Kremlj optužuje Zelenskog za pokušaj započinjanja Trećeg svjetskog rata

Zelenski
17 komentara

Putinov glasnogovornik osudio je zahtjev ukrajinskog predsjednika za preventivne udare na Rusiju

Kremlj je optužio ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog za pokušaj izazivanja Trećeg svjetskog rata, nakon što je zatražio da NATO izvrši preventivne napade na Rusiju, kako bi odvratio Rusiju od upotrebe nuklearnog oružja. Govoreći za australski institut Lowy u četvrtak, Zelenskij je izjavio da se NATO mora pobrinuti da Moskva ne koristi nuklearno oružje protiv snaga Kijeva. Kako bi to učinio, pozvao je vojni blok predvođen SAD-om i međunarodnu zajednicu da izvedu preventivne napade na Rusiju, kako bi “znala što može očekivati” ako ih odluči upotrijebiti.

“Što bi NATO trebao učiniti? Uklonite mogućnost da Rusija upotrijebi nuklearno oružje”, rekao je Zelenskij tijekom internetske konferencije. “Još jednom pozivam međunarodnu zajednicu, kao što je bilo prije 24. veljače: preventivni udari kako bi oni, Rusija, znali što će im se dogoditi ako ga upotrijebi, a ne obrnuto.”

Moskva je oštro odbacila prijedlog Zelenskog, a glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da komentari ukrajinskog čelnika nisu ništa drugo nego pokušaj izazivanja svjetskog rata, što bi dovelo do “nesagledivih katastrofalnih posljedica”.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova također je optužilo Zelenskog za pokušaj izazivanja nuklearnog rata, a glasnogovornica Maria Zaharova izjavila je da bi “svaka osoba na planeti” trebala priznati da se “neuravnoteženi” marionetski vođa Ukrajine, koji je pretrpan oružjem, pretvorio u “čudovište, čije ruke mogu uništiti planet.”

Kremlj je pozvao međunarodnu zajednicu da obrati posebnu pozornost na izjave Zelenskog, posebno SAD i Veliku Britaniju, za koje Peskov tvrdi da “de facto kontroliraju akcije Kijeva” i stoga snose odgovornost za riječi ukrajinskog predsjednika.

KremljrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marko
1 godina prije

Pa eto, Rusi prijete, Zelenski zaziva preventivne udare, Rusi su sad na potezu…

Nekoime
1 godina prije

Pa svi se sjećamo kako su Rusi, prvi i jedini do sada, upotrijebili nuklearne bombe protiv civilnog stanovništva. Ili to ipak nisu bili Rusi?

Nekoime
1 godina prije

Zašto bi Rusi koristili nuklearne udare na SVOJEM teritoriju, protriv SVOJEG stanovništva? Mogli bi ratni podstrekači reći istinu, stradat će glavni gradovi “Zapada”, ali onda ih ovčice ne bi tako slijepo slušale.

gigi pinna
1 godina prije

Pustite ovog kepeca u Božju mater – lik je nebitan – jedino je bitan za stanje na tržištu votke i koke.
Poanta je da se sve ovo dešava jer Putko nije htio poslušati Kadyrova, Prigožina (oligarha i zapovjednika Wagner Grupe), te još nekolicinu generala, da se krene u djelomičnu mobilizaciju još početkom 6.-og mjeseca, jer je mnogima isticao 6-mjesečni ugovor sa ruskom vojskom, i to krajem 8.-og mjeseca – navodno je čak 50 tisuća pripadnika ruskih i proruskih oružanih snaga otišlo doma – i naravno da nije ostalo nikoga u okolici Harkova, i sada u Hersonu.
Neka se Ukri ukopaju u novoosvojenim područjima, pa će se dobiti ista situacija kao u Bahmutu ili okolici Donjecka.
A ovo kmečanje Kremlja o Trećem svjetskom ratu, Putinovi pravni preseransi o aneksiji 4 regije…

Vojni analitičar
1 godina prije

Zelenski je stvarno potpuno pomahnitao i lako je moguće da uskoro postane teret i smetnja za američke ciljeve u Ukrajini i istočnoj Europi što bi moglo dovesti do iznenadnog pogoršanja njegovog zdravlje ili čak do nekakve “nesreće” u kojem bi “heroj demokracije” i “sluga naroda” mogao izgubiti glavu. Naravno to bi od njega napravilo heroja i mučenika, a optuženi bi ionako opet bili Rusi. Ali ovaj trol gore – AbuSeronja jeste djelomično u pravu. Rusi ne bi trebali stalno prijetiti upotrebom nuklearnog oružja, osim ako su ga stvarno spremni upotrijebiti. bolje bi im bilo učiniti nešto na borbenoj sposobnosti svojih konvencionalnih snaga koje se baš i nisu iskazale. Pa ako uskoro ne budu u stanju konvencionalnim snagama slomiti ukrajinski otpor i srušiti režim židovskog terorista Zelenskog i nastave samo isprazno prijetiti rizikuju da ih neprijatelji prestanu shvaćati ozbiljno i zaista se odvaži pokrenuti protiv njih rat daleko širih razmjera koji… Čitaj više »

gigi pinna
1 godina prije

Je li još financirate agresiju na Jemen? U Siriji i Iraku vaši i saudijski koljači su zađubrili dobrano.
Nije vam to pedero-neoliberalna EU, pa da otvarate Islamske centre gdjegod da se sjetite.
Što si se ukakio? Ni Rusi, a kamoli Ameri nemaju muda niti za poslati vojske koliko treba u Ukrajinu bojeći se gubitaka, a oni će kao zaratiti nuklearnim oružjem?

goran
1 godina prije

ja lijepo govorim od početka sukoba izmedju ukrajine i rusije da moraju smaknuti zelenskog i tek onda če biti mir u europi.
ali neeeeeee bolje vi slušajte idiota pa kad započne 3 svj.rat službeno mi čemo ginuti dok če njegova guzica biti na sigurnom

tihobl
1 godina prije

Sramota sta ti rusi rade. Vec 3 mjeseca granatiraju najvecu nuklearnu elektranu u Evropi i pokusavaju da izazovu katastrofu vecu od Cernobilja.

Denis
1 godina prije

Sto vise smrces bijelo to ti vise mozak odlazi baj baj.

Nije važno
1 godina prije

Od samog početka poziva sve na rat, još nijednom nije spomenuto mir, osim u izjavi da su 2014 potpisali primirje s Rusijom s namjerom da se pripreme za rat!?! Pa sad sami zaključite tko je zapravo započeo rat.

Max
1 godina prije

To i čini.

Lucija, prva
1 godina prije

Je, ja jučer vidjela da je Elenski tražio preventivni udar.

Nema dana da na svakom portalu ne bude jedan tekst o nuklearkama.

mrdo
1 godina prije

Njegova je država Izrael. Ne uništava svoju državu. Ukrajinci nisu njegov narod.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI