fbpx

Kubanski doktori u Boliviji su naslijeđe Fidela Castra

Juan Ramon Quintana

Bolivijski ministar Juan Ramon Quintana je pohvalio rad kubanskih doktora u svojoj zemlji i označio ih kao primjer humanističkog naslijeđa historijskog vođe kubanske revolucije, Fidela Castra.

Quintana je, obraćajući se na ceremoniji desete godišnjice jedne bolivijske ugledne klinike, naglasio da svijet mora priznati da su Castro i kubanski narod bili u pravu, jer su imali snage da se odupru, suočeni sa gnjevom, bijesom i mržnjom kapitalizma.

Fidel Castro nam je ostavio jasno svjedočanstvo socijalističke filozofije, a kubanski doktori u Boliviji predstavljaju odraz svijeta u kojem želimo da živimo, kazao je Quintana.„Vi, kubanski doktori, ste sjajno svjetlo velike revolucije predvođene Fidelom Castrom“, rekao je Quintana koji je najuglednijim doktorima uručio plakete i ordene Manuela Pitija Fajarda.

„Počastvovani smo i ponosni što spasavate živote u Boliviji, na udaljenim mjestima, na strani siromašnih“, kazao je ministar, uručujući poklone koje je klinici darovao predsjednik Bolivije Evo Morales.

Kubanski doktori idu tamo gdje bolivijski ne idu, jer se boje da neće ostvariti dobit i da će im život biti ugrožen, naglasio je Quintana.

„Odajemo vam priznanje za vaš profesionalni rad i nikada nećemo zaboraviti da ste nas podržali u najtežim trenucima reformi koje predsjednik Evo Morales nastavlja da sprovodi“, izjavio je on.

Quintana je naglasio da ljudi, kada govore o Kubi, prvo pomisle na socijalnu pravdu, obrazovanje i zdravstvene usluge dostupne svima.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
3 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije

Budimo iskreni, kubanski doktori naslijedje su socijalizma.

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije

@Popovicu,u prvu si,da su kubanski doktori naslijede socijalizma.Ali je kubanski narod vodio tesku bitku 50g protiv americkog krvavog kapitalizma,i to na zivot i smrt.A mi????? Mi smo sve pogazili misleci kak cemo svi biti bogati kapitalisti.I onda dodemo do one stare”Mislit je drek znati”. Pzz.

Issa
Gost
Issa
3 godine prije

Svijet se mora mijenjati ili će izgorjeti u plamenu atomskog rata!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik