Krenuo stampedo migranata iz Turske – Bugari i Grci šalju vojsku i policiju na granice

migranti
29 komentara

Turski predsjednik Erdogan se nije šalio i otvorio je turske granice za sirijske izbjeglice u Turskoj koji žele ići u Europsku uniju. Prvi snimci koji su napravljeni u blizini grada Edrine, blizu granice s Grčkom i Bugarskom, pokazuju kolonu migranata kako „marširaju“ prema Grčkoj.

VIDEO: Izbjeglice i migranti koje je Erdogan pustio da slobodno idu prema EU

Bugari su već poslali žandare na granicu s Turskom, a Atena je rekla da je, nakon što su turske vlasti objavile odluku da neće sprečavati protok izbjeglica iz Sirije u Europu, Grčka pojačala zaštitu morske i kopnene granice s Turskom.

Osim toga, Atena je također u vezi s Europskom unijom i Sjevernoatlantskim savezom u vezi s pogoršanjem situacije u sirijskom Idlibu, kao i smrću tamošnjih turskih oružanih snaga.

“Grčka je pojačala zaštitu kopnenih i morskih granica koliko je bilo moguće. Nakon razvoja događaja u Idlibu, Atena je u stalnom kontaktu s Europskom unijom i NATO savezom”, priopćilo je grčko ministarstvo vanjskih poslova.

Kao što se pretpostavljalo, malo je vjerojatno da  bi NATO, uključujući Sjedinjene Države, mogao intervenirati u tursko-sirijskom sukobu u Siriji. Ipak, NATO je mogao dati suvisliju izjavu od besmislice koju se može pročitati na službenim stranicama saveza.

“Pozivamo Siriju i Rusiju da zaustave njihovu ofenzivu i da poštuju međunarodno pravo, te da podupru napore Ujedinjenih naroda za mirnim rješenjem. Pozivamo na hitan povratak na primirje iz 2018. godine”, priopćio je NATO nakon hitnog izvanrednog sastanka u Bruxellesu, prema kojem je „poštovati međunarodno pravo“ zanemariti odluke Vijeća sigurnosti istih tih Ujedinjenih naroda koja poziva na beskompromisnu borbu protiv međunarodnog terorizma.

Na činjenicu da će stotine tisuća tih „aktivista oporbe“ možda izgubiti rat i zaputiti se u Europsku uniju „Prijatelji Sirije“ očito nisu računali i to sada predstavlja problem za nacionalnu sigurnost ne samo onih koji su rat potaknuli, već i zemalja na tranzitnoj „Balkanskoj ruti“ koja će po svemu sudeći ovog proljeća iznova eksplodirati.

VIDEO: Izbjeglice i migranti koje je Erdogan pustio da slobodno idu prema EU

migrantska krizaNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
milan
4 godine prije

sve u njemačku

Moreno
4 godine prije

Jeli spominjanje bugarske vojske znači kako će Makedonija pustit migrante iz Grčke . . . nekako u priči fali Makedonija.

asdfghj
4 godine prije

Jadni ljudi, pijuni u šahovskoj igri pohlepnih moćnika.

Crodaemon
4 godine prije

Umisto da naša vojska brani Poljsku bilo bi bolje da ih posalju u Grčku i Bugarsku na ispomoć.

Stjepan
4 godine prije

Migranti uz 20 000 dodatnih američkih vojnika su prava zabava za sve europske države, a posebno za sve samodopadne državice istog nam najdražeg kontinenta …🙈🙉🙊🍾🍷🍷🍀🍀🍀🤗🤗 Nazdravlje i putuj Europo 👏👏👏👏
Svi smo spašeni od dosadašnjih svojih i nametnutih starih gluposti …😂😂😂😂😂

Malivz
4 godine prije

Sve samo žene, djeca i starci, mladi vojno sposobni brane dom….

ivica
4 godine prije

zasto izbjeglice ne idu u bogate zaljevske zemlje medju svoje , tamo ih ceka zatvor zbog ilegalnog prelaska granice , a pitann je je zasto uopce ne ostanu u siriji , jer se rat vodi u siriji samo u jednoj pokrajini Idlib a u ostaloj siriji je mir

imalijosnade
4 godine prije

merkel jedva čeka sa plakatom krscanskih demokrata ‘willkommen-dobrodosli u vasu novu domovinu….’
ps. upravo takav pdf stoji na njemckom ministarstvu unutarnjih posl…
nwo bal i maskenbal

Alen
4 godine prije

Trazili ste da turska ispoštuje soči i astanu , eto vam i soči i astana šta se sad koftčite !
Sta ste mislili da će turska da preseli idlib u tursku !
Licemjeri..

Sreća pa erdigan samo ovo radi da podigne tenzije prije dilaska angele i makrona , samo da uzme više para ( sto većina ne konta ) , neće to preplaviti evropu , ne bojte se licemjeri ..

Ana
4 godine prije

Bez odlaganja poslati promigrantsku gamad sa mnogih porala i isti soj nevladinih koji truju zrak oko sebe udisuci i izdisuci ga!

Alex
4 godine prije

Ovo bi moglo prouzročiti rat na Balkanu… ponajprije u Bosni,ako se val izbjeglica prelije tamo. Jer Bošnjaci će rado prihvatiti prekaljene teroriste iz Sirije da osiguraju svoju supremaciju na području BiH…Uz onih cca 5000 stranaca koji su preostali nakon rata,i tursko naoružanje,bila bi to respektabilna vojna sila. Neka izbije malo veća frka u BiH,Turska će tu vrlo rado otvoriti i treći front s Rusima.

tuf
4 godine prije

Pazi, NATO poziva Siriju i Rusiju na poštivanje međunarodnog prava! O je*o te pas da te je*o, znači nepoštivanje međunarodnog prava je pokušaj povrata vlastitog teritorija od strane legitimne vlasti u suradnji s legitimnim saveznikom? A Turska je po međunarodnom pravu legitimno izvršila agresiju na Siriju? Izraelci legitimno bombardiraju Damask? Pentagon legitimno naoružava Al Qaedu?
Je*em vas lude i militantne, da Bog da vam došli kozo*ebi u Kaliforniju malo se olakšati na starletama, a Meksikanci po međunarodnom pravu napravili invaziju na Kaliforniju i Teksas u suradnji s legitimnim snagama Venezuele.
A da se vas prozove zbog otpora i pozove na povlačenje s ‘oslobođenih’ teritorija legitimne opozicije & pobunjenika.

Dopizdilomi
4 godine prije

Pod hitno rasturiti teroriste i oslobiditi Siriju a onda se sve izbjeglice mogu vratiti svojim kućama tj. onome što je ostalo.

Max
4 godine prije

Sad će naše države biti na kušnji. Granica se mora čuvati a to i inače nije naš običaj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI