Kremlj odgovara na pitanja o ”pregrupiranju” ruskih snaga

Ruska vojska-Ukrajina
74 komentara

Dmitrij Peskov tvrdi da predsjednik Vladimir Putin redovito dobiva informacije o kretanju vojske

Ruski predsjednik Vladimir Putin prima danonoćne obavijesti o situaciji u Ukrajini i vojnoj akciji Moskve tamo, rekao je njegov tajnik za tisak Dmitrij Peskov, nakon što je dobio pitanja o povlačenju postrojbi iz nekih područja, radi “pregrupiranja”.

“Naravno, sve što se događa i sve radnje vojske tijekom specijalne operacije u Ukrajini izvješćuju se vrhovnom zapovjedniku”, rekao je glasnogovornik medijima u ponedjeljak. Putin može biti u kontaktu s ministrom obrane Sergejem Šojguom i ruskim vojnim zapovjednicima “u bilo koje doba dana”, kao što bi i trebao, dodao je Peskov. Ruski novinari ispitivali su Peskova o Putinovoj informiranosti i rasporedu komunikacije nakon što su ukrajinske snage provele uspješnu ofenzivu prošlog tjedna. Ukrajinske postrojbe uspjele su potisnuti ruske snage u sjevernoj Ukrajini iz niza naselja u regiji Harkov. Rusko Ministarstvo obrane dalo je nekoliko primjedbi o razvoju događaja, priznajući samo povlačenje, koje je opisalo kao neophodno za “pregrupiranje” postrojbi.

Američki senator Mark Warner (D-Virginia), koji predsjeda Obavještajnim odborom Doma, potvrdio je u intervjuu za CNN da je ofenziva pripremljena uz pomoć američkih i britanskih obavještajnih službi. Pomoć je “zapanjila Ruse, a posebno Putina”, utvrdio je.

Komentirajući što je neuspjeh značio za ishod ruske vojne operacije, Peskov je ponovio da će Moskva to nastaviti “sve dok se ne postignu ciljevi, koji su postavljeni na početku”. Dužnosnik je odgovarao na pitanja o objavi na društvenim mrežama bivšeg ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva, sada zamjenika predsjedavajućeg ruskog Vijeća za nacionalnu sigurnost, koji je, čini se, sugerirao da bi Moskva mogla povećati ulog u Ukrajini.

Odgovarajući na odbijanje ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog o pitanju dijaloga s Rusijom zbog njezinih “ultimatuma”, Medvedev je u ponedjeljak rekao da su zahtjevi njegove zemlje samo “zagrijavanje” u usporedbi sa “zahtjevima koji dolaze u budućnosti”. Dodao je da bi Moskva mogla tražiti “potpunu kapitulaciju kijevskog režima, pod uvjetima Rusije”.

KremljPeskovPregrupisanjerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keki
1 godina prije

Meni i dalje izgleda kao postavljanje klopke.

Hobart
1 godina prije

“Kremlju”je preostalo jedino da napravi kolektivni harakiri na Krasnaya polyani;!!!

Hobart
1 godina prije

Kremljinci sve vise podsjećaju na “Comical Ali” iz Bagdada 😢😢

Гавран
1 godina prije

Сивков наводи да је кијевска хунта – ради пробоја на харковском фронту – повукла и део гарнизона који брани Авдејевку, што је искористио Први корпус ДНР и преузео контролу над најутврђенијом тачком Авдејевке познатом као „Мравињак“.

LZN
1 godina prije

E sad je putko stvarno usro motku…….
Niko me ne može uvjedit da ruje nisu primjetile toliko spremanje i toliko koncentraciju vojske i sredstava. To u današnje doba satelita nema šanse da prođe neopaženo,
Čini mi se da putin zaebava vojsku………neka pusti vojsku da radi svoj pasa a on neka otvara šoping centre i slično. Koji urac vojna vježba na drugom kraju zemlje…….en ti donbas pa vjezbaj piz.. ti mat….. Ljudi ginu a njemu do vježbanja i kur…nja.
Ak ćeš ratovati onda ratuj da ti ga ne uvali svirač klavira….

hiber
1 godina prije

Danas se javlja da je Kiselivka pred napuštanjem, tako da Ukrainci dolaze pred Herson. U gradu je potpuni kolaps sustava. Oni malobrojni koji su bili u kolaboraciji su zbrisali, a grad je inače bio protiv Rusa od pocetka, tako da je to pitanje mjesec, dva, moralni udarac ce biti golem, a put prema Krimu otvoren. U vojnom smislu daleko veći problem je raspad ruskih bojnih grupa oko Izjuma koje su ostale bez teškog naoružanja koje je prešlo Ukraincima. Trebace dugo da se utvrdi obala Oskila a bez toga je otvoren put prema Lugansku. Međutim, “preraspodjela” rusa ne može rješiti problem da Ukrainci imaju i dalje svježih 10.000 odlično opremljenih vojnika obučenih u Britaniji i Njemačkoj, a novi su na obuci sto otvara problem Zaporožja koje za Ruse i dalje ima slični nerješiv problem kao i sa Harkivom a sa Hersonom čini tkz. “Trozubac”. Naime ova područja rusi su pokušali popuniti… Čitaj više »

Krim
1 godina prije

…. “sve dok se ne postignu ciljevi, koji su postavljeni na početku”

Nakon 6 mjesec i dalje je misterija što to , KONKRETNO” znaci

Ringo10
1 godina prije

Rusi nemaju dovoljno vojske i to je sav problem

Marijo
1 godina prije

Jedna taktička nuklearna na Kijev i više nema tko potpisati primirje. Misliš da bi Ameri ili netko drugi riskirao pokrenuti nuklearni rat i sebe.

Babagge
1 godina prije

Prenio CNN, ko to jos gleda?

Jednostavno receno
1 godina prije

Naj jače je bilo kada su ukrainci pokrenuli ofanzivu na jugu, pa marketing pa odjednom muk, pa opravdavanja kako informacije iz ukranie dolaze na kapaljku i neprovjerene pa kako rusi što tvrde nije provjereno, pa i većina inforacina je nepouzdana…. I to sve pišu tri dana prije, govore kako je svaka informacija iz ukraine nepouzdano i s velikom rezervom. Al onda odjednom uspijeh na sjeveru i odjednom sve informacije pouzdane??? Samo bih želio pojašnjenje kako do prije tri dana ništa pouzdano a sad odjednom pouzdano?? I ne nemam stranu već gledam sa stane i rugam se navijačima.

Šele
1 godina prije

Nemojte se iznenaditi ako Rusi sad napadnu i osvoje dio Donjecke regije koju još nisu osvojili,ove su borbe dogovor,meni će biti dokaz ako se moje riječi ostvare,za sve koji ne vjeruju u dogovoren rat,onim koji navijaju za Ruse, koji ne vjeruju da Putin igra u istom timu,uskoro ćemo saznati

burt
1 godina prije

prije mjesec dana postalo je jasno da je NATO stigao u Ukrajinu, ruske vojne baze, skladišta oružja i zapovjedništva su odjednom pogađani sa 100% u Ukrajini na Krimu aerodromi i objekti oko Belgoroda, nisu valjda ukrajinski regruti naučili u 20 dana upravljati zapadnim složenim navođenim raketnim sistemima sa satelitskom podrškom i znaju točno pozicije ruskih objekata, sve je to djelo NATO-a koji koristi izviđačke dronove i Landsat 8 a zna se i da Musk i njegov Starlink rade za američku vojsku a uključeni su NATO instruktori na terenu i zapovjedništvo za podršku

Max
1 godina prije

Rusija je sama ušla u rat koji ne smiju izgubiti. Ruski Mediji mole da se Putin umiješa.

SIRIUS
1 godina prije

Ukronacisti budu zgleda vrlo brzo vidli svog vraga. Ukrajinska vojska uskoro bi mogla biti proglašena teroristima, na temelju njihovog ponašanja, upotrebe plaćenika i njihovog stalnog nepoštivanja sigurnosti i izravnih napada na Ukrajinske civile. Ako Rusi prošire svoju specijalnu vojnu operaciju, a čini se da hoće, Ukrajinci će se suočiti s mnogo većim i bolje opremljenim ruskim snagama. Znak da je to tako, jučer i danas počeli su udarati civilnu infrastrukturu (energiju) i željeznice (jedinice koje su bile poslane na jug Ukrajine kao pojačanje navodno su uništene).
Zato su se Rusi i povlačili. Shvatili su da Ukrajince upravlja skup budala i da vole ulaziti u prostor bez da ga mogu osigurati.

Hrvat
1 godina prije

Meni je Kremlj baš super.
Peskov je baš cool tip s RM satom.
Ukrajinci samo što nisu izvjesili bijele zastave, a ostatak zapadnog svijeta pocrkao od gladi i hladnoće.

1 godina prije

rusi su dobro napredovali dok su ukri bili u utvrdjenim rovovima. odjednom kad rovovi prestanu a ukro vojska biva rasuta po velikoj povrsini, rusko napredovanje prestaje.
zasto? jesu li ruski vojnici slabiji od ukro puska na pusku? rusi mogu ratovati samo na dalj?
di je ruska artiljerija i avijacija sad, ukri voze protivavionsku sa sobom pravo ucinkovitu, ukri se krecu sumama ne cestama, plivaju a ne prelaze mostove?
sjecam se kako je ukro vojska 2014. zasla u podrucje juzno od donjecka, sjeverno od ruske granice. cudio sam se zasto bas tu, u klin. kad su se nagomilali rusi ih sprzili.

Darko
1 godina prije

Jebat će sada Ukrima sve po spisku jer su ih stvarno razljutili. Neće Zelonja još dugo..

nepoželjni
1 godina prije

I dalje ostajem pri tome da je nemoguće predvidjeti razvoj događaja jer se već jaaako dugo ništa u svijetu ne dešava slučajno, spontano ili bez znanja i mimo volje gospodara planeta…. Ako je rat počeo sa ciljem amortiziranja plandemije i kao uvod u novu agendu, sa ciljem daljnjeg uništavanja ekonomija i zapadnog načina života, onda je ovaj rat već ispunio svoju svrhu. (?) Sada Putin već ima alibi da potpuno prestane opskrbljivati EU (neprijateljske zemlje) energentima a to znači krah europske ekonomije pa više neće biti nikoga iz Europe da i dalje Ukrajini daje novce i robu potrebnu za život stanovništva, a Amerika (ako rat prestane) više neće imati razloga za daljnjom pomoći pa možemo slobodno reći da će Ukri početi umirati od gladi ostavljeni od svih i morati će moliti Ruse za pomoć (a ovi to neće odbiti…uz uvjete, naravno) Kako god, i što god bili planovi Gospodara, teško… Čitaj više »

ogo
1 godina prije

Da sam na mjestu Ukrajinaca dobro bi razmislio zasto se Rusi povlace

deepfake
1 godina prije

sve je namjesteno i isplanirano vec unaprijed, kako plandemija tako i ovaj rat, i jos lokalnih ratova koji upravo slijede, i njihova eskalacija. takodjer inflacija i razne nestasice. clj je bio i ostao depopulacija koja sad krece eksponencijalnom putanjom

Dario
1 godina prije

Tko je pratio događanja u Siriji i ulogu Rusije zna da treba vjerovati ruskim stratezima. U Siriji s ograničenim sredstvima i logističkim pravcima su uspjeli (s Iranom) održati Siriju kao državu (nažalost djelomično okupiranom, ali možda ne zadugo jer Izuzetni gube zraka). Također tada nije bilo svjetske ili regionalne sile koja nije bila protiv Rusije – kao što je i sad. Koji je točno plan saznati ćemo vrlo brzo.
A što se tiče hibera sjećam se i njegovih komentara za Siriju, pada Aleppo za dva dana, ne za tjedan dana, Damask je okružen pitanje je sata kada će se Assadovi vojnici predati, pa zatim Palmyira, Duma neće nikad biti oslobođeni i brojne takve najave. Znamo svi kako je to sve završilo. Možda i bolje da hiber tako najavljuje jer se sve suprotno dogodi ;).

nonwo
1 godina prije

Scott Ritter: Nato Was Behind The Surprise Offensive In Kharkiv. What’s Next For Russia?
youtube

Kim you and Scott just gave the best 30 min of reporting in this entire conflict. Absolutely excellent top notch reporting. This is what ppl want to hear, not fairytales .

Kim, ti i Scott ste upravo dali najboljeih 30 minuta izvještavanja u cijelom ovom sukobu. Apsolutno izvrsna vrhunska reportaža. Ovo je ono što građani žele čuti, a ne bajke.

Bruno
1 godina prije

Ruski vojni vrh i politika ne slijede više Putina, već imaju svoje interese. Rusija kontrolira rat svojom moćnom artiljerijom, ali ne poduzima više inicijativu da rat stvarno dobije. Tek sada Rusi su prvi put tukli po energetskoj mreži Ukrajine i ostavili pola zemlje bez struje i vode itd. To su mogli uraditi davno da su htjeli i vratiti Ukrajinu u 19.stoljece! Do danas, Rusi tuku samo ukrajinske prve jedinice na liniji kontakta, a logistiku im ne gađaju, što je vojnički apsurdno! Rusija još nije srušila ni jedan most iznad Dnjepa, a trebali su davno srušiti sve da Ukrajini maksimalno otežaju logistiku! Očito je da ruski generali namjerno vode rat tako da ga oduže. Cilj je, to je sada sasvim jasno, polako, ali sigurno maknuti Putina. Što rat duže traje, to će Putinu biti sve teže. Najkasnije na isteku mandata morati će se povući.

Tihoblov obozavatelj
1 godina prije

Tiho,Jel ovo rusko pregrupiranje klopka za nazi-ukre

Tihoblov obozavatelj
1 godina prije

Zapad propada,a rusija I putin sve blize pobedi.putine,cela jugoslavija je uz tebe.Da Sam Zena putine Dala bih ti spolni organ,toliko te volim.Ne

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI