Kremlj otkriva da je Putin razgovarao s šefom CIA-e

Putin i William Burns
15 komentara

Osim što se sastao s tajnikom ruskog Vijeća sigurnosti i šefom vanjske obavještajne službe, direktor američke CIA-e imao je i telefonski razgovor s predsjednikom Vladimirom Putinom, otkrio je Kremlj.

Obraćajući se novinarima u ponedjeljak, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov otkrio je da je šef CIA-e William Burns izravno razgovarao s Putinom. To je neuobičajeno za ruskog čelnika, koji obično delegira razgovore s drugim stranim dužnosnicima, općenito radije samo razgovarajući izravno sa šefovima država.

“Razgovarali su o bilateralnim odnosima i trenutnoj krizi u bilateralnim diplomatskim odnosima. Također su razmijenili mišljenja o regionalnim sukobima”, rekao je Peskov novinarima.

Burns je prošlog tjedna boravio u Moskvi u dvodnevnom radnom posjetu, s izaslanstvom visokih američkih dužnosnika.

Tijekom svog putovanja, direktor CIA-e susreo se s Nikolajem Patruševom, tajnikom Vijeća sigurnosti, i Sergejem Nariškinom, direktorom Vanjske obavještajne službe.

Kako prenosi Reuters, pozivajući se na glasnogovornika američkog veleposlanstva, posjet je obavljen na zahtjev američkog predsjednika Joea Bidena.

Burnsovo putovanje bilo je posljednje u nizu nedavnih bilateralnih razgovora američkih i ruskih dužnosnika. Prošlog mjeseca, zamjenica američke državne tajnice za politička pitanja Victoria Nuland otputovala je u trodnevni posjet Moskvi, ali su pregovori propali bez ikakvih opipljivih rezultata. U lipnju su se dva predsjednika susrela licem u lice u Ženevi, u razgovorima koje su obje strane ocijenile pozitivno.

CIAPutinWilliam Burns
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Za vreme napada NATO na Srbiju informacije o metama bombardovanja su “curele” preko nekih francuskih oficira. Oni su optuženi za špijunažu i nemam pojma šta se sa njima zvanično dogodilo ali se o njima priča kao o srpskim prijateljima.

Ne znam koliki su stvarno prijatelji ali to nije bio isključivo prijateljski akt, pre svega je u pitanju “kontrola štete” da sve ne bi previše eskaliralo.

Sve dok postoje kontakti između protivničkih strana situacija nije kritična. Sada se na pregovore i dogovore sve manje ide u Vašington a sve više u Moskvu…

Tupko Glupko
2 godine prije

Što je tu loše?
Dobro je da izravno razgovaraju, nema ovdje posrednika, odmah se zna kako tko diše i raspravlja se direktno o problemima.

Sada zamislite da onom senilnom starčiću Bidenu daju da direktno razgovara sa šefom ruskog FSB-a.
Od tog razgovora bi stvarno bilo puno koristi.

Mudantinac sam
2 godine prije

evo rusko stanje svijesti nakon 20 gudina putinove vladavine
ttps://www.youtube.com/watch?v=QkhBRIfohX0

vbook
2 godine prije

USA Today……….Bez dosluha: Kako su Amerikanci hranjeni lažnom pričom o kampanji Donalda Trumpa 2016………… Vjeruje li još netko u priču da je Donald Trump u dosluhu s Vladimirom Putinom pobijedio na predsjedničkim izborima 2016.? Ako je tako, optužnica Durhama protiv Igora Dančenka trebala bi ih smiriti. Dokument na 39 stranica bogat je detaljima o podrijetlu, korištenju i zlouporabi priče o ruskom dosluhu kao sredstvu općeniti Trumpovu kampanju 2016. Danchenko je identificiran kao osoba koja je prikupila informacije “koje su u konačnicisrz tvrdnji ” u zloglasnom dosjeu Christophera Steelea. Dančenko je optužen da je 2017. lagao FBI-ju o tome s kim je radio i odakle mu informacije…………… Optužbe su bile politički prljavi trikDo 2017. godine bilo je jasno da je “ruski dosluh” samo politički prljavi trik. Ali narativ je bio čvrsto usađen u liberalni um, a kotači istražnog aparata Washingtona su se okretali, pa je lažna priča živjela. Njegov je legitimitet 2018. potkrijepljen Pulitzova nagrada data Washington Post… Čitaj više »

vbook
2 godine prije

USA Today
No collusion: How Americans were fed a false tale about Donald Trump’s 2016 campaign and Russian interference into the US election.

tedi
2 godine prije

Oni su sve u dosluhu protiv naroda,jedne i druge stane neba .
Jerbo ja njih, dobro ja njih poznam.

Zagor
2 godine prije

For your ears only.

Max
2 godine prije

Prizna nje iigli Afganistan Ukrajina Taiwan to su nogle biti tenne

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI