputnik… (pitanje je sad;)

noppo
2 mjeseci prije

šta je on pričao o ljudima drugih nacionalnosti je vrlo zanimljivo. Ovaj ritolizac zapada je bio rasista in fašista u svih svojim uvjerenjima. Za nekog novog Navaljnog treba novca i mnogo više vremena. Prvog možda ima ali drugog nema.

Ico
2 mjeseci prije

Slavenski narodi su veoma blagi prema svojim veleizdajnicima, Hrvati su u tome na prvom mjestu. Sve veleizdajnike treba na javnom mjestu ” objesiti za nožni palac”!

Codename 47
2 mjeseci prije

Nije mi ga žao niti najmanje. Lik je teški provokator, ništa radio nije a s tolikim novcima vrtio. Tako je to kad te financiraju izvana. I nikad mu nisu natovarili špijunažu i veleizdaju. Realno nije bio opasan za Putina, poznatiji je na Zapadu nego u samoj Rusiji pa se zato nije išlo đonom na njega. Rusija ga je mogla likvidirati kad god je htjela ali zadovoljili su se da ga neutraliziraju zatvorom tek nakon one predstave s novičokom. Postoji interes američkih službi ali da li su se uspjeli infiltrirati u zatvorski sistem Rusije tj. u konkretnu ustanovu “Polarni vuk” što nije baš lako? Možda je lik jednostavno vrisnuo usred polarnih uvjeta, možda je vakcinisan pa iznenaditis, teško je išta sa sigurnošću tvrditi.

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

Pjena na ustima marioneta dubokih drazava,nikako da shvate da se Rusiju nemoze pobjediti propagandom i holivudskim bajkama, a ono sto ih baca u ocaj jes o da Rusiju nemogu ni vojno pobjediti na nacin kako oni zamisljaju i uvjeren sam da bi ovog trenutka lansirali sve nuklearke na rusiju, samo da su sigurni da se niti jedna ruska nece vratiti.

Mrčikola
2 mjeseci prije

“Oživi” li Navaljni za koji dan, onda ima nade da ruske službe nisu zaboravile kako se “posluje”…da se ja , kojim slučajem, bavim poslom ruskih tajnih službi, bogami, Navaljni bi “umirao” svakih šest mjeseci…na “radosnu žalost”, tkz. zapadnog javnog mijenja, Rusima na korist, a nama na zabavu.😁

krivA
2 mjeseci prije

…sličan, ako ne i isti “potpis” kao u slučaju sa Romanovima… …zivmb…

nastran
2 mjeseci prije

jebo ih on! valjda bi ga rusi slali na arktik da ga otruju? gluposti! i s tim novičokom…baš, ko da nema drugih načina da se nekog likvidira? zanimljivo to se uglavnom događalo u britaniji! zašto? zna se M6

Dim
2 mjeseci prije

“Nama nisu problem živi disidenti, problem su mrtvi”- Putin.

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Tko ga hebe .

noppo
2 mjeseci prije

Neka kažu da je umro zbog Covid 19. Imat če pijenu na ustima.😆

Dragan
2 mjeseci prije

Izuzetno je logicno, danas dati intervju americkom novinaru a onda posle deset dana smaknuti opozicionog lidera. Zapad tradicionalno podcenjuje inteligenciju rusa otkrivajuci svoj mentalni sklop. Putin je mnogo inteligentniji politicar nego sto zapad i moze zamisliti…

nessy
2 mjeseci prije

Zao mi ga je kao ljudskog bica, pogotovo njegove obitelji, ali znajuci njegove politicke namjere (skinuti gace, i naguziti se amerima), mislim da Rusija nije nista izgubila. Da je imao zrno razuma, ne bi se vracao iz Njemacke, jer se odavno zna kako se u Rusiji postupa sa takvim tipovima. Ne kazem da je to OK, ili posteno, samo konstatiram cinjenice. Ocito je zamislio biti ‘martyr’, tj., mucenik. Svatko iole razuman bi se borio iz emigracije za svoje ciljeve, jer iz zatvora ili groba, slab mu je ucinak. R.I.P., anyway, steta covjeka, samo 47 godina.

Bozje bice
2 mjeseci prije

Neka se masonska cionisticka stoka zalozi malo za Juliana Assange. Navalni je bio neradnik i provokator, novi Lenin, Trocki.
Idi u Ameriku pa radi i bleji kao on bit ces upucan u 5 minuta..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI