“Krvava Gina” postaje direktorica CIA-e

Gina Haspel
34 komentara

John Kiriakou je 14 godina radio kao analitičar i časnik CIA-e i vodio je tim koji je 2002. godine zarobio visokog člana Al-Qaede Abu Zubeyda u Pakistanu.

The Washington Post je objavio svjedočenje bivšeg agenta CIA-e Johna Kiriakoua o sudjelovanju u mučenju nove direktorice CIA-e Gine Haspel, koja je na to mjesto imenovana kada je prije nekoliko dana Mike Pompeo preuzeo dužnost američkog državnog tajnika. Dan poslije je Trump odlučio da Gina Haspel postane direktorica CIA-e.

John Kiriakou je 2002. vodio tim koji je uspio uhvatiti desetke militanata Al-Qaede, uključujući i visokog zapovjednika u kampovima za obuku. Jedan od militanata bio je i spomenuti Abu Zubayd, koji se tada pogrešno smatrao trećom najvažnijom osobom u terorističkoj organizaciji.

Američko zapovjedništvo i CIA, među kojima je bila i Gina Haspel, odlučili su da ga treba mučiti.  Prema Johnu Kiriakou, to vrijeme je bilo tmurno razgovor o takvim stvarima.

Mnogi od onih koji su je poznavali i radili za CIA-u, Ginu Haspel su zvali “Krvava Gina” (Bloody Gina). Brojni podaci o njoj još su tajni. Ipak, John Kiriakou je detaljno govorio u kakvom su mučenju sudjelovali nova direktorica CIA-e i psiholozi koji su radili na ugovor kada su 1. kolovoza 2002. počeli mučiti Abu Zubayda.

Odlučili su da tehnike mučenja treba postepeno pojačavati i početi s udarcima otvorenim dlanom preko želuca ili lica. Ali operativci koji su surađivali s njom su odlučili početi s najstrožim metodama.

Abu Zubayd je 83 puta mučen lažnim utapanjem. Kasnije mu je mučen uskraćivanjem sna, a tjednima je držan u velikom kavezu za pse. Najokrutnija metoda koja je korištena je vjerojatno bilo zatvaranje u drveni sanduk poput lijesa, a kako su psiholozi znali za njegov iracionalni strah od kukaca, puštali bi u sanduk bezbroj insekata, rekao je John Kiriakou.

Dok je bio u pritvoru CIA-e, Zubayd je izgubio lijevo oko, a video snimke nekih ispitivanja je CIA uništila 2005. godine. Zapovijed za uništenje snimki mučenja Abu Zubeyda je dala Gina Haspel.

“Ministarstvo pravosuđa je istražilo taj slučaj, ali je utvrđeno kako nitko nije odgovoran“, rekao je John Kiriakou.

Znao je o tome što se događa, ali je šutio o tome čak i nakon što je napustio CIA-u 2004. godine. Međutim, tijekom 2007. godine se urušio i rekao je medijima sve o mučenju. Odmah je optužen za otkrivanje tajni i bio u zatvoru 23 mjeseca.

Zayn Al-Abidin Muhammad Husayn ili “Abu Zubayd” je još u Guantanamu, John Kiriakou radi kao konzultant za medije i dobitnik je brojnih priznanja za hrabrost za borbu za slobodu govora, a “Krvava Gina Haspel” trenutno vodi američku Središnju obavještajnu agenciju (CIA).

CIA
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
GIVI
6 godine prije

retardirana faca sve govori o njoj, promatrano s antripološkog stajališta

Vučedolac
6 godine prije

…nikom nije dala olako
fatala je navodne zvijeri
mučila ih dan i noć…

Good Old Rebel
6 godine prije

“Babu” sam vidio na više slika i na nekoliko snimaka. Nema dvojbe da je navedena vrlo “nestabilna”. Nisam psihijatar, ali imao sam prilike vidjeti slike osoba oboljelih od psihičkih problema. Takvih lica u politici ima. Ne želim se praviti pametan i davati dijagnoze za koje nisam kvalificiran, ali političare i visoke dužnosnike moralo bi se držati pod specijalnom kontrolom. A CIA ( i slične službe, ma kako se zvale) je opasna ma tko bio na čelu iste. “Nestabilna” osoba na čelu pojačava krvave pirove za koje javnost nikada ni ne dozna, jer se ti događaji pripisuju “drugim” izmišljenim počiniteljima. .

17 novembar
6 godine prije

nemoj givi tako imaj malo milosti jer ako te dovedu doticnoj slijedi ti sado mazo pissing i bizar i ostalo sta ide uz to . ne za

palermo
6 godine prije

Izraelski lobij uspio instalirati svoju kreaturu (karakternu i fizičku) i na čelo CIA-e. Plakat ćemo mi Obmanom.
Nijemci šute o ovom imenovanju, iako je raspisana tjeralica za njom. Zato su se brže bolje svrstali na stranu anglo-cionista u pitanju uklanjanja korisnog idiota Skripala- zadnja uloga korisnog idiota je i trebala biti ovako bombastična.

Alen
6 godine prije

Kakva plejada psihopata se okuplja to je nevjerovatno….

udav
6 godine prije

sad se vec vidi sablon po kome tramp radi, ja moram da priznam da se nikada ne bih setio da postavljam ljude koje mogu lako da smenim, tj. koji ne mogu mene licno da ugroze, jer zasto da postavljam nekoga ako hocu da smenim? upravo zato da bih smenjivao do momenta dok se moji ne konsoliduju, ja smenjujem njihove – zaista, od trampa ima da se mnogo uci

Bluebird
6 godine prije

To je zidovka iz klana Khazari, ti nemaju osjacaja ni za svoje a kamoli za Goy-eve. To im cini zadovoljstvo i osjecaju se dobri sluge Rochilda.

Sinisa
6 godine prije

comment image

Sinisa
6 godine prije

comment image

Milkec
6 godine prije

daj da je ne gledamo

Mirko i Slavko
6 godine prije

http://www.eurovizyon.co.uk/kadin/eger-bu-fotograf-gercek-ise-h55855.html

Bacite oko. Merkel, Haspel i Theresa May prije 40 godina su se družile i slikale zajedno. Zapadni sotonisti spremaju svoje pulene (i pulenke) od malih nogu da jašu po nama.

Ante
6 godine prije

Ima pogled sličan kao Kilari. Sada znam zašto je Kilari tako izgledala.

Tak
6 godine prije

Mislim da treba pogledati ovaj video – ne treba daljeg komentara:

https://www.youtube.com/watch?v=UAwEi0pW0bc

lijep pozdrav

Weteran
6 godine prije

Žrtvovaću sebe tokom čitavog njezinog mandata, samo da nas nema u svojoj agendi?!

Alex
6 godine prije

Heinrich Müller SS-Gruppenführer und Generalleutnant der Polizei, da je kojim slučajem živ bi moga naučiti par stvari od frau Haspel.

Znam, ponavljam se.

Seljak
6 godine prije

Izuzetan primerak incestnog pobacaja. Hvala CIA!

Bill Clinton
6 godine prije

Uvek me oduševljavaju ovakve odlučne ženske!

Zvrk
6 godine prije

Ha gledajte, ne postoji režim u kojem nema batinaša. Ovdje je najveća razlika što takav koristi šminku. Valjda ima više gospoštine od one dame koja je po iračkim zatvorima lupala golotinju.

Bruno
6 godine prije

Vrlo blago mucenje jednoga terorista, rekao bih. A ova baba Chefin u CIA? Nije ni CIA sta je nekada bila.

Oko
6 godine prije

Taguju reci “bombe,president,white house,Alah” po internetu i ako bi 1mil ljudi svaki dan koristilo online skup navedenih reci tada bi cia analitika dozivela kolaps . Samo se treba organizovati i uraditi virtualni bukake gospodji krvavoj Djini

davor
6 godine prije

Čini se da Trump (odnosno Netanyahu ili tko je već stvarni američki predsjednik) priprema sebi kompletnu ratnu administraciju.

Dopizdilomi
6 godine prije

Ako je u ime demokracije onda je dozvoljeno i bezazleno.

Surov
6 godine prije

I onda oni govore u mučenjima na bliskom istoku od strane isilovaca ili o surovosti Putinovog režima?

Nena
6 godine prije

Fina dama nema sta

PeroDD
6 godine prije

Pa u ćemu je problem? Ovdje se u svakom drugom kometaru zagovara prženje “bradonja” termobaričkim bombama i nuklearnom oružjem bez milosti! A sad kuknjava oko malo waterboardinga…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI