Kremlj odgovara na insinuaciju Zelenskog da se ‘ubije Putin’

Putin i Zelenski
28 komentara

Pretnje Kijeva da će ubiti ruskog predsednika Vladimira Putina nisu ništa novo, ali su uglavnom ostale u domenu narativa za razliku od stvarnosti, rekao je u utorak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ako se sećate, bilo je verbalnih pokušaja na Putinov život iz Ukrajine mnogo puta na različitim nivoima“, rekao je Peskov novinaru Pavelu Zarubinu. “Neće uspjeti.”

Komentari Peskova uslijedili su kao reakcija na intervju ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog britanskom tabloidu The Sun, objavljen u ponedjeljak navečer. U intervjuu, Zelenski je tvrdio da je preživio najmanje pet ruskih pokušaja atentata i sugerirao da bi Putina ubio ako bi mu se pružila prilika.

“To je rat, a Ukrajina ima sva prava da brani našu zemlju”, rekao je Zelenski.

Ukrajinski špijuni bili su odgovorni za niz atentata u Rusiji u protekle dvije godine, objavio je prošlog mjeseca Washington Post , pozivajući se na izvore u CIA-i, koja je priznala da je financirala obavještajne službe Kijeva.

Kijev je službeno negirao da ima bilo kakve veze s ubistvima novinarke Darije Dugine i blogera Vladlena Tatarskog, ili pokušaja ubistva autora Zahara Prilepina.

Sam Zelenski je negirao odgovornost za napad dronom na Moskvu 3. maja, koji je nanio manju štetu na krovu Kremlja. Dok je Putinova kancelarija izdala saopštenje u kojem osuđuje ” pokušaj atentata”, Peskov je kasnije pojasnio da ruski predsednik u to vreme nije bio u svojoj kancelariji.

Ukrajinski lider je pokušao da povrati pažnju Zapada u proteklih šest sedmica, nakon što je žalio da je izgubio fokus na sukobu između Izraela i Gaze. Iako su obećali da će “stati uz Ukrajinu”, SAD i EU su uglavnom ostali bez vojnih zaliha koje bi mogle biti poslane u Kijev, a istovremeno su suočeni s teškom borbom za dobijanje dodatne finansijske pomoći.

KremljPutinrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
5 mjeseci prije

Oni to žele ali ne mogu učiniti,

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Putleru treba metak u čelo.

Hahahaha
5 mjeseci prije

Mala zelena glista bi bio presretan da rusi tako nešto izjave pa da dobije na važnosti i može time mahati po zapadu. Nije izlazio iz skloništa dok Putin nije izjavio da ga nitko ne namjerava likvidirati i da se tako rat ne vodi.

Hogar
5 mjeseci prije

Nije cudo da zeli cionista ubijati pa bi Vladimir trebao zmiju sa jednom nuke poslati u pakao odakle i dolaze.
6000 mrtve djece Palestine.
Gadovi cionisticki

Ico
5 mjeseci prije

Ne treba VOLodimiru oružja, nego mu treba ono što mu nitko ne može dati, a to je PAMET!

tihobl
5 mjeseci prije

Zekanovski Putinu: ako ne potpises kapitulaciju i ne predas se haskom tribunalu ubicu te.

Imao je jos bolju izjavu africkim medijima: cim pobjedimo Rusiju krenucemo sa velikim investicijama u Afriku.

tihobl
5 mjeseci prije

Песков: Руси који су у иностранству отворено стали против своје земље могу да забораве на повратак у Русију

hiber
5 mjeseci prije

Kako moze da se ubije mrtav čovjek? Mozda da ga otope. A sto se tiče osobe znane kao Vasilič, trenutno na radnom mjestu dvojnika, nema smisla.

tihobl
5 mjeseci prije

Пакистан је спреман да разговара са Русијом о коришћењу картица платног система ,,Мир” и преласку на националне валуте у међусобним обрачунима. Ово је изјавио нови амбасадор Пакистана у Руској Федерацији Мухамед Калид Џамали у свом првом интервјуу руској агенцији ТАСС. Такође, Пакистан је поднео захтев за прикључење БРИКС-у у 2024. години.

Darko
5 mjeseci prije

Odavno su sami Ukrajinci trebali ubiti Zelenskog i ne bi ih toliko izginulo za to židovsko smeće koje ih je upropastilo. Kako su toliko glupi da ne shvaćaju kako ih ovaj židov tamani kao štakore, slavenski narod protiv slavenskog?

Zvone
5 mjeseci prije

Ako če rusi olako uzimati taj rat onda če ukrajinci prije ili poslije uspjeti.

Josip
5 mjeseci prije

Koliko jos Ukrajinaca treba poginuti pa da netko preko nisana rijesi Zelenskog?

Alex
5 mjeseci prije

Dok je Putin živ,neće atomsko naoružanje biti upotrijebljeno. Da njega nema, već bi ruski jastrebovi pokrenuli totalno uništenje Ukrajine,ako ni iz kojeg drugog razloga,onda da pokažu Zapadu zube. Zato čuvajte Putina,da ne bio plakali za njim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI